Η Πο Ορτέζ και η Ντιζόν πέρασαν στους «4» του γαλλικού πρωταθλήματος και περιμένουν τους αντιπάλους τους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα πλέι οφ στο γαλλικό πρωτάθλημα, με δύο ομάδες να έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στα ημιτελικά.

Η Πο Ορτέζ «σκούπισε» με 2-0 νίκες την Μπουλόν Λεβαλουά (77-94, 81-71) και περιμένει τώρα να μάθει την αντίπαλό της στους «4», που θα είναι μία εκ των Μονακό και Στρασμπούρ.

Οι Μονεγάσκοι κέρδισαν με 97-95 στην παράταση στο Στρασβούργο κι έκαναν το 1-1, ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας μετά την ήττα τους με 100-87 στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Μάικ Τζέιμς πέτυχε το νικητήριο καλάθι, 0.4’’ πριν από τη λήξη. Στο τρίτο και τελευταίο ματς, που θα γίνει στην έδρα τους, θα κριθεί η πρόκριση.

Η Ντιζόν, από την πλευρά της, επίσης απέκλεισε με 2-0 νίκες τη Λιμόζ (70-94, 70-68). Στην επόμενη φάση θα τεθεί αντιμέτωπη είτε με τη Βιλερμπάν είτε με τη Σολέ που βρίσκονται στο 1-1. Η κάθε ομάδα πήρε από ένα ροζ φύλλο εκτός έδρας (70-74, 66-82).

Η πρόκριση στον πρώτο γύρο κρίνεται στις δύο νίκες, αλλά στο δεύτερο γύρο οι ομάδες θα πρέπει να συμπληρώσουν τρεις νίκες για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους τελικούς.

Κάτοχος του τίτλου είναι η Βιλερμπάν, η οποία κατέκτησε πέρυσι το 20ό πρωτάθλημά της. Είναι και η πολυνίκης ομάδα της LNB, με τη δεύτερη Λιμόζ να έχει έντεκα. Ο τελευταίος των «λιμουζό», όμως, χρονολογείται προ καιρού, συγκεκριμένα το 2015.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γαλλία

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Βιλερμπάν

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μονακό

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ