Ο ταλαντούχος και πολυσύνθετος Πορτογάλος άσος έχει μια τραυματική εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας. Έχει βρεθεί κι άλλες φορές στο κατώφλι της από τότε. Και εφέτος. Αλλά προς το παρόν, όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει στη Μίλαν...

Ρενάτο Σάντσες: Ο πιο… premier χαφ εκτός Premier! Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έμεινε με το στόμα ανοιχτό το 2016 από έναν μικρό δαίμονα στο κέντρο της Εθνικής Πορτογαλίας, που έκανε “παπάδες” στο EURO της Γαλλίας. Έπαιξε 407 λεπτά σ’ αυτό. Σε πέντε από τα 6 ματς της παρέας του Κριστιάνο Ρονάλντο προς τον τίτλο -με τον ίδιο απόντα λόγω τραυματισμού απ’ αυτόν. Είχε και το πολύτιμο γκολ στο 1-1 με την Πολωνία στα προημιτελικά -και εύστοχο πέναλτι στη διαδικασία που ακολούθησε.

Στα ούτε κλεισμένα 19 του χρόνια τότε (γεν. 18 Αυγούστου του 1997), ο Σάντσες παίρνει, φυσικά και τον τίτλο του Καλύτερου Νέου Παίκτη στο τουρνουά.  Ένα σωρό ομάδες -και από την Premier- δείχνουν ενδιαφέρον γι’ αυτόν τον χαφ-πολυεργαλείο της Μπενφίκα. Αλλά νικήτρια βγαίνει η Μπάγερν, που δίνει 35.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Δεν εντυπωσιάζει ωστόσο, στην πρώτη του σεζόν εκεί. Παίρνει πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής (907 λεπτά) και τη σεζόν 2017-18, φεύγει δανεικός για τη Σουόνσι.

Στην Πρέμιερ, ο Σάντσες τα πηγαίνει επίσης πολύ μέτρια. Δεν είναι σε ηλικία να γίνει ηγέτης ή και πρωταγωνιστής, απλά, μιας κακής ομάδας που, εν τέλει, χάνει και την κατηγορία. Κι αυτά τα 703 λεπτά, σε 12 παιχνίδια, είναι όλη κι όλη η εμπειρία του Ρενάτο από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Μια εμπειρία που τη λες και τραυματική… Για κάποιο λόγο, ούτε η επιστροφή του στο Μόναχο σημαίνει παιχνίδια στα πόδια του, για τον Σάντσες.

Η μοίρα δεν τον θέλει στο “Νησί”. (Ή ο ίδιος δε θέλει -ακόμη;)

Αλλά το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο. Και το καλοκαίρι του 2019, με 20.000.000 ευρώ συν μπόνους (25.000.000 συνολικά, εν τέλει), γίνεται η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Λιλ. Όπου, όμως, ο Σάντσες ανθίζει κυριολεκτικά. Παίζει σε 30 ματς μαζί της. Παίρνει τον τίτλο του Παίκτη του Μήνα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Και την επόμενη σεζόν, εξαιτίας και του Πορτογάλου, η Λιλ πανηγυρίζει τον τίτλο της Ligue 1 μετά από 10 χρόνια. Κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και στο EURO 2020 με την Πορτογαλία, παρότι η ομάδα χάνει από το Βέλγιο την πρόκριση στους 8.

Η Μπαρτσελόνα τον ήθελε πέρυσι το καλοκαίρι, όπως και κάποιες ομάδες της Premier (μεταξύ τους και η Λίβερπουλ). Αλλά ένας τραυματισμός του στην προετοιμασία της ομάδας χάλασε τα όποια σχέδια. Όμως η σεζόν που μας πέρσε ήταν η καλύτερη στην καριέρα του με τη γαλλική ομάδα. Και η επιστροφή στην Premier  έμοιαζε πιο κοντινή από ποτέ. Η Νιουκάστλ έδειξε ενδιαφέρον και τον Γενάρη και τώρα. Και η Άρσεναλ επίσης.

Αλλά η μοίρα, φαίνεται, δε θέλει… ακόμη τον Σάντσες στο “Νησί”. Όλα δείχνουν ότι ο παίκτης θα πάει στη Μίλαν. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι οι πρωταθλητές Ιταλίας παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά ίσως και κάτι… πιο βαθύ να υπάρχει. Λίγο πριν κλείσει τα 25 του, ο Σάντσες δεν έχει καλή εμπειρία από την Αγγλία. Ίσως, μέσα του, να θέλει απλώς όταν επιστρέψει εκεί (διότι, όπως πάει, σίγουρα θα γίνει κι αυτό), να πάει με… άλλο “αέρα” και άλλες εμπειρίες πια. Ως… premier και με τη βούλα και ο ίδιος, πια…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ