Η νευροεπιστήμη βρίσκει εφαρμογή στο ποδόσφαιρο και η Λίβερπουλ το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο καθώς μέσω της neuro 11 οι στατικές φάσεις της… μυρίζουν γκολ! «Ο τομέας της φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο έχει φτάσει σχεδόν στο μέγιστο. Το επόμενο βήμα είναι να προπονήσουμε το μυαλό. Εκεί μας οδηγεί η επιστήμη, αυτό είναι το μεγάλο […]

Η νευροεπιστήμη βρίσκει εφαρμογή στο ποδόσφαιρο και η Λίβερπουλ το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο καθώς μέσω της neuro 11 οι στατικές φάσεις της… μυρίζουν γκολ!

«Ο τομέας της φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο έχει φτάσει σχεδόν στο μέγιστο. Το επόμενο βήμα είναι να προπονήσουμε το μυαλό. Εκεί μας οδηγεί η επιστήμη, αυτό είναι το μεγάλο μας όνειρο».

Έτσι αναφέρει τουλάχιστον ο Δρ. Νίκλας Χάουσλερ!

Αποκαλύπτοντας άκρως ενδιαφέρουσες πτυχές της νευροεπιστήμης καθώς και την εφαρμογή της δουλειάς του στη Λίβερπουλ.

Η neuro11 συνεργάζεται με τους REDS! μια εταιρία που βοηθάει τους αθλητές να βελτιώσουν την ακρίβειά τους φτάνοντας στην καλύτερη ψυχική τους κατάσταση.

Οι μέθοδοί τους έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία στο μπάσκετ, το γκολφ, τα βελάκια, την τοξοβολία αλλά το πάθος τους για το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα τις στατικές φάσεις τους οδήγησε στη γνωριμία με τον Γιούργκεν Κλοπ πριν δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, μέσω ειδικών ηλεκτροδίων που συνδέονταν στα κεφάλια των ποδοσφαιριστών, δημιουργήθηκαν ξεχωριστά ατομικά προγράμματα. Αποτελεί μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά αν σκεφτεί κανείς πως η Λίβερπουλ έχει σκοράρει ήδη πέντε φορές στην Premier League με στημένες φάσεις.

Αυτή η επίδοση αποτελεί ρεκόρ στη φετινή σεζόν, με τους «Κοκκινους» να δείχνουν πως γίνεται δουλειά…

Από την πλευρά του ο Γιούργκεν Κλοπ μιλάει με άκρως κολακευτικά λόγια για τη neuro11:

«Η ομάδα της neuro11 έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο και βασισμένο σε γεγονότα τρόπο βελτίωσης της πνευματικής δύναμης, ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί άψογα στην προπόνησή μας. Για πρώτη φορά είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας πνευματικά και στο κομμάτι της ακρίβειας των παικτών απευθείας στο γήπεδο. Δεδομένου ότι η ψυχική δύναμη παίζει σημαντικό ρόλο στο υψηλό επίπεδο, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη neuro11».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ