Γκουαρδιόλα εναντίον Τούχελ. Τούχελ εναντίον Γκουαρδιόλα. Μία μάχη για τα αστέρια, ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Ο Πεπ των τελικών Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ετοιμάζεται για τον 3ο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ της προπονητικής του καριέρας. Για πρώτη φορά έχει οδηγήσει τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι του […]

Γκουαρδιόλα εναντίον Τούχελ.

Τούχελ εναντίον Γκουαρδιόλα.

Μία μάχη για τα αστέρια, ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Πεπ των τελικών

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ετοιμάζεται για τον 3ο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ της προπονητικής του καριέρας. Για πρώτη φορά έχει οδηγήσει τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι του Τόμας Τούχελ.

Η Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί το ελαφρό φαβορί για τη νίκη και αν κρίνουμε από την προϊστορία των δύο προπονητών σε τελικούς, τότε δίκαια συμβαίνει αυτό.

Ειδικότερα, ο Ισπανός κόουτς είναι ο μάστερ τελικών με 14 κερδισμένους από τους 15 που έχουν συμμετάσχει οι ομάδες του. Τη μόνη φορά που δεν κέρδισε το τρόπαιο ήταν το 2011, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε το Κύπελλο Ισπανίας στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Παράλληλα, οι ομάδες του έχουν σκοράρει 34 γκολ και έχουν δεχτεί μόλις 5 στους τελικούς.

Ο Τούχελ της νέας εποχής

Ο Τόμας Τούχελ μετράει 3 νίκες και 4 ήττες σε 7 τελικούς στην προπονητική του καριέρα. Έχασε τον πρώτο του για το Κύπελλο Γερμανίας το 2016 από τον Γκουαρντιόλα. Κατάφερε να κερδίσει αυτό το τρόπαιο, όμως, ένα χρόνοα αργότερα κόντρα στην Άιντραχτ.

Στη συνέχεια ως προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, έχασε το πρώτο του τον τελικό χάνοντας από τη Ρεν το Κύπελλο Γαλλίας. Ένα χρόνο αργότερα κέρδισε, όμως, τόσο το Κύπελλο Γαλλίας όσο και το Λιγκ Καπ. Ωστόσο, η καριέρα του στους Παριζιλάνους έκλεισε με το χαμένο τελικί του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μπάγερν το περασμένο καλοκαίρι.

Τέλος, στην Τσέλσι απέτυχε να κερδίσει τη Λέστερ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Στα μεταξύ τους

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει το προβάδισμα όχι μόνο στους τελικούς αλλά και στις αναμετρήσεις που έχει αντιμετωπίσει τον Τούχελ. Ειδικότερα, μετράει 4 νίκες απέναντι στον Γερμανό προπονητή. Από την άλλη πλευρά, ο πρώην κόουτς της Ντόρτμουντ τον έχει νικήσει 2 φορές στην τακτική σκακιέρα ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι οι 2 νίκες του Τούχελ έχουν έρθει πολύ πρόσφατα. Αρχικά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου η Τσέλσι επικράτησε με 1-0 και στη συνέχεια για το πρωτάθλημα, όπου κέρδισαν με 2-1 στο «Έτιχαντ».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν