Η "Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα" θα είναι, λέει ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, μια κλειστή λίγκα που θα προσφέρει υπερθέαμα. Αλλά κάτι μας λέει ότι αυτό που θέλει κυρίως είναι, αφού αποκλείεται που αποκλείεται η Γιούβε από το Τσάμπιονς Λιγκ, τουλάχιστον να μην την πετούν έξω τίποτε... πτωχοί!

Champions League 2021-22: Οι… “παρακατιανοί” του Ανιέλι που δικαιώνουν την ΟΥΕΦΑ! Ακόμη δεν έχει κλείσει χρόνος από την ημέρα που ο Αντρέα Ανιέλι πρωτοστατούσε στην ίδρυση της European Super League. Έναν “ελιτίστικο”, κλειστό θεσμό με 12 ομάδες που θα έπαιζαν μόνο μεταξύ τους με έπαθλο, βασικά… το χρήμα. Οι αντιδράσεις των οπαδών, ακόμη περισσότερο κι απ’ αυτές της ΟΥΕΦΑ ήταν που έριξαν έξω το εγχείρημα και μάλιστα, σε χρόνο dt,

Ο Ανιέλι, όπως και ο Φλορεντίνο Πέρεθ -αλλά και ο… απεγνωσμένα διψασμένος για χρήμα- Χουάν Λαπόρτα, δεν το βάζουν κάτω. Εξακολουθούν και σήμερα να υποστηρίζουν ότι μια τέτοια λίγκα θα πρόσφερε το πιο συναρπαστικό ποδοσφαιρικό θέαμα σε επίπεδο συλλόγων στην Ευρώπη. Και κατά καιρούς, όλο και κάτι πετάνε, όλο και κάποιο ραντεβού κάνουν, όλο και προσπαθούν, με πλάγιους τρόπους να το ξαναφέρουν στη ζωή.

Όμως το ποδόσφαιρο έχει το δικό του τρόπο να “εκδικείται” τους ασεβείς. Και είναι ακριβώς αυτός ο τρόπος που οι “αριστοκράτες” θέλουν να καταργήσουν! Δηλαδή το απρόοπτο. Το ενάντια στις πιθανότητες. Την ανατροπή. Την εκπληξη. Ό,τι, δηλαδή, είναι το αλατοπίπερο το παιχνιδιού. Και ό,τι το κάνει δημοφιλέστερο σπορ στην ήπειρό μας.

“Χαστούκι” από Βιγιαρεάλ, Πόρτο, Λιόν, Άγιαξ…

Το τελευταίο τετοιο “χαστούκι”-ξύπνα, Αντρέαααα που έφαγε ο Ανιέλι, ήλθε από τη Βιγιαρεάλ. Σύμφωνα με το Trasnfermarkt η Γιουβέντους αξίζει πάνω από μισό δισ. Για την ακρίβεια 555.000.000 και κάτι ψιλά. Δηλαδή σχεδόν 200.000.000 πιο πάνω από τα “Κίτρινα Υποβρύχια”. Που όμως, με… τρεις τορπίλες πέταξαν τη Γηραιά Κυρία έξω από τους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ. Για τρίτη συνεχή σεζόν!

Πέρυσι, ήταν η Πόρτο εκείνη που έκανε το ίδιο. Η πορτογαλική ομάδα είναι ακόμη πιο “ταπεινή” κι από τη Βιγιαρεάλ Η αξία της είναι περίπου 300.000.000 πιο κάτω από τη Γιουβέντους του Ανιέλι. Αλλά είπαμε: το ποδόσφαιρο είναι… μνησίκακο παιχνίδι. Και τα πορτοφόλια δε βάζουν γκολ ούτε κάνουν αποκρούσεις…

Περίπου στα λεφτά της Βιγιαρεάλ, 315.000.000 είναι η αξία και της Λιόν. Αλλά και η γαλλική ομάδα κατάφερε πρόπερσι και πήρε την πρόκριση σε βάρος της Γιουβέντους για την 8άδα του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού. Εκεί που έφτασε μεν και η Γιούβε το 2019, αλλά και πάλι είπε αντίο από τον φοβερό εκείνη τη χρονιά Άγιαξ. Το ματς του Τορίνο ήταν συναρπαστικό και η ομάδα του Τεν Χααχ γεμάτη αστέρια που ο “Αίαντας” μοσχοπούλησε. Αλλά τότε, στη διάρκεια εκείνης της σεζόν, όπως και σήμερα, ο Άγιαξ έχει επίσης καμιά 200ριά εκατομμύρια μικρότερη “αξία” από την ομάδα του Ανιέλι.

Αν είναι, να την πετούν έξω.. αριστοκράτισσες, ε;

Φυσικά -και αυτή είναι η ειρωνεία και η ποδοσφαιρική απάντηση στους… οραματιστές της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας και, ειδικά τον Ανιέλι- καμία από αυτές τις τέσσερις ομάδες δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό του κλειστού θεσμού. Και, αν τα σχέδιά τους, καθώς λένε, μιλούν τώρα για περισσότερες ομάδες (και κάποιες “ανοιχτές” θέσεις πρόκρισης), εντάξει. Άγιαξ και Πόρτο μπορεί να έμπαιναν στην εικόνα. Αλλά Λιλ και Βιγιαρεάλ, όμως, χλωμότατο.

Κι άλλωστε, αν είναι, εν τέλει, να γίνει ένα…. μικρό Τσάμπιονς Λιγκ ο θεσμός, με ένα σωρό ομάδες fix αλλά και άλλες να μπορούν να μπαίνουν σ’ αυτόν, γιατί να υπάρξει δεύτερο; Μια χαρά είναι κι αυτό που τρέχει τώρα. Εκτός εάν ο Ανιέλι θέλει απλώς να σιγουρέψει ότι… αν είναι να γνωρίζει αποκλεισμούς η ομάδα, τουλάχιστον να τους γνωρίζει από άλλες… αριστοκράτισσες και όχι τίποτε “παρακατιανούς”, ε;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ