Η Εθνική μας προετοιμάζεται για το World Cup.

Πρώτο φιλικό παιχνίδι απέναντι στις ΗΠΑ για την Εθνική Ελλάδας Πόλο Γυναικών που προετοιμάζεται μαζί με τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια εν όψει των αγώνων της στη τελική φάση του World Cup (Λονγκ Μπιτς 23-25/06).

Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε 9-8, με την Αλεξία Καμένου να εξάγει βεβαίως πολύτιμα συμπεράσματα.

Οι δύο ομάδες θα δώσουν ακόμη δυο φιλικά, στις 12/06 στο Άθερτον και 15/06.

Ο αγώνας έγινε στις εγκαταστάσεις του κολεγίου Las Positas στη περιοχή Λίβεμορ της Καλιφόρνια μπροστά σε πολύ κόσμο.

Εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιξε στα ίσα την κάτοχο του Ολυμπιακού και του παγκόσμιου τίτλου, παρότι βρέθηκε να χάνει 5-2 λίγο πριν τελειώσει η δεύτερη περίοδος.

Με ένα σερί 3-0, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ισοφάρισε 5-5 και αντέδρασε ξανά, όταν οι Αμερικανίδες απέκτησαν προβάδισμα 8-6 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Η Ελλάδα με την Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε 8-7, στα 7:09 από τη λήξη, η Νικόλ Ελευθεριάδου με πέναλτι ισοφάρισε στα 5:42 και η Τάρα Πρέντις στα 5:22 έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της.

Μια μεγάλη απόκρουση της Λόνγκαν σε σουτ της Νίνου προς το τέλος χάρισε τη νίκη στις ΗΠΑ.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το γεγονός ότι καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει σε παίκτη παραπάνω, με τις ΗΠΑ να έχουν 0/10 και την Εθνική 0/5.

Παράλληλα, διοργανώθηκε τιμητική εκδήλωση για την σπουδαία Κόραλι Σίμονς που αγωνίσθηκε και στη χώρα μας (ΑΝΟ Γλυφάδας 2002, 2003, 2004 και ΝΟ Βουλιαγμένης 2005).

Μάλιστα, το 2002 αναδείχθηκε κορυφαία σκόρερ του πρωταθλήματος (ΑΝΟ Γλυφάδας), σημειώνοντας 40 τέρματα.

Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2000 και κατάγεται από την Καλιφόρνια. Στην Σίμονς έδωσε μία μπάλα η Αλεξία Καμένου.

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-4, 3-3, 2-1.

Ελλάδα (Αλεξία Καμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 2, Ελληνιάδη, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Φουντωτού, Τριχά.

ΗΠΑ (Ανταμ Κρικόριαν): Άσλεϊ Τζόνσον, Μάσελμαν 2, Πρέντις 2, Φέιταλ, Έιβα Τζόνσον, Στέφενς, Άουσμους, Ρέμερ 3, Νιούσχουλ 1, Μαμολίτο, Γούντχεντ, Βέμπερ, Ράνεϊ, Λόγκαν, Φλιν 1.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πόλο

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ