Ο Μόις Κιν δεν έπεισε εφέτος τον Αλέγκρι. Μια ανταλλαγή του μ' έναν χαφ που... περισσεύει στην Παρί, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά στη Γιούβε, φαίνεται καλή περίπτωση. Πλην όμως ο παίκτης δεν ανήκει στην ιταλική ομάδα, αλλά στην Έβερτον...

Παρί-Γιούβε: Ο… δανείσας, του δανείσαντος! Στη Γιουβέντους από τα 10 του, ο 22χρονος σήμερα (τα έκλεισε στις 22 Φεβρουαρίου), Μόις Κιν, γύρισε πέρυσι το καλοκαίρι στο Τορίνο, ως δανεικός από την Έβερτον. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε την ελπίδα ότι… ενήλικας, πλέον, ο Κιν θα είχε και ανάλογη βελτίωση στην αγωνιστική του νοοτροπία. Η Γιούβε του έκανε διετές συμβόλαιο, με, υπό όρους, υποχρέωση αγοράς του χρόνου το καλοκαίρι για πάνω από 30.000.000 ευρώ.

Όμως ο παίκτης -και δικαίως- δεν έπεισε εφέτος τον Αλέγκρι. Πήρε αρκετές ευκαιρίες, σε όλες τις διοργανώσεις. Αλλά δεν έπιασε απ’ τα μαλιά καμία απ’ αυτές. Με 5 γκολ και 3 ασίστ σε 44 συμετοχές (και λίγα, πάντως, αγωνιστικά λεπτά, παρά κάτι 1.500), ο Ιβοριανής καταγωγής επιθετικός δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Και η Γιούβε ψάχνει τρόπο να τον απομακρύνει από το ρόστερ της.

Τώρα, αν και διοικητικά -λόγω “Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ”, οι διοικήσεις Γιούβε και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν καλό επίπεδο επικοινωνίας, μεταγραφικά πάρε-δώσε δεν έχει τύχει να έχουν, εδώ και αρκετά χρόνια. Η Παρί, όπως λέγαμε και τις προάλλες, βρίσκεται σε διαδικασία -αναγκαστική- “αραιώματος” αρκετών συμβολαίων του δικού της ρόστερ. Και η αλήθεια είναι ότι η χρονιά του Κιν ως δανεικού στο Παρίσι, το 2020-21 ήταν η καλύτερή του ως τώρα.

Ανταλλαγή Μόις Κιν – Λεάντρο Παρέδες

Με τους πρωταθλητές Γαλλίας, ο Κιν πέτυχε 19 γκολ και είχε και μια ασίστ σε 45 συμμετοχές και περίπου 2.500 αγωνιστικά λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Λουίς Κάμπος τον καλοβέπει για την ομάδα εφέτος. Και επειδή χρήματα δε θέλει, φυσικά, να δώσει, βρίσκει λύση… από την Αργεντινή. Δημοσιεύματα στην Ιταλία αναφέρουν ότι Παρί και Γιουβέντους είναι πολύ πιθανόν να προχωρήσουν σε ανταλλαγή του Κιν με τον Λεάντρο Παρέδες.

Ο Παρέδες έχει εμπειρία από το ιταλικό ποδόσφαιρο (Ρόμα και Έμπολι), είχε ακουστεί ξανά για τη Γιούβε και είναι σε καλή ηλικία- κλείνει τα 28 του στις 29 του μηνός. Ενόψει και Κατάρ, θέλει παιχνίδια στα πόδια του, αλλά στην Παρί δεν θα τα βρει. Από το Γενάρη του 2019, όταν έδωσε 40.000.000 ευρώ στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για να τον πάρει, ο διεθνής Αργεντινός χαφ έχει μεν 113 συμμετοχές, αλλά μόλις 7.000 αγωνιστικά λεπτά με τους πρωτευουσιάνους. (22 και 1.245 εφέτος…)

Είναι ένα δυναμικός και εξαιρετικά ποιοτικός κεντρικός χαφ, που στα χέρια του Αλέγκρι μπορεί να αναδειχθεί σε κομβικό πρόσωπο στη μεσαία γραμμή των Γιουβεντίνων. Τα ρεπορτάζ, μάλιστα, λένε ότι η ανταλλαγή Κιν-Παρέδες ήταν πρόταση ήδη του Λεονάρντο, ως τεχνικού διευθυντή της Παρί. Μια ανταλλαγή που και ο Λούις Κάμπος, όπως όλα δείχνουν, βρίσκει συμφέρουσα. Αν θα γίνει, μένει να φανεί, ωστόσο. Διότι, είπαμε ότι ο Κιν δεν ανήκει στη Γιούβε, αλλά στην Έβερτον. Είναι, ωστόσο, ένα πρόβλημα που μπορεί να ξεπεραστεί. Θα δούμε..

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ