Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ, αγωνιστικά και πνευματικά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ, αγωνιστικά και πνευματικά!

Η πρόκριση στον τελικό του Australian Open ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά και πίστη ότι μπορεί να τα καταφέρει. Είχαν προηγηθεί τρεις αποτυχημένες απόπειρες σε ημιτελικούς αλλά η επιμονή τον οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κόντρα στον Κατσάνοφ ήταν σταθερός και παρά το ψυχολογικό βάρος που ένιωσε μετά την απώλεια ενός δικού του σετ, στάθηκε στα πόδια του, δείχνοντας ψυχραιμία.

Όλα αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν πως επιτέλους μπορεί να κυνηγήσει το απόλυτο όνειρό του, δηλαδή να βρεθεί στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης! Και βρίσκεται πολύ κοντά, καθώς η νίκη στον τελικό του Australian Open του αρκεί για να γίνει ο καλύτερος του Κόσμου!

Βέβαια το έργο του θα είναι πολύ δύσκολο κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς! Σε περίπτωση που δεν θα τα καταφέρει θα βρεθεί στο Νο3.

«Νιώθω ευλογημένος για το ότι μπορώ να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο. Ήθελα για χρόνια να βρεθώ εδώ, να βάλω το ελληνικό τένις στον χάρτη. Ξέρω ότι για τους Αυστραλούς δεν είναι κάτι, επειδή βγάζουν συνεχώς σπουδαίους παίκτες, αλλά για την Ελλάδα, μία μικρή χώρα, είναι πολύ σημαντικό. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έχω τόση υποστήριξη εδώ, θα δούμε τι θα γίνει στον τελικό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε τι σκέφτηκε όταν ο Χατσάνοφ μείωσε σε 2-1. «Σκέφτηκα πόσο σκληρά δούλεψα για να φτάσω εδώ. Δεν κατάφερα να το… κλείσω στο τρίτο σετ. Ήταν μία από αυτές τις στιγμές στις οποίες πρέπει να συγκεντρωθείς περισσότερο, να έχεις τον ήχο των φιλάθλων στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου», απάντησε.

Και κατέληξε μιλώντας για την προοπτική να βρεθεί στο Νο1 του κόσμου: «Μου αρέσει ο αριθμός 1! Είναι ένα όνειρο να βρεθώ εκεί, ένα μεγάλο όνειρο. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε αυτόν τον δρόμο».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ