«Για πολλούς είναι ο πιο ταλαντούχος Ιταλός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Υπερβολή; Ενδεχομένως. Αλλά σίγουρα είναι ένας από τους πρώτους που σου έρχονται στο μυαλό όταν η κουβέντα πηγαίνει στην «Σκουάντρα Ατζούρα». Θέλεις το χαμένο πέναλτι στον τελικό του 1994 όπου τον στιγμάτισε για πάντα; Ή μήπως για τα μυθικά χτενίσματα και κουρέματα; Όπως και να ‘χει, ο Roberto […]

«Για πολλούς είναι ο πιο ταλαντούχος Ιταλός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Υπερβολή; Ενδεχομένως. Αλλά σίγουρα είναι ένας από τους πρώτους που σου έρχονται στο μυαλό όταν η κουβέντα πηγαίνει στην «Σκουάντρα Ατζούρα». Θέλεις το χαμένο πέναλτι στον τελικό του 1994 όπου τον στιγμάτισε για πάντα; Ή μήπως για τα μυθικά χτενίσματα και κουρέματα; Όπως και να ‘χει, ο Roberto Baggio αποτελεί μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και ταυτόχρονα μία ευλογία για όλους όσους είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε βλέποντάς τον να χαϊδεύει ερωτικά την στρογγυλή θεά. Με αφορμή το άρθρο του playboy πάμε να ανακαλύψουμε άγνωστες στιγμές και ιστορίες του.

1) Ο μέντοράς του

Η αλήθεια είναι ότι το όνομα Carlo Mazzone δεν λέει και πολλά σε όσους δεν έχουν μυηθεί στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Αλλά ο τεχνικός διευθυντής της Μπρέσια ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Ρομπέρτο Μπάτζιο. «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον ευχαριστήσω. Ο Carlo πίστεψε σε μένα και μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω το όνειρο του ποδοσφαίρου. Είναι ένας απλός και ειλικρινής άνθρωπος. Δεν συναντάς εύκολα τέτοιους ανθρώπους στον κόσμο μας».

2) Λατρεύει το κυνήγι

Μπορεί οι αντίπαλοι τερματοφύλακες και αμυντικοί να έχουν πλέον χαλαρώσει από τον φόβο του Ρομπέρτο, αλλά η άγρια φύση της Αργεντινής δεν έχει αυτή τη πολυτέλεια. Ο Μπάτζιο είναι ένας δεινός κυνηγός και ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του στην εξοχική του κατοικία στη La Pampa. Αυτό το χόμπι του βέβαια έχει προκαλέσει μεγάλη διαμάχη διότι κάποιοι δεν θεωρούν ότι εξισορροπεί με τον Βουδισμό, όπου πιστεύει.

3) Θαυμαστής του Messi

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2015 ρωτήθηκε για τα νέα αστέρια του ποδοσφαίρου, ήταν ξεκάθαρος. «Χωρίς αμφιβολία ο Domenico Berardi της Sassuolo είναι εξαιρετικός. Επίσης στεναχωριέμαι για τον Μάριο Μπαλοτέλι. Θα ήθελα να τον συναντήσω και να του μιλήσω γιατί θα καταστραφεί. Όσον αφορά τον καλύτερο παίκτη του κόσμου είναι με διαφορά ο Μέσι. Όποτε θέλει να σκοράρει, το κάνει. Δεν έχει αντίπαλο. Μακάρι να ήταν συμπαίκτης μου».

4) Φανατικός οπαδός της Boca Juniors

Κι όμως δεν υποστηρίζει κάποια ιταλική ομάδα. Ανοιχτά τουλάχιστον. Αυτή η ποδοσφαιρική ιδιοφυία είναι ένθερμος υποστηρικτής της Boca Juniors. «Ήμουν στο σπίτι μ’ έναν φίλο μου μία βροχερή ημέρα και βλέπαμε τηλεόραση. Πέσαμε πάνω σ’ ένα ματς της Boca Juniors στο Bombonera και το σκορ ήταν 4-0. Οι οπαδοί χόρευαν, τραγουδούσαν και η χαρά τους ήταν μεταδοτική. Τότε ο φίλος μού επισήμανε ότι χάνουν και αυτό ήταν. Έγινα φανατικός οπαδός τους. Το γήπεδο και οι οπαδοί είναι πραγματικά απίστευτοι».

5) Οι συμβουλές του στον Messi

Κατά την διάρκεια της προπονητικής θητεία του Pep Guardiola στην Barcelona, ο Baggio πήγε να παρακολουθήσει από κοντά τον πρώην συμπαίκτη του στην Brescia. Μετά τον αγώνα συναντήθηκε με τον Lionel Messi και του τόνισε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να επικεντρωθείς μόνο στο παιχνίδι και να κάνεις ό,τι μπορείς καλύτερα. Μην παρασυρθείς από όλο αυτόν τον ντόρο που σε περιβάλλει, διαφορετικά θα σε καταστρέψει». Την κατάληξη την γνωρίζουμε όλοι.

6) Το «θαύμα» των Mundial

Ο Robertino, όπως τον έλεγε χαϊδευτικά ο θρυλικός Ιταλός σχολιαστής Bruno Pizzul, βρίσκεται σ’ ένα κλειστό γκρουπ. Σε αυτό που έχει σκοράρει σε τρία συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα (1990, 1994, 1998).  Με κορυφαίο τέρμα αυτό που πέτυχε κόντρα στην Τσεχοσλοβακία στο Μουντιάλ του ’90 μετά από ένα υπέροχο σλάλομ.

7) Η χαμένη «χρυσή» ευκαιρία

Μπορεί το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 να είναι η χειρότερη στιγμή της καριέρας του, ωστόσο τέσσερα χρόνια αργότερα είχε μια παρόμοια δυσάρεστη εμπειρία. Στο Μουντιάλ του 1998, η Ιταλία αναμετράται με την Γαλλία στα προημιτελικά. Ο Demetrio Albertini τον βρίσκει με μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Baggio δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ, πιάνει ένα θεαματικό βολέ αλλά η μπάλα περνάει δίπλα από το δοκάρι. Μάλιστα υπήρχε ο κανόνας του «χρυσού γκολ» οπότε είχε την ευκαιρία να αποκλείσει την Γαλλία. Τελικά η Ιταλία αποκλείστηκε στα πέναλτι και η παρέα του Ζιντάν κατέκτησε τον τίτλο στο τέλος του τουρνουά.

8) Η στροφή στον Βουδισμό

Φλωρεντία 1988. Ο Baggio μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, άρχισε να ενδιαφέρεται για τον Βουδισμό επειδή τον βοήθησε να βρει «ενέργεια και δύναμη».  Αν και αρχικά είχε τις αμφιβολίες του, τελικά ασπάστηκε την συγκεκριμένη θρησκεία. Μάλιστα έχει κάνει και αρκετά ταξίδια στην Ανατολή για να μελετήσει την πίστη.

9) Ronaldo, Zamorano και το «9» στην πλάτη

Ίσως να θυμάσαι το θρυλικό 1+8 στην πλάτη του Zamorano. Ο Baggio ήταν εν μέρει υπεύθυνος γι’ αυτό. Όταν πήρε μεταγραφή στην Ίντερ, ζήτησε το αγαπημένο του «10», το οποίο ωστόσο ανήκε στον Ronaldo. Ο Βραζιλιάνος συμφώνησε αλλά ζήτησε το «9» του Zamorano. Αυτό ώθησε τον τίμιο Χιλιανό να επιλέξει το επικό 1+8. Και μεταξύ μας, ακόμη αυτό θυμόμαστε.

10) Ο «Λάζαρος» της Ιταλίας

Τι κοινό έχει ο Roberto Baggio με τον Edgar Davids, τον Patrick Vieira, τον Christian Vieri, τον Zlatan Ibrahimovic, τον Andrea Pirlo, τον Aldo Serena και τον Giuseppe Meazza; Όλοι φόρεσαν τις φανέλες των Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ. Κάτι σαν τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Αλλά μόνο που ο δικός μας φόρεσε την φανέλα και των «Big 4». Συγγνώμη αν σας πονάει!»

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ