Η 30χρονη αμυντικός πάντως είναι αισιόδοξη πως θα αλλάξει η κατάσταση άμεσα.

Η Λούσι Μπρονζ, που είναι πια πρωταθλήτρια Ευρώπης με την Εθνική Αγγλίας μίλησε για το μέλλον του ποδοσφαίρου γυναικών αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Η 30χρονη αμυντικός της Μπαρτσελόνα πάντως σε δηλώσεις που έκανε σε βρετανικό περιοδικό εξέφρασε την αισιοδοξία της για τα επόμενα χρόνια.

«Είχαμε καθηγήτριες πλήρους απασχόλησης που έπαιξαν για την Αγγλία. Νομίζω ότι είμαστε η τελευταία γενιά που θα αναγκαστεί να το κάνει αυτό. Δούλεψα στη Domino’s ενώ έπαιζα επαγγελματικά. Αλλά ακόμη και τώρα, για παίκτριες εκτός της εθνικής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με μικρότερα επαγγελματικά συμβόλαια στο WSL, η ανάγκη να εργαστούν για να συμπληρώσουν το μηνιαίο εισόδημά τους εξακολουθεί να υπάρχει. «Νομίζω ότι εκτός της ομάδας της Αγγλίας, οι γυναίκες πρέπει να δουλέψουν ακόμα», είπε αρχικά η Μπρονζ.

«[Οι παίκτριες της Αγγλίας] υποστηρίζονται αρκετά καλά από την FA. Πολλές από τους παίκτριές μας εξακολουθούν να σπουδάζουν, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα επειδή πρέπει, είναι επειδή πρέπει να σκεφτείς μια καριέρα μετά το ποδόσφαιρο. Δεν βγάζουμε αρκετά χρήματα για να αράξουμε στην παραλία μετά όταν αποσυρθούμε. Πολλές παίκτριες στο WSL εξακολουθούν να έχουν κι άλλη δουλειά ενώ άλλες τα έχουν παρατήσει καθώς υπάρχουν περισσότερα χρήματα στη θέση για παράδειγμα του δασκάλου. Είναι πολύ αγχωτικό για να καταφέρεις να είσαι ποδοσφαιρίστρια με κανονική δουλειά. Είναι απογοητευτικό. Δεν είναι κάτι που θα το συνηθίσουμε ποτέ. Έχουμε σχεδιαστεί να είμαστε επαγγελματίες αθλητές και παίζουμε σε πρωταθλήματα όπου η αντίληψη είναι ότι όλοι είναι επαγγελματίες, αλλά αν όλοι ήταν επαγγελματίες τα πρότυπα θα ανέβαιναν. Φανταστείτε τί θα μπορούσαμε να κάνουμε αν ήταν όλες επαγγελματίες και τι θα έκανε αυτό για την ποιότητα της ζωής τους», συμπλήρωσε η Αγγλίδα αμυντικός.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ