Έκλεισε με νίκη την παρουσία της στο Ρότερνταμ η «γαλανόλευκη».

Αποχαιρέτισε με νίκη, 10-7 την Αυστραλία, το Ρότερνταμ η Εθνική Ελλάδας Γυναικών και την εβδομάδα μετά το Πάσχα (19-21/04) θα διεκδικήσει εκ νέου -στην Αθήνα πλέον- την πρόκρισή της στη τελική φάση του World Cup που θα πραγματοποιηθεί στο Λονγκ Μπιτς (23-25 Ιουνίου).

Από την ολλανδική πόλη οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου (Ουγγαρία και Ολλανδία από τον δικό μας) πήραν μεν την πρόκριση για την τελική φάση, αλλά θα παίξουν κανονικά στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, από την οποία άλλες δύο ομάδες (3ες και 4ες στο Ρότερνταμ) θα πάρουν το «εισιτήριο».

Στο ξεκίνημα η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει 3-0 στα πρώτα 4:30 λεπτά. Σταδιακά όμως ανέκαμψε, μείωσε 3-2, 4-3 και ισοφάρισε 4-4 σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος.

Η Εθνική, κάνοντας το δικό της σερί 3-0, πέρασε και μπροστά στο σκορ (5-4) με την Έλενα Ελληνιάδη, η Αυστραλία ανέκαμψε προσωρινά για το 5-6 αλλά τα κορίτσια μας, με νέο σερί 3-0, πήραν για πρώτη φορά…αέρα δυο τερμάτων (8-6), στο καλύτερο ίσως οκτάλεπτο (το τρίτο με επιμέρους 4-2) που παρουσίασαν σε όλο το τουρνουά.

Υπήρξε και συνέχεια, η Ελευθερία Φουντωτού έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα μας (9-6), πριν μειώσει για το 9-7 η Κάσεϊ (η Ελλάδα δέχθηκε τέρμα έπειτα από εννέα λεπτά). Η Νικόλ Ελευθεριάδου… έκλεισε το λογαριασμό στο τέλος.

Οκτάλεπτα: 3-4, 1-0, 4-2, 2-1.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Φουντωτού 1, Ελληνιάδη 1, Ελευθεριάδου 3, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Νίνου, Αγγελίδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Αυστραλία (Πολ Όμπερμαν): Παλμ, Κάσεϊ 1, Φασάλα, Χερν, Λέεσον-Σμιθ 1, Α. Αντριους 2, Σ. Άντριους 1, Ριντζ, Αραντσίνι 1, Μακ Κλίαν, Πόντρε, Άρμιτ 1, Λόνγκμαν.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πόλο

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι