Η απίθανη ιστορία του Βραζιλιάνου που άλλαξε 10 ομάδες, αλλά δεν έπαιξε ούτε ένα ματς στη ζωή του και έγινε ταινία. Είχε ένα όνειρο και το πέτυχε. Αλλά... δέκα ομάδες, τι όνειρο έβλεπαν και τον αποκτούσαν;

“Κάιζερ”: Ο ποδοσφαιρικός αυτοκράτορας της μούφας! Ο Κάρλος Ενρίκε Ραπόζο ήλθε στη ζωή μια μέρα αφότου, κανονικά, θα έπρεπε. Στις… 2 Απριλίου του 1963. Η ζωή απέδειξε ότι πιο κατάλληλη μέρα θα ήταν η Πρωταπριλιά της ίδιας χρονιάς. Διότι ο Κάρλος “Κάιζερ” Ραπόζο είναι η μεγαλύτερη δηθενιά στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Στην κατεξοχήν χώρα που εκτιμά το ποδοσφαιρικό ταλέντο, ο παντελώς ανίκανος με τη μπάλα “Κάιζερ” κατάφερε και μέσα σε 13 χρόνια, από το 1979 ως το 1992, έκανε συμβόλαια σε 10 ομάδες -σε τρεις μάλιστα και… δεύτερη φορά, σα να μην είχαν δει από πρώτο χέρι την πρώτη με τι ακριβώς είχαν να κάνουν.

Κι αυτό με το οποίο είχαν να κάνουν ήταν ένα ποδοσφαιρικό τίποτε. Αλλά, σε επίπεδο καπατσοσύνης, πονηριάς και… ηθοποιίας, ο άνθρωπος ήταν, μαζί, Πελέ, Γκαρίντσα και Ντιντί μαζί! Το “Κάιζερ” το έβγαλε μόνος του, για να παραπέμπει στον μέγα Φραντς Μπεκενμπάουερ. Αλλά ο φίλος του Λουίς Μαέροβιτς έκανε τη σύγκριση μάλλον μ’ ένα… μπουκάλι μπύρας Κάιζερ.

Λάδωνε δημοσιογράφους, έπιανε φιλίες με όλους

Όντως αθλητικός τύπος, με μακρύ μαλλί, “μπαλαδόφατσα” και μπόι  1μ84 ο Ραπόζο θα μπορούσε να είναι πράγματι ένας σπουδαίος επιθετικός. Αλλά η σχέση του με το τόπι ήταν οικτρή. Είχε όμως ένα όνειρο. Να είναι σε ομάδα, να φοράει φανέλα ποδοσφαιρική, να απολαμβάνει το στάτους του σταρ που είχαν άλλοι παίκτες.

Το κατάφερε μ’ ένα συνδυασμό δεξιοτήτων που Όσκαρ, μπορεί να του χάριζαν, αλλά Χρυσή Μπάλα, ποτέ. Ο Κάιζερ “λάδωνε” δημοσιογράφους, έπιανε φιλίες -ήταν χαρισματικός σ’ αυτό- με οποιονδήποτε μπορούσε να τον βοηθήσει να πουλάει την απάτη του, μιλούσε για τον εαυτό του (και έβαζε κι άλλους να μιλούν και να γράφουν) σα να ήταν ένας παίκτης-ευκαιρία για κάθε ομάδα.

Μόλις όμως έφτανε η στιγμή να αγωνιστεί, ένας “μυικός τραυματισμός” τον κρατούσε έξω. ‘Ήταν δυναατός και γρήγορος στο γυμναστήριο και στις ασκήσεις στην προπόνηση. Αλλά πολύ… “άτυχος” ρε παιδί μου λίγο πριν τους αγώνες. Στα 16 του, ως μέγα ταλέντο, κοροϊδεύει έτσι τη μεξικανική Πουέμπλο. Μηδέν συμμετοχές.

Μέχρι και οδοντίατρος στο κόλπο για να τον δικαιολογεί…

Στη Βραζιλία γίνεται φίλος με κάποια φτασμένα ονόματα της εποχής. Τους λέει ότι στο Μεξικό δεν εκτίμησαν όσο έπρεπε τις ικανότητές του. Κι εκείνοι τον συστήνουν σε φίλους μάνατζερ και σε προπονητές ομάδων. Το βασικό του κόλπο για να τους κοροϊδεύει ήταν να κάνει συμβόλαια μικρής διάρκειας και, στην αρχή, να δηλώνει χωρίς παιχνίδια στα πόδια του.

Έτσι , εντυπωσίαζε, όντως τους προπονητές με τη φυσική του κατάσταση. Αλλά λίγο πριν το οικογενειακό διπλό, αυτοί οι άτιμοι “τραυματισμοί” τον κρατούσαν μακριά. Ένας φίλος του, οδοντίατρος του παρείχε όποτε χρειαζόταν βεβαίωση ότι υποφέρει από “εστιακή λοίμωξη” -μια ψιλοτσαρλατάνικη θεωρία που έλεγε ότι μια μόλυνση, κυρίως στα δόντια, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές στο σώμα, πρακτικώς… οπουδήποτε.

Γενικά, ο Ραπόζα-Κάιζερ ήταν μανούλα στο κοροϊδιλίκι. Και, μ’ αυτά και μ’ αυτά, κατόρθωσε και πέρασε από Μποταφόγκο, Φλαμένγκο (2 φορές στην κάθε μια), αλλά και Φλουμινένσε και Βάσκο ντα Γκάμα! Στην Αργεντινή δήλωσε φίλος του Χόρχε Μπουρουσάγκα  για να κοροϊδέψει την Ιντεπεντιέντε.

Ο… ¨αρχισκόρερ της Αζαξιό, δίχως ένα ματς!

Πέρασε (και δεν ακούμπησε) κι από τη Γαλλία και την κορσικανική Γκαζαλέκ Αζαξιό. Έχει δώσει χαρτζιλίκι σ’ ένα δημοσιογράφο για να γράψει ότι η ομάδα φέρνει παιχταρά ολκής. Και ο κόσμος τρέχει στο γήπεδο για να τον δει στην παρουσίασή του. Ο Κάιζερ, φιλά το σήμα στη φανέλα και… σουτάρει κάτι μπάλες προς την κερκίδα. Πριν φύγει -χωρίς ούτε ένα ματς, φυσικά, βάζει το φίλο του και τυπώνει άρθρο για τον killer-αρχισκόρερ της Αζαξιό.

 

Κορόιδεψε έως και τον αρχιμαφιόζο του Ρίο!

Δύο φορές πήγαν να τον πιάσουν στα πράσα. Στη Μπάνγκου ο πρόεδρος δίνει εντολή στον προπονητή -επιτέλους- να παίξει κι αυτός ο Κάιζερ. Ο Ραπόζα σηκώνεται για ζέσταμα και… ανοίγει καυγά με οπαδούς στην κερκίδα για να δει την κόκκινη πριν καν πατήσει μέσα από τις γραμμές του γήπεδου.

Ο πρόεδρος, όμως, είναι ο Κάστορ ντε Ανδράδε, ο αδιαφιλονήτικος εκείνη την εποχή βασιλιάς του παράνομου τζόγου στο Ρίο. Δεν είναι κάνα παιδάκι. Αν ο Κάιζερ δεν εξηγήσει γιατί πλακώθηκε με τους οπαδούς θα τον βρουν -αν τον βρουν ποτέ…- με σπασμένα πόδια στην καλύτερη. Κι όμως. Πείθει και τον Ανδράδε. Του λέει ότι οι οπαδοί τον έβρισαν και… κερδίζει εξάμηνη ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα.

Στη Φλουμινένσε, πάλι, μιλάει στον… εαυτό του σ’ ένα ψεύτικο κινητό. Λέει  πόσο καλά περνάει στην ομάδα και ότι “όχι, δε μπορεί να δεχθεί την πρόταση, όσο καλή κι αν είναι”. Αλλά ένας βοηθός τεχνικός αντιλαμβάνεται ότι το κινητό είναι… μούφα όσο και ο παίκτης και το αντίο είναι αναπόφευκτο.

Και φιλμ για την απίθανη περίπτωσή του…

Ο Κάιζερ κλείνει την “καριέρα” του στη Βάσκο ντα Γκάμα, όπου, όμως, τον έχουν πάρει πια χαμπάρι. Υπογράφει μόνο και μόνο για να βοηθήσει έναν… πραγματικό παίκτη της ομάδας να ξεπεράσει το πρόβλημα αλκοολισμού που τον ταλαιπωρεί. Άλλωστε, πέρα από το κουσούρι του, όλοι ξέρουν ότι έχει καλή ψυχή. Και είναι και καλός γυμναστής -αυτή είναι και η δουλειά του σήμερα, όχι στα ψέμματα πια…

Η ιστορία του Κάρλος Κάιζερ έγινε docufilm το 2018, με τίτλο: “Κάιζερ: Ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής που δεν έπαιξε ποτέ”. Μιλούν σ’ αυτό ο Κάρλος Αλμπέρτο, ο Ζίκο, ο Ρενάτο Γκάουτσο, ο Ζούνιορ, ο Μπεμπέτο. Μιλάει κι ο ίδιος, φυσικά.

Λέει ότι δεν έβγαλε λεφτά απ’΄ το ποδόσφαιρο. Ότι ήθελε πάντα να είναι συμπαίκτης, αλλά όχι παίκτης. Και ότι χόμπι του είναι… το σεξ. “Έχω αυτό που έχει κι ο Μάικλ Ντάγκλας, λέει… Αλλά αν κι αυτό το έχει όπως είχε το πόδι του… Πελέ, ας πούμε, βράστε τα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ