Η Εθνική Παίδων δεν κατάφερε να περάσει απευθείας στην Elite Round.

Με ήττα ολοκλήρωση τις υποχρεώσεις της στην πρώτη προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 η Εθνική Ελλάδας.

Η Εθνική Παίδων γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Ιταλία και σε συνδυασμό με την ισοπαλία, 1-1, ανάμεσα στη Φινλανδία και το Κόσοβο έμεινε στην τρίτη θέση στον όμιλό της.

Έτσι, περιμένει τώρα την ολοκλήρωση των υπόλοιπων αγώνων των προκριματικών, για να μάθει εάν θα μπορέσει να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην Elite Round ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ατύχησε να δεχθεί γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους από τον Ρομάνο.

Οι αντίπαλοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, συγκεκριμένα στο 48’ με τον Παφούντι.

«Τώρα, που τελείωσε η προκριματική φάση, μπορώ να πω ότι πληρώνουμε βαθμολογικά το πρώτο παιχνίδι του ομίλου με τη Φινλανδία», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξης Αλεξιάδης.

Όπως πρόσθεσε: «Στη συνέχεια δουλέψαμε για να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο μπορούσαμε. Κόντρα στην Ιταλία σταθήκαμε επάξια απέναντι σε έναν ιδιαίτερα ποιοτικό αντίπαλο.

Δημιουργήσαμε κλασσικές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε κάποια ή κάποιες από αυτές, ενώ δεχθήκαμε γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, γεγονός που μας επηρέασε για κάποιο χρονικό διάστημα.

Οι ποδοσφαιριστές συνάντησαν συνθήκες ανταγωνιστικού ποδοσφαίρου, τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούμε, ώστε να βελτιωθούμε και να αντιμετωπίσουμε την επόμενη πρόκληση».

Ελλάδα: Μπελέρης, Σβίγκος, Παναγάκος, Χατζόπουλος (83΄ Κωστούλας), Πολυκράτης, Μαρούτσης (77΄ Ανδρικόπουλος), Πανικίδης, Καλάνι (76΄ Μπρέγκου), Αλαφάκης (61΄ Πολιτάκης), Μουζακίτης, Τζίμας.

Ιταλία: Τομάσι, Κόκι, Ράμαϊ, Σεντότι (85΄ Βέρντε), Βέιντρε, Μανίνι (75΄ Φινοκιάρο), Ρίτσιο (46΄ Κραπίστο), Μεντιτσίνο, Ρομάνο, Σκότι (46΄ Ρανιόλι-Γκάλι), Παφούντι (71΄ Ράο).

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Εθνική Ελλάδος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ