Το παιδί θαύμα του Γερμανικού ποδοσφαίρου Γιουσουφά Μουκοκό, αφού εγινε ο νεότερος παίχτης στο Γερμανικό πρωτάθλημα, ο νεότερος στο Τσάμπιονς Λιγκ από σήμερα είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga. Τόσο μικρός αλλά με αρκετές διακρίσεις, το παιδί θαύμα της Ντόρτμουντ. Ο Γιουσουφά με τις εμφανίσεις τους πήρε το παράσημο και από τον Ματς […]

Το παιδί θαύμα του Γερμανικού ποδοσφαίρου Γιουσουφά Μουκοκό, αφού εγινε ο νεότερος παίχτης στο Γερμανικό πρωτάθλημα, ο νεότερος στο Τσάμπιονς Λιγκ από σήμερα είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga. Τόσο μικρός αλλά με αρκετές διακρίσεις, το παιδί θαύμα της Ντόρτμουντ.

Ο Γιουσουφά με τις εμφανίσεις τους πήρε το παράσημο και από τον Ματς Χούμελς που έχει μείνει εντυπωσιασμένος από τον μικρό της Ντόρτμουντ.

“Είναι ήδη πολύ καλός. Έπαιξα με τους Τόνι Κρος, Μάριο Γκέτσε και Κρίστιαν Πούλισιτς όταν ήταν 16 ή 17 ετών, και ο Μουκοκό είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω παίξει με εκείνη την ηλικία.”

Το ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Μετά το ντεμπούτο του και μάλιστα εντυπωσιακό στην Μπουντεσλίγκα ήρθε και η στιγμή του Τσάμπιονς Λιγκ. Από χθες ο Γιουσουφά Μουκοκό είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του champions league. Σε ηλικία 16 ετών και 18 ημερών έγραφε μια ακόμα σελίδα στην ιστορία του. Τόσο μικρός αλλά με αρκετές διακρίσεις, το παιδί θαύμα της Ντόρτμουντ.

16 ετών- 18 ημερών – Γιουσουφά Μουκοκό
16 ετών -86 ημερών – Σελεστίν Μπαμπαγιάρο
16 ετών -102 ημερών – Ματίς Ραϊάν Σερκί
16 ετών -128 ημερών – Άλεν Χαλίλοβιτς
16 ετών -148 ημερών – Γιούρι Τίλεμανς

Το ρεκόρ του στην Μπουντεσλίγκα

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου και το μέλλον του ανήκει. Μια μέρα μετά τα γενέθλια των 16 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην Μπουντεσλίγκα στον αγώνα με την Χέρτα. Έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα. Το ρεκόρ το είχε πριν ο Νούρι Σαχίν από το 2004 (16 χρονών και 11 μηνών).

Ποιο είναι το παιδί θαύμα της Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ είναι γνωστό ότι δουλεύει σε βάθος για την ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Αν κοιτάξει κανείς στο σημερινό της ρόστερ πόσο πολύ ταλέντο υπάρχει θα καταλάβει. Έρλινγκ Χάαλαντ, Τζέιντον Σάντσο και Τζιοβάνι Ρέινα αποτελούν την γραμμή κρούσης της Ντόρτμουντ, και είναι ο φόβος και τρόμος για κάθε αντίπαλο. Πάμε στον Τζουντ Μπέλιγχαμ που τον πήρε “έτοιμο” από την Μπέρμιγχαμ, και το νέο μεγάλο όνομα είναι ο Γιουσουφά Μουκοκό που από τα 12 βρίσκεται στους Βεστφαλούς και είναι ήδη στην πρώτη ομάδα. 

Δεν είναι τυχαίο που ο Χάλαντ μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον 16χρονο. Μην ξεχνάμε ότι μόλις πωληθεί ο Έρλινγκ Χάλαντ είναι ο άμεσος αντικαταστάτης του. Η φυσική ροή των πραγμάτων για την Γερμανική ομάδα.

Τα λόγια του Χάλαντ για τον Νουκοκό ήταν:

«Ο Μουκοκό είναι σίγουρα πολύ καλύτερος ποδοσφαιριστής από ό,τι ήμουν εγώ στην ίδια ηλικία. Δεν έχω ξανασυναντήσει ένα τόσο καλό ποδοσφαιριστή στην ηλικία του»

Τα στατιστικά του Μουκοκό τρομάζουν και τον Χάαλαντ! | Sportsking.gr

Ένας 16χρονος από την Αφρική με τις επιδόσεις του δύσκολα πείθει για την ηλικία του και συχνά καταπλακώνεται από το βάρος των προσδοκιών, αλά Φρέντι Αντού. Ο “μπομπέρ” της Ντόρτμουντ Κ19 περνάει με επιτυχία κάθε στρες τεστ και είναι έτοιμος να το δείξει σε κάθε επίπεδο, ακόμα και εξωαγωνιστικό, αφού ήδη είναι εκατομμυριούχος

Ο Γιουσουφά Μουκοκό είναι μόλις 16 ετών, διαλύει όλα τα κοντέρ σκοραρίσματος στα πρωταθλήματα υποδομής του γερμανικού ποδοσφαίρου και από την φετινή χρονιά παίζει για την U19 της Ντόρτμουντ μετά την αναβάθμιση του. Το σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα το ρόστερ της Ντορτμουντ θα ενισχυθεί με ένα ακόμα διαμάντι…

Ο νεαρός άσος που έχει σπάσει τα κοντέρ στις ακαδημίες της Μπορούσια Ντόρτμουντ τον Νοέμβριο έκλεισε τα 16 και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Champions League, αλλά και στην Μπουντεσλίγκα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες

Σε ηλικία 12 ετών ο Γερμανός με καταγωγή από το Καμερούν, ήταν ήδη ποδοσφαιρικό φαινόμενο: συμμετέχοντας σε ηλικία 12 ετών στο πρωτάθλημα Παίδων (U17), σημείωσε 90 γκολ σε 56 παιχνίδια.

Στα 14 χρόνια του έπαιξε με την ομάδα Νέων (U19) και πέτυχε 44 γκολ σε 30 παιχνίδια, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μουκόκο έκανε το ντεμπούτο του στη γερμανική Εθνική ομάδα U20, σε ηλικία 15 ετών.

Bundesliga | Borussia Dortmund's 15-year-old striker Youssoufa Moukoko receives Germany U19s call-up

Η πορεία του Γιουσουφά Μουκοκό!

Ο γεννημένος στο Καμερούν το 2004 έπαιζε ήδη στην Κ17 της γερμανικής ομάδας όταν ήταν 12 ετών και σκόραρε κατά ριπάς κόντρα σε (πολύ) μεγαλύτερους αντιπάλους. Δύο χρόνια αργότερα, ο ρυθμός του δεν μειώθηκε στο ελάχιστο. Τη σεζόν 2017-2018 σημείωσε 37 γκολ σε 25 αγώνες της Bundesliga Κ17 στον όμιλο της Δύσης, το 2018-2019 αύξησε τη συγκομιδή του σε 46 γκολ και φέτος έκανε το μεγάλο βήμα. Ο Μίχαελ Σκίμπε, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας και νυν προπονητής της Ντόρτμουντ Κ19 αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία. Στα 14, ο Μουκοκό άρχισε να αγωνίζεται στη Bundesliga Κ19 και σε 28 αγώνες έχει σκοράρει 38 φορές κι έχει δώσει 10 ασίστ, δηλαδή μετέχει σε κάποιο γκολ της ομάδας του κάθε 64 λεπτά.

Ήδη σε ηλικία 14 ετών, 10 μηνών και 29 ημερών έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Youth League. Το ρεκόρ κρατούσε ένας Ολλανδός και ένας… Έλληνας, επίσης από τη φετινή σεζόν! Ο Χρήστος Λιάτσος είχε σκοράρει στην ήττα του Ολυμπιακού με 1-2 από τον Ερυθρό Αστέρα, με συνέπεια να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Γιούρι Ρέζερ του Άγιαξ από την 1η αγωνιστική. Αμφότεροι είχαν σκοράρει σε ηλικία 16 ετών και 30 ημερών.

Ο Μουκοκό ήταν ήδη διεθνής όλο αυτό το διάστημα. Τον Σεπτέμβριο του 2017, σε ηλικία 12 ετών, φόρεσε πρώτη φορά φανέλα με εθνόσημο. Επέλεξε της εθνικής Γερμανίας Κ16 αντί για εκείνο του Καμερούν, παρότι πέρασε στη Γιαουντέ τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής του. Δεν κύλησαν 2 χρόνια από τότε και στα τέλη του φετινού Φεβρουαρίου κλήθηκε στη Γερμανία Κ19 για τις αναμετρήσεις του Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ19 με Ουαλία, Αυστρία και Σερβία, που θα διεξάγονταν στα τέλη Μαρτίου, παρότι ουσιαστικά θα είναι 3 χρόνια μικρότερος από συμπαίκτες και αντιπάλους.

Έχει σκοράρει 51 γκολ σε 32 παιχνίδια για τη U19 της Ντόρτμουντ, και άνοιξε λογαριασμό και στην Μπουντεσλίγκα. Σύντομα αναμένεται να κάνει το ίδιο και στο τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε σίγουροι ότι θα μας απασχολήσει με τα κατορθώματα του για τα επόμενα αρκετά χρόνια.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ντόρτμουντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик