Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έχει κάνει πολλά ρεκόρ, απίστευτες αποκρούσεις και είναι ένας θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του. Αυτή του σωστού ανθρώπου που κουβαλάει ηθικές αξίες στην ζωή του. Γιατί δεν ξέρουμε πολλούς επιτυχημένους ποδοσφαιριστές που θα προτιμούσαν να χάσουν 20 εκ από την προσωπική τους περιουσία, παρά να βρεθούν στον […]

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έχει κάνει πολλά ρεκόρ, απίστευτες αποκρούσεις και είναι ένας θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του. Αυτή του σωστού ανθρώπου που κουβαλάει ηθικές αξίες στην ζωή του.

Γιατί δεν ξέρουμε πολλούς επιτυχημένους ποδοσφαιριστές που θα προτιμούσαν να χάσουν 20 εκ από την προσωπική τους περιουσία, παρά να βρεθούν στον δρόμο 1.200 άνθρωποι.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας δεν έκρυψε ποτέ ότι του αρέσει να ζει όσο άνετα του επέτρεπαν πάντα τα λεφτά που έβγαζε. Και ήταν πολλά. Τόσα πολλά, ώστε ο Μπουφόν να αποφασίσει κάποια στιγμή και συγκεκριμένα το 2009 να δραστηριοποιηθεί και στο επιχειρηματικό πεδίο, αγοράζοντας το 2% των μετοχών της Zucchi, μιας εταιρίας με προϊόντα για το σπίτι. Εδωσε τα λεφτά που έπρεπε, πήρε το 2% των μετοχών και συνέχισε την καριέρα του στη Γιουβέντους, διαπιστώνοντας νωρίς όμως ότι τα επιχειρηματικά θα τον απασχολούσαν περισσότερο από ό,τι περίμενε.

Gianluigi Buffon HD Images whb 1 #GianluigiBuffonHDImages #GianluigiBuffon # Buffon #football #soccer #juventusfc #juventus #wallpapers #hd… | Goleiro, Futebol, Gol

Στην πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε μετά την είσοδο του στην εταιρία, ο Τζίτζι είδε το ποσοστό του να ανεβαίνει στο 11% και δεν πέρασε πολύς καιρός για να βρεθεί να έχει το 20% των μετοχών και στη συνέχεια το 56%, όντας πλέον ο μεγαλομέτοχος. Πώς έγινε αυτό; Απλό. Προς τα τέλη του 2011 στην Zucchi άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα, οι μέτοχοι αποφάσισαν διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να μπαίνει ρευστό στο ταμείο και ο μόνος που είχε τέτοιο ήταν ο Μπουφόν.

Παράλληλα, εκείνη την εποχή ο Τζίτζι είχε γίνει ο ιδιοκτήτης και της Καραρέζε, της ομάδας της γενέτειράς του, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των δικών του ανθρώπων, αυτών με τους οποίους είχε μεγαλώσει μαζί τους στην Καράρα, όταν τα οικονομικά προβλήματα άρχισαν να πνίγουν την ομάδα τους. Το έκανε από την καλή του την καρδιά, αλλά σύντομα θα εξελισσόταν σε βραχνά, αφού στη Zucchi η κατάσταση θα επιδεινωνόταν.

Ο Μπουφόν ήταν, χωρίς να έχει υπολογίσει κάτι τέτοιο όταν αποφάσιζε να αγοράσει το 2% το 2009, ο ιδιοκτήτης μιας εταιρίας με πολύ μεγάλα οικονομικά ανοίγματα λόγω της διαχείρησης των προηγούμενων μεγαλομετόχων και προς το τέλος του 2014 τα πράγματα είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε η κήρυξη χρεοκοπίας να μοιάζει με τη μοναδική λύση. Για τους άλλους όμως, όχι για τον Τζανλουίτζι.

Αυτός, θέλοντας να είναι συνεπής με τα λόγια του, με όσα έλεγε πάντα για τους εργαζόμενους, απορρίπτει το σενάριο της χρεοκοπίας, βάζει κι άλλα εκατ. ευρώ στην εταιρία για να την κρατήσει στα πόδια της και παράλληλα αρχίζει συζητήσεις με την γαλλική Astance Capital, προκειμένου να μπει ως μέτοχος στη Zucchi. Οι Γάλλοι όντως θα το κάνουν, βάζοντας 10 εκατ. ευρώ αμέσως και παίρνοντας την πλειοψηφία των μετοχών, με το ποσοστό του Μπουφόν να πέφτει στο 15%.

Για τον ίδιο ήταν μια μεγάλη ανάσα, αφού θα σταματούσε πλέον να αγχώνεται για το μέλλον της εταιρίας, αλλά η όλη ιστορία ήταν και μια μεγάλη οικονομική ήττα, αφού ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας (τότε), έχασε συνολικά 20 εκατ. ευρώ από όλη αυτή την ιστορία. Και τα έχασε, όπως έγραψαν τότε όλα τα οικονομικά και αθλητικά Μέσα, επειδή επέλεξε να συνεχίζει να βάζει λεφτά γνωρίζοντας ότι θα τα χάσει, παρά να κηρύξει χρεοκοπία της Zucchi και να αφήσει άνεργους 1.200 εργαζόμενους.

«Η ικανοποίησή μου είναι το γεγονός ότι παρά τις πιέσεις που δεχόμασταν για περικοπές σε μισθούς ή για κήρυξη πτώχευσης, παρά τα συνεχή οικονομικά προβλήματα που είχαν επιπτώσεις στους λογαριασμούς μου, κατάφερα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να πάω τη βάρκα στο λιμάνι χωρίς να απολύσω κανέναν, χωρίς να μειώσω τον μισθό κανενός.

Η προτεραιότητά μου ήταν να σώσω τις 1.200 οικογένειες που ζούσαν από τη Zucchi και το έκανα. Σίγουρα θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα αν είχαμε κηρύξει πτώχευση, αν άκουγα όσα μου έλεγαν οικονομολόγοι, αλλά πρέπει με τις πράξεις μας να είμαστε συνεπείς με τα λόγια μας. Ο,τι κι αν έγινε, νομίζω πως έκανα το σωστό», είπε το 2016, όταν πια είχε απαλλαγεί από όλη αυτή την περιπέτεια, μιλώντας στην Corriere della Sera…

Buffon sets Serie A record with 648th appearance, Ronaldo scores from penalty | Sports News,The Indian Express

Ηταν 19 Νοεμβρίου 1995, όταν ο έμπειρος γκολκίπερ, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Πάρμα, απέναντι στη Μίλαν. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν πέρασε στο πάνθεο της ιστορίας ως ο πρώτος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής στην Serie A

Ο Gianluigi “Gigi” Buffon συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών, αν και για πολλούς αυτός είναι ο κορυφαίος όλων. Πρόκειται για τον επόμενο – μετά τον Σίλτον – “Μαθουσάλα” των γκολκίπερ του ποδοσφαίρου, αφού έχει ήδη ξεπεράσει τα 1000 συνολικά παιχνίδια στην καριέρα του (1088), είναι 42 ετών και συνεχίζει να αγωνίζεται στο υψηλότατο επίπεδο (ο ένας εκ των δυο εν ενεργεία της λίστας).

Στα 25 χρόνια της επαγγελματικής του πορείας, έχει φορέσει μόνο τέσσερις φανέλες, αυτές της Πάρμα, της Γιουβέντους, της Παρί Σεν Ζερμέν και της Εθνικής Ιταλίας, με την οποία έχει 176 συμμετοχές και είναι φυσικά ο ρέκορντμαν της “squadra azzurra”. Ο Μπουφόν έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα, του λείπουν ένα EURO (έχασε τον τελικό του 2012 από την Ισπανία) και ο μεγάλος του καημός, το Champions League. Έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα Ιταλίας και 1 Γαλλίας, 5 Κύπελλα Ιταλίας (το ένα με την Πάρμα) και 1 Κύπελλο UEFA (με την Πάρμα).

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ