Η 27χρονη βαδίστρια ετοιμάζεται για τον επόμενο μεγάλο αγώνα της.

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου από το 2019 κι έπειτα μοιράζει τη ζωή της μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας.

Η απόφαση να ασχοληθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού με το βάδην και η συνεργασία της με τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο την κρατούν για αρκετούς μήνες στη χώρα μας.

Οι θυσίες της αθλήτριες έχουν ήδη επιβραβευθεί τόσο με το μετάλλιο που κατάκτησε με την ομάδα βάδην στο Ποντενμπράντι όσο και με τη συμμετοχή το 2022 στο Παγκόσμιο του Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Η αθλήτρια ετοιμάζεται ήδη για τον επόμενο αγώνα της, το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, διοργάνωση στην οποία είναι εντός πρόκρισης μέσω του ράνκινγκ.

Όπως τόνισε: «Είμαι χαρούμενη που προκρίθηκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πέρασα πολύ δύσκολη χρονιά, λόγω του τραυματισμού.

Έχασα όλη τη χειμερινή περίοδο. Ξεκίνησα τρέξιμο τον Ιανουάριο και σταδιακά μπήκαμε στην προετοιμασία.

Δεν περίμενα με όσα είχαν συμβεί να προλάβω να μπω στο ράνκινγκ. Δεν πάει χαμένη η προπόνηση, δεν πάει χαμένη καμία αγωνιστική σεζόν.

Πέρυσι με βάση τις επιδόσεις που είχα πίστευα πως μπορώ να βρεθώ στη 16άδα. Δυστυχώς, ο τραυματισμός τα άλλαξε όλα.

Ο πόνος που είχα στο πόδι μου χάλασε την τεχνική με αποτέλεσμα σε αρκετούς αγώνες να δεχθώ κάρτες.

Η αλήθεια είναι πως είχα απογοητευτεί. Πίστευα πως η φετινή χρονιά θα ήταν απλά προπόνηση για του χρόνου.

Τελικά, τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά κι όχι μόνο μπήκα στην πρόκριση για το Παγκόσμιο, αλλά μαζεύω ήδη και βαθμούς στο ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελληνίδα βαδίστρια θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, διοργάνωση στην οποία θα διεκδικήσει να πετύχει όσα της στέρησε ο περσινός τραυματισμός.

«Η περσινή συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχε για εμένα και αναγνωριστικό ρόλο.

Η παρουσία σε έναν τέτοιο αγώνα σου δίνει το δικαίωμα να δεις πού βρίσκεσαι. Εγώ είδα πως με βάση τα ρεκόρ που μπορώ να κυμανθώ στη 16άδα.

Ο στόχος και για φέτος είναι ο ίδιος. Ωστόσο, πλέον έχω αλλάξει λίγο τη φιλοσοφία μου. Θέλω να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω.

Επειδή έχω κάνει αρκετές θυσίες για αυτό που αγαπώ ήθελα οι θυσίες αυτές να πιάσουν τόπο.

Αυτό ήταν ένα βάρος που δημιουργούσα εγώ στον εαυτό μου. Φέτος το έχω δει αλλιώς θέλω να είμαι υγιής και να κάνω αυτό που μπορώ χωρίς πίεση», πρόσθεσε.

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου έχει ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 1 ώρα 32.05, ενώ πριν από λίγες ημέρες διένυσε τα 10χλμ. βάδην σε 44.58 και ξεπέρασε και πάλι τον εαυτό της.

«Μου αρέσουν οι αγώνες, μέσα από αυτούς γίνεσαι καλύτερος. Απομυθοποιείς πολλά πράγματα και κάθε φορά εμφανίζεσαι βελτιωμένος», κατέληξε η 27χρονη.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Στίβος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ