H «γαλανόλευκη» κέρδισε με 13-11 την Κίνα.

Eξελίχθηκε σε ντέρμπι η αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών με αντίπαλο την Κίνα, για τη δεύτερη φάση του World Cup, που φιλοξενείται στο Κλειστό Κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Η «γαλανόλευκη», με καλύτερες και πιο αποτελεσματικές επιλογές και άμυνες στο τέλος, έφτασε στη νίκη 13-11.

Η τελική φάση της διοργάνωσης στο Λονγκ Μπιτς (23-25 Ιουνίου) είναι πλέον ακόμα πιο κοντά. Θα μπει σε περιπέτειες μόνο εάν κόντρα στην Αυστραλία (20/04, 18.00) ηττηθεί με τέσσερα ή περισσότερα τέρματα διαφορά.

Η Κίνα, του Χάρη Παυλίδη, αιφνιδίασε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Οι Ασιάτισσες πήραν το προβάδισμα από το ξεκίνημα που έφτασε και μέχρι τα +4 τέρματα διαφορά (6-2, 7-3), έκαναν ένα καταπληκτικό πρώτο μέρος και κρατούσαν συνεχώς το προβάδισμα.

Η Εθνική μας σταδιακά αντέδρασε, ισοφάρισε πρώτη φορά σε 9-9 με την Έλενα Ξενάκη ένα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου.

Η Ιωάννα Χυδηριώτη με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έδωσε και το προβάδισμα 10-9, οι Κινέζες ισοφάρισαν 10-10 και αργότερα 11-11 αλλά μέχρι εκεί…

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και η Φωτεινή Τριχά έκαναν το 13-11, διαφορά ασφαλείας όπως αποδείχτηκε δυο τερμάτων, μαξιλαράκι ασφαλείας για την τελική επικράτηση.

Οκτάλεπτα: 2-4, 2-3, 5-2, 4-2

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Τριχά 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 5, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.

Κίνα (Χάρης Παυλίδης): Ντονγκ, Ζονγκ, Ζινγκ Γιαν 1, Ξιόνγκ 1, Ζάι 1, Σιούν Βανγκ 2, Ντενγκ 1, Ξουάν Βανγκ, Σίγια Γιαν 2, Νονγκ 2, Τσεν, Ζανγκ 1, Ντου.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πόλο

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ