Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο δεν μπορεί να ηρεμήσει ακόμη και σήμερα, μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1994.

Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο δεν μπορεί να ηρεμήσει ακόμη και σήμερα, μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1994.

Σίγουρα πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή θρύλο, ένας εκ των κορυφαίων Ιταλών παικτών. Μιλάμε για τον Ρομπέρτο Μπάτζιο, ο οποίος πραγματικά «μιλούσε» στην στρογγυλή θεά.

Πλέον, δύσκολα συναντά κανείς τέτοιους αρτίστες. Μάλιστα, τον φώναζαν «μικρό Βούδα», λόγω της ψυχραιμίας του και του ότι ήξερε το τί έπρεπε να κάνει όταν η μπάλα ζύγιζε… τόνους.

Γι’ αυτό πέρασε κι απ’ τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Ιταλίας. Συγκεκριμένα τη Γιουβέντους, την Ίντερ και τη Μίλαν. Όμως, μια στιγμή έχει χαραχθεί στο μυαλό του, μέχρι και σήμερα! Εκείνο το χαμένο πέναλτι απέναντι στη Βραζιλία, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1994 στις ΗΠΑ.

Στην Ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέχρι και σήμερα δεν έχω συγχωρέσει τον εαυτό μου για το πέναλτι που έχασα. Θα μπορούσα να είχα αυτοκτονήσει τότε!».

Ρομπέρτο Μπάτζιο: Η προσέγγισή του για το σύγχρονο ποδόσφαιρο!

Ο Μπάτζιο είχε τρελή απήχηση σε όλον τον κόσμο, αλλά ειδικά στο Ιταλικό έκανε πάταγο. Αναφερόμαστε και στα όσα έκανε εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά κι εκείνα που έλεγε έξω από τα γήπεδα.

Δεν ήταν άνθρωπος που έκανε… βούκινο την προσωπική του ζωή. Άλλωστε, μόλις αποσύρθηκε δύσκολα κάποιος τον βλέπει στο «γυαλί». Θέλει τη γαλήνη του.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά για το σύγχρονο ποδόσφαιρο:

«Δεν εμφανίζομαι συχνά στην τηλεόραση. Βλέπω παλιούς συμπαίκτες μου να κάνουν τους… επιστήμονες και να μιλάνε για ποδόσφαιρο και τακτική. Είναι αστείο αυτό που συμβαίνει μιας και όταν έπαιζαν μπάλα οι πιο πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν να κάνουν ντρίπλα ούτε με τα… χέρια τους»

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ