Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Toν τελευταίο αγώνα της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 έδωσε η Εθνική Ελλάδας Γυναικών.

To αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τέθηκε αντιμέτωπο με την πανίσχυρη Γαλλία στο «Luis Dugauguez» του Σεντάν, σε μια αναμέτρηση διαδικαστικού χαρακτήρα.

Εξάλλου, οι παίκτριες του Γιώργου Κυριαζή είχαν ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια, τη στιγμή που οι «τρικολόρ» είχαν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά του 9ου Ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα τελικά.

Τη δεύτερη θέση του ομίλου, που οδηγεί στα πλέι οφ, διεκδίκησαν στο Κάρντιφ η Ουαλία και η Σλοβενία, με τις πρώτες να την εξασφαλίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, παρά τη «λευκή» ισοπαλία (0-0).

Η Γαλλία έφθασε στη νίκη με 5-1, «καθαρίζοντας» επί της ουσίας από το πρώτο ημίχρονο.

Η Γκεγιορό άνοιξε το σκορ μόλις στο 9’ και η Ντιανί βρήκε δίχτυα τόσο στο 18’ όσο και στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Τον θρίαμβο ολοκλήρωσε η Μπαλτιμόρ στο 59’, ενώ το γκολ της… τιμής για την ελληνική ομάδα σημείωσε η Κόγγουλη στο 20’.

Θυμίζουμε πως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, επί ελληνικού εδάφους, οι Γαλλίδες είχαν φθάσει στη νίκη με το εντυπωσιακό 10-0!

Η αναμέτρηση διακόπηκε στο 81’ για περίπου 25 λεπτά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Συνεχίστηκε με το που υποχώρησαν.

Γαλλία: Πεϊρό-Μανίν, Περισέ, Αλμεϊδά, Μποκ-Μπατί (44’ Τουνκαρά), Τοράν, Γκεγιορό (60’ Ματεό), Μπιλμπό (61’ Παλίς), Τολετί, Ντιανί (60’ Μπισί), Μαλάρ (78’ Σαρ), Μπαλτιμόρ.

Ελλάδα: Γιαννακούλη, Νεφρού, Γεωργίου (80’ Πατερνά), Παλαμά, Μήτκου (57’ Δοϊρανλή), Σαρρή, Κακαμπούκη (69’ Πίτσιου), Γιαννακά, Μωραΐτου, Μάρκου (46’ Πούλιου), Κόγγουλη (57’ Καπνίση).

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ