Με θητεία, εκτός απ' τη Μπέτις και σε Μπαρτσελόνα, Πόρτο και Φιορεντίνα, αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης Κ21 με την Ισπανία, ο Ισπανός εξτρέμ είναι ένας πολύ ταχύς, δυναμικός και ποιοτικός παίκτης πάνω στη γραμμή. Πλέον και με πολύ μεγάλη εμπειρία, επίσης...

Κρίστιαν Τέγιο: Μια “σαΐτα” με σούπερ παραστάσεις! Αν και έχει παίξει σε 4 ομάδες και τρία διαφορετικά πρωταθλήματα ως τώρα, ο Ισπανός εξτρέμ που έχει στο στόχαστρό του ο Ολυμπιακός έχει “τζιράρει” μόλις 7.500.000 ευρώ σε μετακινήσεις στην επαγγελματική καριέρα του. Μια καριέρα που, εκτός από την τελευταία του ομάδα, τη Ρεάλ Μπέτις, περιλαμβάνει τη Μπαρτσελόνα (και των Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ Τζούνιορ), την Πόρτο, αλλά και τη Φιορεντίνα.


Παιδί της Καταλονίας, ο Τέγιο είδε το φως της ζωής στην πόλη Σαμπατέλ, 20 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη. Ήταν 11 Αυγούστου του 1991. Πώς τα… κατάφερε και ως πιτσιρικάς έπαιξε και στις Ακαδημίες της Μπάρτσα, αλλά και της “μισητής” Εσπανιόλ, ο ίδιος το ξέρει. Το βέβαιο είναι ότι με τη Μπαρτσελόνα, επί Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε την πρώτη του ευκαιρία ως παίκτης της μεγάλης ομάδας. Ο Πεπ αντάμειψε έτσι τις πολύ καλές εμφανίσεις του με τη Μπαρτσελόνα Β, τη διετία 2010-20.

Το Νοέμβριο του 2011, συμπαίκτης με Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγας, Μέσι…

Και σ’ ένα ματς Κυπέλλου με την Οσπιταλέτ, στις 9 Νοεμβρίου του 2011, ο Τέγιο έμαθε τι είναι να είσαι συμπαίκτης των Τσάβι Αλόνσο, Αντρές Ινιέστα, Σεϊντού Κεϊτά, Κάρλες Πουγιόλ, Σεσκ Φάμπρεγας… Στο 9-0 της ρεβάνς έμαθε, με 2 γκολ και τι σημαίνει να πανηγυρίζεις μαζί τους μέσα στο Καμπ Νου. Το Γενάρη του 2012 έζησε κάτι ακόμη πιο… διδακτικό. Μπήκε στο 75′ αλλαγή στον Αντριάνο και πήρε βάπτισμα πυρός στη La Liga. Και λίγες μέρες μετά, από ασίστ του Μέσι, πέτυχε και το πρώτο του γκολ (vid) με τη μεγάλη ομάδα στο πρωτάθλημα, απέναντι στη Σοσιεδάδ.

Στο ροτέϊσον της Μπαρτσελόνα για 2 χρόνια- δανεισμοί σε Πόρτο-Φιορεντίνα

Η ταχύτητα, η ικανότητά του και με τα δύο πόδια, η εργατικότητα και το πάθος του στο γήπεδο τον έκαναν μέρος του ροτέισον της Μπάρτσα για δύο χρόνια. “Έγραψε” μαζί της 86 εμφανίσεις με 20 γκολ και 14 ασίστ. Πρωταθλητής Ευρώπης με την Κ21 στο Ισραήλ, ο Τέγιο είχε υπογράψει το 2012 συμβόλαιο με την ομάδα με ρήτρα 10.000.000 ευρώ. Όμως, η άφιξη του Νεϊμάρ, οδήγησε στο δανεισμό του στην Πόρτο για μιάμιση σεζόν, μέχρι το Γενάρη του 2016. Το κόστος του δανεισμού του ήταν 3.000.000 ευρώ…

Στην Πορτογαλία ο Τέγιο πρόλαβε 57 ματς με 10 γκολ και 12 ασίστ. Στη συνέχεια, όμως, φεύγει και πάλι δανεικός για τη Φιορεντίνα, με κόστος για την ιταλική ομάδα 500.000 ευρώ. Και στην Ιταλία, παρότι οι “βιόλα” ήταν σε κακό φεγγάρι, ο Ισπανός έφτασε τις 56 συμμετοχές (6 γκολ, 11 ασίστ).

Βρήκε “λιμάνι” στη Μπέτις και… ίσως λιμάνι με τον Ολυμπιακό…

Τον Ιούλιο του 2017, ήταν η Ρεάλ Μπέτις η ομάδα που με 4.000.000 ευρώ τον αποκτά από τη Μπαρτσελόνα και συμπληρώνει, έτσι, το συνολικό του ως τώρα τζίρο που αναφέραμε στην αρχή. Με τη Μπέτις, σε ποδοσφαιρικά πολύ ώριμη ηλικία πλέον, καθώς και με εικόνες από δύο ξένα πρωταθλήματα, ο Τέγιος έκανε 5 πολύ καλές σεζόν. Όπως τα έφερε η τύχη, ευρωπαϊκό ντεμπούτο με την ομάδα έκανε, μάλιστα, στο… Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ήταν το Σεπτέμβριο του 2018, στους Ομίλους του Europa League. Συνολικά, ο Τέγιο έγραψε με τη Μπέτις 172 εμφανίσεις, με 24 γκολ και 20 ασίστ. Το “αντίο” του στην ομάδα ήταν συγκινητικό.Όχι, ωστόσο και δίχως κάποια πικρία, αφού είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να μείνει εκεί.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristian Tello (@ctello91)


Ήταν πέντε χρόνια διαρκούς προόδου, με την ομάδα να βγαίνει τρεις φορές στην Ευρώπη, αλλά να σηκώνει και το Κύπελλο. Φεύγω περήφανος που ήμουν μέλος αυτής της οικογένειας… έζησα στιγμές που θα θυμάμαι πάντοτε. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, ότι έδινα τα πάντα, σε προπονήσεις και αγώνες. Σας ευχαριστώ για όλα“, λέει ο Τέγιο. Ένας παίκτης που σίγουρα θα προσθέσει ποιότητα, αλλά και ταχύτητα στα άκρα του Ολυμπιακού, εάν οι πρωταθλητές καταφέρουν και κλείσουν τη μεταγραφή…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ