Ο Ράφα Ναδάλ δεν έχει επιστρέψει ακόμα στα γήπεδα μετά τον νέο τραυματισμό του στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως παρά τα απανωτά εμπόδια δεν είναι ακόμα σίγουρος ότι αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν.

Ο Ράφα Ναδάλ δεν έχει επιστρέψει ακόμα στα γήπεδα μετά τον νέο τραυματισμό του στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως παρά τα απανωτά εμπόδια δεν είναι ακόμα σίγουρος ότι αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν.
«Θα πάω μέρα με τη μέρα, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα 100%», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό COPE. «Θα το πω πριν το Roland Garros, δίνω στον εαυτό μου μερικούς μήνες σύνεσης. Δεν μπορώ να ορίσω αυτά τα πράγματα τώρα, μετά από δώδεκα μήνες απουσίας»,

Δεν χάνει, πάντως, την αισιοδοξία του. «Σήμερα, είναι πολύ περίπλοκο να πιστεύει κανείς ότι μπορώ να κερδίσω το Roland Garros. Ωστόσο, θα ήμουν ενθουσιασμένος αν θα μπορούσα να απολαύσω το παιχνίδι στο Παρίσι. Αν πίστευα ότι δεν είχα καμία πιθανότητα να κερδίσω το Roland Garros, θα έκανα άλλα πράγματα».

Ο Ράφα, όμως, μίλησε και στην εκπομπή El Objetivo του τηλεοπτικού καναλιού La Sexta:

Για την απόφασή του να γίνει πρεσβευτής του αθλήματος στη Σαουδική Αραβία: «Δε νομίζω πως η Σαουδική Αραβία με χρειάζεται για να καθαρίσει την εικόνα της. Είναι μια χώρα που έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα σε όλο τον κόσμο, μια χώρα με μεγάλες δυνατότητες, οπότε είναι λογικό ο κόσμος να πάει εκεί. Ο κόσμος νιώθει πως τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν τα πάντα και άρα τώρα ξεπουλήθηκα για τα χρήματα, το καταλαβαίνω αυτό. Και είναι μια χώρα στην οποία υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, δίχως αμφιβολία, είναι μια χώρα που είναι πολύ πίσω σε κάποια πράγματα. Αλλά είναι μια χώρα που άνοιξε πρόσφατα. Αν δεν πετύχει την εξέλιξη που πιστεύω πως θα έχει τα επόμενα 10-15 χρόνια, τότε θα σας πω ότι έκανα τελείως λάθος. Έχω την ελευθερία να δουλέψω με τις αξίες στις οποίες εγώ πιστεύω. Αν αυτό δεν συμβεί, θα είμαι εδώ και θα σας πω ότι είχα λάθος».

Για το γεγονός ότι δεν έχει σπάσει ποτέ ρακέτα: «Στο τέλος έχει να κάνει με την απογοήτευση. Αλλά από την άλλη, ο Nόβακ θα σπάσει μια ρακέτα όταν είναι απογοητευμένος και αμέσως μετά θα είναι και πάλι στο 100% του. Γι’ αυτό και είναι εκείνος που έχει πετύχει τα περισσότερα στην ιστορία του αθλήματός μας. Οι αριθμοί λένε πως είναι ο καλύτερος στην ιστορία. Και για μένα είναι ο καλύτερος. Ποτέ δεν λέω κάτι αν δεν το νιώθω. Μπορούμε να πούμε ότι έχω τραυματιστεί περισσότερες φορές από εκείνον, αλλά και αυτό δείχνει ότι είχε ένα καλύτερο σώμα από το δικό μου»

Για το αν έχει μισήσει ποτέ το τένις: «Όχι, νομίζω ότι θα ήταν πολύ αχάριστο εκ μέρους μου. Το τένις μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω τόσο όμορφα πράγματα και στιγμές που δεν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω. Δεν το έχω μισήσει, απλώς βαρέθηκα να έχω ένα σώμα που δεν ανταποκρίνεται όπως θα ήθελα, αλλά δεν κατηγορώ καθόλου το τένις».

Για τους Big 3: «Έχουμε μοιραστεί το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μας. Έφτασα πολύ νέος και αυτός (ο Φέντερερ) ήταν στο απόγειό του. Είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερος από μένα. Νομίζω ότι έχουμε βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Έχουμε δώσει πολλά ο ένας στον άλλον, όχι μόνο με τον Ρότζερ, αλλά και με τον Νόβακ, αλλά έχουμε πετύχει ένα επίπεδο αυτο-απαίτησης που είναι δύσκολο να επαναληφθεί λόγω του γεγονότος ότι ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να αποτύχουμε. Είχαμε έναν ξεκάθαρο δρόμο για αυτό που έπρεπε να κάνουμε για να συνεχίσουμε να έχουμε πιθανότητες επιτυχίας. Αυτός ο ανταγωνισμός μας έχει φτάσει στα άκρα.

Έχω πολύ καλή σχέση με τον Ρότζερ, μιλάμε. Η λέξη φίλος είναι δυνατή, αλλά είναι υπέροχος συναθλητής. Θα έλεγα ότι είναι κάποιος οικείος για εμένα, έχει εξαιρετική σχέση με την οικογένειά του και τους γονείς του. Όσο για τον Τζόκοβιτς, νομίζω ότι η εικόνα που προβάλλει ή έχει προβάλει είναι πολύ χειρότερη από αυτή που πραγματικά είναι. Θεωρώ ότι είναι καλός άνθρωπος, με τα λάθη του, και μερικές φορές τα τονίζει λίγο στη συμπεριφορά του, αλλά δεν νομίζω ότι είναι από κακία. Μερικές φορές, προσωπικά, όταν βλέπω κάποιον με τόση επιτυχία να θυμώνει στο παιχνίδι δεν μου αρέσει».

Για το αν θα είναι η τελευταία του χρονιά: «Δεν έχω αποφασίσει 100%. Δεν ξέρω πόσα events έχω να παίξω, αλλά υποψιάζομαι ότι δεν θα είναι πολλά. Δεν το επιβεβαιώνω, απλά για να είμαι συνεπής. Η αίσθησή μου είναι ότι δεν έχω πολλά τουρνουά να παίξω. Ελπίζω να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το όνειρό μου θα ήταν να αποσυρθώ και να ξέρω ότι αυτά τα τουρνουά είναι τα τελευταία, αλλά είναι δύσκολο να τα προγραμματίσω όλα αυτά, οπότε δεν ξέρω. Είμαι προσεκτικός άνθρωπος. Έχω την αίσθηση ότι την επόμενη μέρα θα είμαι ακόμα τόσο χαρούμενος, όσο όταν παίζω τένις».

Ο Ναδάλ απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά της Ντόχα και τώρα ετοιμάζεται για το Masters του Indian Wells (6-17/3).

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ