Η ομάδα του Κούμαν, παραμένει σοβαρά άρρωστη και σίγουρα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο ίδιος. Μια από τα ίδια για την φετινή Μπαρτσελόνα…και μάλιστα τώρα μετά το πρωτάθλημα που το έχει ξεχάσει ήδη έχασε και το Σούπερ Καπ. Αλλά θα πρέπει και ο Κούμαν να καταλάβει ότι είναι προπονητής στην Μπαρτσελόνα και όχι στην Σαουθάμπτον […]

Η ομάδα του Κούμαν, παραμένει σοβαρά άρρωστη και σίγουρα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο ίδιος. Μια από τα ίδια για την φετινή Μπαρτσελόνα…και μάλιστα τώρα μετά το πρωτάθλημα που το έχει ξεχάσει ήδη έχασε και το Σούπερ Καπ.

Αλλά θα πρέπει και ο Κούμαν να καταλάβει ότι είναι προπονητής στην Μπαρτσελόνα και όχι στην Σαουθάμπτον και την Αλκμάαρ. Γιατί η Μπάρτσελόνα ζει και αναπνέει για τίτλους και διακρίσεις. 

Εικόνα

Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιμπάο 2 – 3 (2-2)

H Μπαρτσελόνα προηγήθηκε δύο φορές, η Μπιλμπάο είχε ισάριθμες απαντήσεις και μετά το 2-2 των 90 λεπτών, στην παράταση, ο Ινιάκι Γουίλιαμς, με εξαιρετικό τέρμα, έκανε το 2-3 και χάρισε το Σούπερ Καπ στην ομάδα του.

Ο Μέσι αποβλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, έκανε κάκιστη εμφάνιση και η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε με 3-2 την Μπαρτσελόνα, κατακτώντας το τρίτο Σούπερ Καπ της ιστορίας της.

Εικόνα

Ισορροπημένο το πρώτο 45λεπτο, με τους Βάσκους πάντως να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και να χάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία, σε σουτ του Άντερ Κάπα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Μπλαουγκράνα, με τον Λιονέλ Μέσι να ξεκινάει ως ψευτό – έννιαρι, άρχισαν να ρολάρουν όταν ο Αργεντινός επέστρεψε προς το κέντρο για να κάνει παιχνίδι. Και, από εξαιρετική πάσα του Μέσι και συνδυασμό του με τον Τζόρντι Άλμπα, η μπάλα έφτασε στον Αντουάν Γκριεζμάν, ώστε ο Γάλλος να ανοίξει το σκορ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι (40′).

Η χαρά της Μπάρτσα, όμως, κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, αφού η Αθλέτικ απάντησε άμεσα, με τον Ινιάκι Γουίλιαμς να σεντράρει και τον Όσκαρ ντε Μάρκος, πιάνοντας την άμυνα στον ύπνο, να ισοφαρίζει με κοντινό πλασέ (42′).

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο η Αθλέτικ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και, μάλιστα, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, με κεφαλιά του Ραούλ Γκαρθία (57′), το γκολ του οποίου ακυρώθηκε μέσω VAR για οριακό οφσάιντ.

Εικόνα

Η Μπάρτσα ανέβασε σταδιακά ρυθμούς, χωρίς να… τρελάνει με την απόδοσή της, καταφέρνοντας να πάρει προβάδισμα, και πάλι με τον Γκριεζμάν, ύστερα από συνδυασμό των Ουσμάν Ντεμπελέ – Άλμπα και σέντρα του τελευταίου (76′).

Η Αθλέτικ δεν το έβαλε κάτω, κυνήγησε την ισοφάριση και την παράταση μέχρι το τέλος και την πέτυχε στο 90′, όταν μετά από αχρείαστο φάουλ του Κλεμάν Λενγκλέ, ο Ίκερ Μουνιαΐν σέντραρε στην περιοχή και ο Ασιέρ Βιγιαλίμπρε, με ωραία προσπάθεια, έδωσε το φιλί της ζωής στους μαχητικούς Βάσκους.

Στον έξτρα χρόνο, η Μπαρτσελόνα φάνηκε χωρίς άλλες δυνάμεις και κυρίως χωρίς ψυχικά αποθέματα, τη στιγμή που η Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε τρομερή ψυχολογία και υψηλό κίνητρο μπροστά στην ιστορική ευκαιρία για την κούπα.

Πρωταγωνιστής και πάλι ο Ινιάκι Γουίλιαμς. Στο 93′ ο 26χρονος με τρομερή ψυχραιμία έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με μυθικό πλασέ, την έστειλε στο αριστερό δοκάρι και στο βάθος της εστίας του Τερ Στέγκεν που δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ