Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 64 ετών ο μεγάλος Ιταλός ποδοσφαιριστής Πάολο Ρόσι και πενθεί το Ιταλικό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς σκόρερ, που  το όνομά του θα είναι πάντα συνδεδεμένο με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982. Η Φεντερίκα Καπελέτι αποχαιρέτησε μέσω των social media τον εκλιπόντα Ιταλό παλαίμαχο άσο και επί […]

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 64 ετών ο μεγάλος Ιταλός ποδοσφαιριστής Πάολο Ρόσι και πενθεί το Ιταλικό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς σκόρερ, που  το όνομά του θα είναι πάντα συνδεδεμένο με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982.

Η Φεντερίκα Καπελέτι αποχαιρέτησε μέσω των social media τον εκλιπόντα Ιταλό παλαίμαχο άσο και επί δεκαετία σύζυγό της και έκανε και κάποιες δηλώσεις για την απώλεια του και τις τελευταίες του ώρες.

«Θα συνεχίσω, τη στιγμή που έφυγε ήταν στην αγκαλιά μου. Τον άφησα να φύγει, γιατί απλά δεν ήθελε να φύγει. Τον άφησα να φύγει, του είπα ότι θα φρόντιζα τις κόρες μας, ότι θα τις μεγάλωνα όπως ήθελε, όπως θέλαμε. Και έφυγε. Μίλησε για πολλούς ανθρώπους που είχε στην καρδιά του. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που ήταν κοντά μας, που μου επέτρεψαν να είμαι δίπλα του. Ήμουν μαζί του μέχρι την τελευταία ανάσα, ο Πάολο θα συνεχίσει να ζει μέσα μου, μέσα στην καρδιά των όμορφων πλασμάτων μας. Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη, αφού έγινε γνωστό ότι με κάλεσαν από όλο τον κόσμο. Αυτή η αγάπη για τον Πάολο μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω», είπε.

Ο γεννηθείς στις 23 Σεπτεμβρίου 1956 Ιταλός επιθετικός, θα μείνει πάντα χαραγμένος στις καρδιές κάθε συμπατριώτη του, έστω κι αν αρκετοί λησμονούν τι άλλο πρόσφερε πλην του 1982…

1982 FIFA World Cup™ - News - Rossi: The first Brazil goal changed my life - FIFA.com

Όπως μετέδωσε η RAI, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 1982 με την Εθνική Ιταλία πέθανε σε ηλικία 64 ετών. Ήταν αυτός που πήρε από το χέρι τη “σκουάντρα ατζούρα” και την οδήγησε στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 1982, ο επιθετικός που με τα γκολ του έφερε την Ιταλία στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Πάολο Ρόσι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Μουντιάλ του 1982 για τους «ατζούρι», με κορυφαία στιγμή το επικό «χατ-τρικ» στην νίκη με 3-2 επί της Βραζιλίας, ενώ είχε σκοράρει δύο φορές στον ημιτελικό με τον Πολωνία και είχε πετύχει και ένα γκολ στον τελικό και στην νίκη με 3-1 επί της Δ. Γερμανίας. Με την Εθνική Ιταλίας είχε 20 γκολ σε 48 συμμετοχές.

Ο Πάολο εκρήγνυται, τεντώνει τα χέρια και βγάζει την κραυγή της απελευθέρωσης, πετάει από πάνω του τα βάρη που έκαναν τα πόδια και το νου να ζυγίζουν τόνους. Τελειώνει το ματς με ένα ιστορικό χατ-τρικ, τρία γκολ που σκότωσαν το joga bonito, τρία γκολ που μνημονεύονται μέχρι σήμερα στη Βραζιλία σαν η απόλυτη τραγωδία. Η τραγωδία της Σαρριά.

Σε αυτή την τακτοποιημένη αναρχία, ο Ρόσι ξεδίπλωσε κάθε ικμάδα του έμφυτου ταλέντου του. Έπαιζε για το γκολ, «μύριζε» γκολ, έβαζε γκολ. Κι όταν απέκτησε εμπιστοσύνη στα πόδια του και κυρίως στο μυαλό του, τα γκολ άρχισαν να έρχονται από μόνα τους.

Ο θρυλικός «Παμπλίτο» ήταν ο πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ του 1986 ενώ είχε κερδίσει την ίδια χρονιά και την «Χρυσή Μπάλα».

Το 2004 είχε επιλεγεί στην λίστα της FIFA με τους 125 κορυφαίους εν ζωή ποδοσφαιριστές.

Στην καριέρα του αγωνίστηκε στην Γιουβέντους, την Κόμο, την Βιτσέντσα, την Περούτζια, την Μίλαν και την Βερόνα, μέχρι το 1987 όταν και αποσύρθηκε.

Χρυσή Μπάλα, FIFA World Cup Golden Ball, Αθλητικό Βραβείο Μιλιέτ Καλύτερου αθλητή παγκοσμίως

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ