Ο Ραχίμ Στέρλινγκ στα 26 χρόνια του, είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής με μια εντυπωσιακή συλλογή τίτλων και διακρίσεων. Πολύ αποτελεσματικός και σημαντικό εργαλείο στις ομάδες που έπαιξε, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Πρέμιερ Λιγκ. Συχνά γίνεται στόχος από τα αγγλικά ταμπλόιντ, μερικές φορές είναι θύμα από ρατσιστική συμπεριφορά όπως στον αγώνα εναντίον του […]

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ στα 26 χρόνια του, είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής με μια εντυπωσιακή συλλογή τίτλων και διακρίσεων. Πολύ αποτελεσματικός και σημαντικό εργαλείο στις ομάδες που έπαιξε, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Πρέμιερ Λιγκ. Συχνά γίνεται στόχος από τα αγγλικά ταμπλόιντ, μερικές φορές είναι θύμα από ρατσιστική συμπεριφορά όπως στον αγώνα εναντίον του Μαυροβουνίου. . Ένας σπουδαίος πρωταθλητής.

Αλλά έπρεπε να παλέψει πολύ στην ζωή του.

Από την Τζαμάικα στο Λονδίνο ο Ραχίμ Σακίλ Στέρλινγκ που γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1994 στο Μάβερλεϊ, μια μικρή γειτονιά στο Κίνγκστον της Τζαμάικα έχοντας συνεχώς στο πλευρό του, τη μαμά του Ναντίν και τα τρία του αδέρφια.

Ο Ραχίμ ζούσε σε μια… καλύβα μακριά από τη θάλασσα και τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε με τον παππού και τη γιαγιά, αφού η μητέρα του πήγε στην Αγγλία για να δουλέψει και μετέπειτα τα πήρε μαζί της.

Μόλις σε ηλικία 5 ετών, ο νυν ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ άφησε την χώρα του για να μετακομίσει και αυτός στην Αγγλία, μένοντας δίπλα από το «Γουέμπλεϊ». Κάτι που τον επηρέασε και στην απόφαση του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Μάλιστα, έχει και τατουάζ στο χέρι το θρυλικό στάδιο.

Ο Ραχίμ, έχοντας κοτσιδάκια τα μαλλιά, όπως κάθε γνήσιος Τζαμαϊκανός δεν ήταν και από τα καλύτερα παιδιά. Τον απέβαλαν από το δημόσιο δημοτικό σχολείο της γειτονιάς του και τον έστειλαν στο «Vernon Special School», λόγω της ασυγκράτητης συμπεριφοράς του με έναν δάσκαλο του να προβλέπει: «Αν συνεχίσεις έτσι, στα 17 σου θα είσαι στη φυλακή ή στην Εθνική Αγγλίας»!

Έχοντας συμπληρώσει πέντε χρόνια ζωής στην αγγλική πρωτεύουσα, ο Στέρλινγκ πήγε στην ΚΠΡ. O Πίτερ Μόρινγκ τον εντόπισε να παίζει σε ηλικία 9 μόλις χρόνων στο «Γουέμπλεϊ» και τον πήγε στην ομάδα παίρνοντας μάλιστα 50 λίρες ως αντίτιμο!

Melody Rose Sterling -【Biography】Age, Single, Nationality

Πάντως, και σε αυτή του την απόφαση έπαιξε ρόλο η μαμά του παίκτη, καθώς προτίμησε έναν μικρότερο σύλλογο από την Άρσεναλ, που τον ήθελε. Η φήμη του Ραχίμ Στέρλινγκ δεν άργησε να γίνει γνωστή και στα 14 του τον ήξεραν όλοι οι σκάουτερ της Αγγλίας.

Το βήμα στη Λίβερπουλ και το νέο συμβόλαιοΆρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ανάμεσα στις επικρατέστερες υποψηφίους, όμως, μόνο η Φούλαμ και η Λίβερπουλ έκαναν πρόταση. Τον Φεβρουάριο του 2010, ο Ράφα Μπενίτεθ πήρε το ρίσκο και επένδυσε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για ένα παιδί 15 ετών και δύο μηνών! 

Ο Ραχίμ όμως, τον δικαίωσε. Στις 26 Μαρτίου του 2012, έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της  Λίβερπουλ που έκανε ντεμπούτο. Στις 21 Δεκεμβρίου υπέγραψε νέο συμβόλαιο που εκτόξευσε την αμοιβή του από τις 2.000 λίρες την εβδομάδα στις 30.000 λίρες.

Ο Στέρλινγκ συνεχώς γινόταν καλύτερος και η πρόοδος του στη Λίβερπουλ μέσα σε δύο χρόνια ήταν εντυπωσιακή, σκοράροντας το πρώτο του επίσημο γκολ στις 20 Οκτωβρίου του 2012 κι είδε το όνομά του να τοποθετείται κάτω από εκείνο του Μάικλ Όουεν.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ μπορεί να είναι μικρός σε ηλικία, όμως, είναι πατέρας μιας πανέμορφης κόρης. Της Μέλοντι Ρόουζ που είναι δύο ετών και πρόκειται για παιδί μιας εφήμερης σχέσης.

Ο διεθνής μέσος, όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν ήταν από τα καλύτερα παιδιά με αποτέλεσμα μέχρι τώρα να έχει συλληφθεί δύο φορές και να έχει αθωωθεί και τις δύο. Κατηγορήθηκε για επίθεση στην πρώην κοπέλα του και αθωώθηκε στο δικαστήριο, ενώ τη δεύτερη φορά κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε σε μια 27χρονη γυναίκα, όμως κανένας μάρτυρας δεν προσήλθε στη δίκη κι έτσι οι κατηγορίες έπεσαν. 

Is Raheem Sterling Worth the Money at Manchester City? | Onside View

Ο καλύτερος νέος παίκτης το 2014Ο Ραχίμ κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη της Ευρώπης για το 2014 και είναι αναμφισβήτητα το επόμενο best thing του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, βοήθησε τα μέγιστα για να διεκδικήσει η Λίβερπουλ μέχρι τέλους το πρωτάθλημα..

Και φτάσαμε στο σημείο, όπου ο Στέρλινγκ είπε όχι σε συμβόλαιο 100.000 αγγλικών λιρών την εβδομάδα, όταν τα τελευταία χρόνια αμείβεται με 35.000 λίρες, στην πρόταση ανανέωσης της Λίβερπουλ, γιατί προτίμησε τα ακόμα περισσότερα της Σίτι.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ