Ο Μαραντόνα στο ξεκίνημα της μεγάλης ποδοσφαιρικής καριέρας του, έψαχνε τρόπο να συναντήσει τον μεγάλο Πελέ που ήταν και το ποδοσφαιρικό ίνδαλμα του. Ο φίλος του Ντιέγκο και δημοσιογράφος του περιοδικού «El Grafico», Γκιγιέρμο Μπλάνκο, κανόνισε την μεγάλη συνάντηση στο θρυλικό Μαρακάνα. Γιατί ο Ντιέγκο ήθελε να πάρει την ευλογία και να ακούσει τις συμβουλές του […]

Ο Μαραντόνα στο ξεκίνημα της μεγάλης ποδοσφαιρικής καριέρας του, έψαχνε τρόπο να συναντήσει τον μεγάλο Πελέ που ήταν και το ποδοσφαιρικό ίνδαλμα του. Ο φίλος του Ντιέγκο και δημοσιογράφος του περιοδικού «El Grafico», Γκιγιέρμο Μπλάνκο, κανόνισε την μεγάλη συνάντηση στο θρυλικό Μαρακάνα. Γιατί ο Ντιέγκο ήθελε να πάρει την ευλογία και να ακούσει τις συμβουλές του μεγάλου ΘΡΥΛΟΥ.

Ακόμα και οι άνθρωποι που δεν ξέρουν μπάλα γνωρίζουν ποιος είναι ο Πελέ. Υπήρξε ο κορυφαίος μιας γενιάς Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών που, κατά γενική ομολογία, άφησαν εποχή στο άθλημα. Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές και είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Βραζιλίας. Πώς κατάφερε όμως αυτός ο άνθρωπος -που απλώς αγαπούσε το ποδόσφαιρο όπως τόσοι άλλοι- να γίνει ένα παγκόσμιο είδωλο; Ήταν απλά ο καλύτερος σ’ αυτό που έκανε ή υπάρχουν και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής για πολλούς που γέννησε ο πλανήτης. Ο “Βασιλιάς”, το “Μαύρο διαμάντι”, Μύθος, Θρύλος, και πολλά άλλα ακόμα. Το σίγουρο είναι ότι ο Πελέ έκανε το ποδόσφαιρο πιο άμορφο, και πιο απλό. Γιατί το απλό είναι και όμορφο, όπως ο μεγάλος ΠΕΛΕ!

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ήταν για μεγάλη περίοδο ο καλύτερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο. Γνωστός και ως ο “Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου” κατέχει τους τίτλους “Ποδοσφαιριστής του Αιώνα” από τη FIFA, “Αθλητής του Αιώνα” από την Ολυμπιακή Επιτροπή και είναι μέλος του ποδοσφαιρικού Hall of Fame.

Feuding no more, Pelé joins world in mourning Diego Maradona

Ο Πελέ κατά την διάρκεια του αγώνα μεταξύ  Φλαμένγκο και την Ατλέτικο Μινέιρο στο «Μαρακανά», το 1979 είχε διπλά του τον Ντιέγκο Μαραντόνα που για πρώτη φορά στην ζωή του βρέθηκε μαζί με το είδωλο του, ήταν στην εποχή που ετοιμαζόταν ο Ντιεγκίτο για κάνει την μεγάλη άνοδο στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Τότε, το μόνο που ζητούσε από τον Νο1 παίκτη του κόσμου ήταν καθοδήγηση. Συμβουλές για να στήσει και να διαχειριστεί τη ζωή του, που φαινόταν ότι σύντομα θα πάρει την ανιούσα και θα τον φέρει σε σημείο να μεσουρανεί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Ο Πελέ είπε στην Μαραντόνα πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξει για να έχει μια πολύ καλή ποδοσφαιρική καριέρα με μεγάλη διάρκεια.

♦ Ποτέ μην δίνεις προσοχή όταν σου λένε πως είσαι ο καλύτερος. Η μέρα που θα αισθανθείς ο καλύτερος, θα σταματήσεις να είσαι για πάντα.

♦ Δέξου το χειροκρότημα, αλλά μη ζεις από αυτό. Οι φίλαθλοι ήδη σε αποδοκιμάζουν όταν παίζεις άσχημα για τρία παιχνίδια στη σειρά, σταματούν να σε λατρεύουν.

♦ Στα συμβόλαια, πάντα να εξασφαλίζεις ότι σε σέβονται. Πρέπει να παλέψεις για αυτό που πραγματικά αξίζεις. Ποτέ μην προδώσεις τον εαυτό σου. Αλλά ναι: όταν αποφασίζεις να υπογράψεις το συμβόλαιό σου, τότε μη διαμαρτύρεσαι και μη ζητάς περισσότερα. Η υπογραφή είναι σαν υπόσχεση.

♦ Σχετικά με τη μεταγραφή στο εξωτερικό, πρέπει να αποφασίσεις αφού πρώτα αναλύσεις πολύ καλά τα πράγματα. Είστε οκτώ αδέρφια, ο πατέρας σου και η μητέρα σου. Κατά την απόφασή σου, πρόσθεσε κι αυτό στη ζυγαριά. Οι ηγέτες έρχονται και παρέρχονται κάθε δύο ή τρία χρόνια, πρέπει να σκεφτείς την οικογένειά σου, έχεις πολλά στόματα να θρέψεις.

♦ Το σώμα σου είναι το εργαλείο της δουλειάς σου. Φρόντιζέ το. Στη ζωή, υπάρχει χρόνος για τα πάντα, ακόμη κι ως παίκτης: να βγαίνεις, να πιεις ένα ποτό, να καπνίσεις ένα τσιγάρο, να κοιμηθείς αργά, να φας οτιδήποτε επιθυμείς. Αλλά με μέτρο, χωρίς να καταστρέφεις την σωματική σου κατάσταση, γιατί τότε όλα τελειώνουν.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ