Η χρονιά που φεύγει (και να μην ξανάρθει) ήταν για τον “Βασιλιά” μια πολύ δύσκολη χρονιά. Πρώτα από την κατάσταση της υγείας του που είναι σε μόνιμη καραντίνα, αλλά και γιατί έχασε τον αδελφό του Ζαίρ, τις τελευταίες εβδομάδες έχασε και έναν ακόμα καλό του φίλο, τον δημοσιογράφο Ορλάντο Ντουάρτε και τον “μεγάλο φίλο” Ντιέγκο […]

Η χρονιά που φεύγει (και να μην ξανάρθει) ήταν για τον “Βασιλιά” μια πολύ δύσκολη χρονιά. Πρώτα από την κατάσταση της υγείας του που είναι σε μόνιμη καραντίνα, αλλά και γιατί έχασε τον αδελφό του Ζαίρ, τις τελευταίες εβδομάδες έχασε και έναν ακόμα καλό του φίλο, τον δημοσιογράφο Ορλάντο Ντουάρτε και τον “μεγάλο φίλο” Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ακόμα και οι άνθρωποι που δεν ξέρουν μπάλα γνωρίζουν ποιος είναι ο Πελέ. Υπήρξε ο κορυφαίος μιας γενιάς Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών που, κατά γενική ομολογία, άφησαν εποχή στο άθλημα. Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές και είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Βραζιλίας. Πώς κατάφερε όμως αυτός ο άνθρωπος -που απλώς αγαπούσε το ποδόσφαιρο όπως τόσοι άλλοι- να γίνει ένα παγκόσμιο είδωλο; Ήταν απλά ο καλύτερος σ’ αυτό που έκανε ή υπάρχουν και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

Aπό τον Μάρτιο ζει απομονωμένος στο σπίτι του στην περιοχή Γκουαρουζά του Σάο Πάουλο, για τον φόβο του κορονοιού,  μιας και ανήκει στις ευπαθές ομαδες.

Pele's bitter feud with Maradona from amazing taunts about drugs and sex,  to bickering over Messi and Neymar

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του μεγάλου Πελέ:

«Ήταν θλιβερές μέρες, με πολλές απώλειες που δύσκολα αφομοιώνεις»

«Δεν δέχομαι να γίνεται σύγκριση με τον Μαραντόνα, γιατί για εμένα, ήταν ασύγκριτος»

Όταν ο Πελέ είχε δώσει τα πέντε σημεία επιτυχίας στον Ντιέγκο!

Ο Μαραντόνα στο ξεκίνημα της μεγάλης ποδοσφαιρικής καριέρας του, έψαχνε τρόπο να συναντήσει τον μεγάλο Πελέ που ήταν και το ποδοσφαιρικό ίνδαλμα του. Ο φίλος του Ντιέγκο και δημοσιογράφος του περιοδικού «El Grafico», Γκιγιέρμο Μπλάνκο, κανόνισε την μεγάλη συνάντηση στο θρυλικό Μαρακάνα. Γιατί ο Ντιέγκο ήθελε να πάρει την ευλογία και να ακούσει τις συμβουλές του μεγάλου ΘΡΥΛΟΥ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ