Είχαν σουτ τόσο δυνατά, κυρίως από στημένες μπάλες που και να ήξερε, που λέει ο λόγος, πού θα πάει η μπάλα ένας τερματοφύλακας, λίγα -έως τίποτε- μπορούσε να κάνει.

Τα 9+1 κορυφαία… “σουτ-τηλεφώνημα”! Ο… ποιητικός Μανώλης Μαυρομμάτης ήταν εκείνος που σ’ ένα γκολ από μακρινή απόσταση αποκάλεσε έτσι την προσπάθεια. “Δηλαδή”, το εξήγησε, “είναι σα να έχεις πάρει τηλέφωνο τον γκολκίπερ για να του πεις πού θα στείλεις τη μπάλα. Αλλά και πάλι να μη μπορεί να κάνει τίποτε”. Σουρεαλιστικό. Αλλά, με μερικούς ποδοσφαιριστές ίσχυε, πάνω κάτω.

Είχαν σουτ τόσο δυνατά, κυρίως από στημένες μπάλες που και να ήξερε, που λέει ο λόγος, πού θα πάει η μπάλα ένας τερματοφύλακας, λίγα -έως τίποτε- μπορούσε να κάνει. Ο πρώτος πρώτος τέτοιος που έρχεται στο μυαλό είναι, συνήθως, ο Ρομπέρτο Κάρλος. Όμως, ο Βραζιλιάνος δεν είναι ο κορυφαίος, μ’ αυτόν τον τρόπο, αμυντικός – σκόρερ. Ο τίτλος αυτός ανήκει στον Ρόναλντ Κούμαν!

Ο Κούμαν των… 207 γκολ!

Ο Ολλανδός πέτυχε στην καριέρα του… 221 γκολ, επίδοση που θα ζήλευαν πολλοί κορυφαίοι επιθετικοί στον κόσμο. Τα 207 απ’ αυτά από φάουλ, μακρινά σουτ και εύστοχα πέναλτι. Πολλές από τις… φωτοβολίδες του έμειναν ιστορικές. Κάθε στημένη φάση ήταν πιθανό γκολ με τον Κούμαν…

Το “κανόνι” Ρομπέρτο Κάρλος

Φυσικά και ο Ρομπέρτο Κάρλος ήταν μια δύναμη της φύσης από αριστερά. Και με… αφύσικη δύναμη στις εκτελέσεις φάουλ. Δυνατά αλλά και τεχνικά σουτ που άφηναν άναυδους τους αντίπαλους τερματοφύλακες. (Λέγε με και… Φαμπιάν Μπαρτέζ, στο ματς με τη Γαλλία το 1997. Ταχύτητα μπάλας, 138 χλμ/ώρα!)

Ο… όνομα και πράγμα Χουλκ

Μιλώντας για ταχύτητα μπάλας από σουτ, τα έχουμε πει πολλές φορές. Ο… όνομα και πράγμα Χουλκ είναι μια κλάση μόνος του. Δεν ήταν ακριβώς και ο πιο σταθερός παίκτης σε απόδοση στην ιστορία. Αλλά το… βρομοπόδαρό του ήταν ιστορικά φονικό όπλο…

Ο αδιανόητος Ζουνίνιο -που… δεν του φαινόταν κιόλας!

Δύο ακόμη βραζιλιάνοι κοσμούν τη λίστα. Του ενός… δεν του φαινόταν κιόλας, αλλά η δύναμη που είχε το σουτ του ήταν εξωπραγματική. Έχει “γράψει” από τα 30, 35, 40 μέτρα περισσότερα γκολ από κάθε άλλον. Ένα πραγματικό φαινόμενο. Το όνομά του; Ζουνίνιο Περναμπουκάνο! Απολαύστε τον!

Το “βρομοπόδαρο” του Αντριάνο…

Φαινόμενο ήταν και ο Αντριάνο. Στα ντουζένια του -που δεν κράτησαν για όσο καιρό έπρεπε- ήταν φόβος και τρόμος λόγω του δυνατού του σουτ. Αδίκησε την καριέρα του, όπως λέγαμε και τις προάλλες. Αλλά άφησε στη μνήμη μερικές πραγματικά εντυπωσιακές ποδοσοφαιρικές βολίδες που τράνταξαν δίχτυα.

Μάγος των φάουλ -πριν γίνει και του… μάρκετινγκ

Πριν γίνει μάγος του… μάρκετινγκ, ο Ντέβιντ Μπέκαμ ήταν μάγος και στα στημένα. Τεχνικό, αλλά και δυνατό σουτ, ποδοσφαιρική ευστροφία, τέλειος συντονισμός μυαλού-ποδιού. Και… τι ποδιού!

Ο Ζλάταν του απόλυτου σωματικού συντονισμού…

Από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Λόγω της μακροχρόνιας εξάσκησής του και στις πολεμικές τέχνες, ο Σουηδός, εκτός από τέρας δύναμης, έχει και φοβερή αντίληψη του σώματός του σε σχέση με τη μπάλα. Κι έχει γι’ αυτό προσφέρει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γκολ όλων των εποχών. Με “αεροπλανικά” ή με σουτάρες…

Το “πυροβόλο” Στίβεν Τζέραρντ

Ένας ακόμη Άγγλος πρέπει να μπει στη λίστα μας. Είναι, φυσικά, ο Στίβεν Τζέραρντ. Ο παίκτης που (ήξερε ότι) μπορούσε να σουτάρει από οπουδήποτε και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Και… το έκανε συχνά!

Ρομπέρτο Μπάτζιο: Ο “Βραζιλιάνος” Ιταλός

‘Ενας. Ιταλός που έμοιαζε με Βραζιλιάνο (και) σ’ αυτό το θέμα θα μπει, επίσης, στη λίστα μας. Είναι, φυσικά, ο Ρομπέρτο Μπάτζιο. Δύναμη, αλλά και σπουδαία τεχνική έκαναν τον Μπάτζιο κίνδυνο-θάνατο (και) σε όλες τις στημένες μπάλες έξω ή γύρω από την περιοχή.

Ρονάλντο, Μέσι, Ζίκο, Ροναλντίνιο κ.λπ. Για να μην αδικήσουμε κανέναν…

Τέλος, δε θα πρέπει να αδικήσουμε μορφές όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Ζίκο, Ροναλντίνιο κ.λπ. Οπότε… δείτε, ως έξτρα μπόνους κι αυτό το τελευταίο βίντεο. Αξίζει τον κόπο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ