Οι τρεις (συν μία;) αποστολές του Ράνγκνικ στη Γιουνάιτεντ! Θα μπορούσε να είναι τίτλος κατασκοπικού μυθιστορήματος του Τζον Λε Καρέ. Δεν είναι όμως. Διότι, στην Αγγλία, η τρίτη αποστολή του Γερμανού τεχνικού στο Μάντσεστερ έχει αρχίσει και κυκλοφορεί ευρέως. Και έχει “καυτό” ονοματεπώνυμο. Αλλά… ας σας κρατήσουμε λίγο σε αγωνία. Για τον κύριο “Καθηγητή” τα […]

Οι τρεις (συν μία;) αποστολές του Ράνγκνικ στη Γιουνάιτεντ! Θα μπορούσε να είναι τίτλος κατασκοπικού μυθιστορήματος του Τζον Λε Καρέ. Δεν είναι όμως. Διότι, στην Αγγλία, η τρίτη αποστολή του Γερμανού τεχνικού στο Μάντσεστερ έχει αρχίσει και κυκλοφορεί ευρέως. Και έχει “καυτό” ονοματεπώνυμο. Αλλά… ας σας κρατήσουμε λίγο σε αγωνία.

Για τον κύριο “Καθηγητή” τα έχουμε πει όλα εδώ, από την ημέρα που ανακοινώθηκε. Επί τροχάδην είναι ο εμπνευστής του gegenpressing. Έχει επηρρεάσει πολύ Κλοπ και Τούχελ. Δεν έχει περάσει από πολύ μεγάλο πάγκο. Συγκαταλέγεται στους μεγάλους θεωρητικούς του ποδοσφαίρου. Έχει αφήσει σπουδαίο έργο ως διευθυντής ποδοσφαίρου, για τις ομάδες της Red Bull. (Αυτό είναι ένα στοιχείο που ο Τζον Λε Καρέ θα φύτευε μαεστρικά σε άλλο σημείο του κειμένου. Αλλά εδώ δε μιλάμε για μυθιστόρημα…)

Το ότι ήδη φάνηκε να δίνει οδηγίες μέσω κινητού στον πάγκο της Μάντσεστερ τις προάλλες, στο ματς με την Τσέλσι, δεν αποτελεί είδηση. Άλλωστε, μέχρι το τέλος της σεζόν θα πάρει περίπου 7.500.000 ως προπονητής της ομάδας. Τι στο καλό; Να μη δώσει και καμιά οδηγία πριν αναλάβει επισήμως; (Πρώτη αποστολή…)

Ούτε, βέβαια, ότι η εμπειρία του και γενικότερα η φιλοσοφία του θα βοηθήσουν (;) τη Γιουνάϊτεντ να συμμαζευτεί αγωνιστικά και να αποκτήσει ταυτότητα μπορεί να είναι η είδηση. Λογικό είναι, όταν παίρνεις έναν μέγα θεωρητικό της μπάλας ως τεχνικό σύμβουλο για τα προσεχή δύο χρόνια, να ελπίζεις σε κάτι τέτοιο. (Δεύτερη αποστολή…)

Η τρίτη αποστολή λέγεται Έρλινγκ Χάαλαντ!

Το θέμα όμως είναι ότι η ομάδα ελπίζει και σε κάτι άλλο. Ναι. Αυτό με το “καυτό” ονοματεπώνυμο. (Άσε μας ρε Τζον Λε Καρέ. Δε θα τους πρήξουμε άλλο τους ανθρώπους). Έρλινγκ Χάαλαντ είναι το ζητούμενο για τη Γιουνάϊτεντ. Αλλά δεν είναι και τόσο απλό. Βλέπετε, ο Νορβηγός “Εξολοθρευτής” είναι μάλλον το πλέον ζητούμενο μήλον της έριδος της εποχής μας.

Το ατομάκι (τι ατομάκι, δηλαδή, 1μ94 μουγκρί!) έκλεισε τα 21 στις 21 του περασμένου Ιουλίου. Κι όμως, από το Γενάρη του ’20, όταν έκανε το ντεμπούτο του, έχει προλάβει ήδη να “παστελώσει” 74 τεμάχια σε 72 εμφανίσεις με τη Ντόρτμουντ, παρότι απουσίασε αρκετές φορές λόγω τραυματισμών. Στο ντεμπούτο του εκείνο, κατά της Άουσμπουργκ μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο… και έκανε χατ-τρικ! Κι από τότε, έχουν δει κι αν έχουν δει τα ματάκια μας από τον πιτσιρικά. Μεταξύ άλλων και 12 γκολ σε 15 ματς με την Εθνική Ανδρών της Νορβηγίας.

Να μην το ματιάσουμε το παιδί, είναι βέβαιο ότι ένα σωρό ομάδες θα επιχειρήσουν να τον αποκτήσουν. Ομάδες πιο πλούσιες από τη Μάντσεστερ. Και ίσως και πιο επιτυχημένες απ’ αυτήν τα τελευταία χρόνια. Κι εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Ράνγκνικ . Διότι από ποια ομάδα πήρε η Μπορούσια τον Χάαλαντ; Από τη Σάλτσμπουργκ. Και που ανήκει η Σάλτσμπουργκ; Στη Red Bull. Και ποιος άφησε έργο στα ποδοσφαιρικά σωματεία της Red Bull, ευρωπαϊκά και αμερικανικά; Ο Ραλφ! Κι αυτή είναι η τρίτη του αποστολή στη Γιουνάϊτεντ.

Κρυφό χαρτί για την απόκτηση του Νορβηγού

Θα είναι προπονητής, αναμορφωτής του ρόστερ (και των αποδυτηρίων) και “κρυφός άσος” της ομάδας για να βάλει τη φανέλα της ο ροδομάγουλος “Εξολοθρευτής”. Οι Άγγλοι γράφουν ότι αυτό θα συμβεί επειδή ως διευθυντής ποδοσφαίρου της (Red Bull) Λειψίας, ο “Καθηγητής” ανέπτυξε καλές σχέσεις και με τον πατέρα του παίκτη Άλφ-Ίνγκε (που έχει παίξει σε Νότιγχαμ Φόρεστ, Λιντς και Σίτι) και με τον μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα.

Πατήρ Χάαλαντ (στη φωτογραφία με τη φανέλα της Νότιγχαμ) και Ραϊόλα είχαν, λέει, εντυπωσιαστεί από τις γνώσεις και την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Ράνγκνικ και μεταξύ τους αναπτύχθηκε καλη “χημεία”. Και γι’ αυτό θα προσπαθήσει τώρα να φέρει τον μικρό στη Γιουνάϊτεντ. Με μπόνους, σε τέτοια περίπτωση 10.000.000 ευρώ, λέει.

Μήπως υπάρχει και τέταρτη αποστολή;

Αν σας ακούγεται λίγο “κάπως” αυτό το στόρι, ε, χμ, είναι επειδή όντως ακούγεται “κάπως”. Διότι, για τον παίκτη θα πέσουν με τα μούτρα -τουλάχιστον-Παρί και Σίτι. Κι όπως αντιλαμβάνεστε τα νούμερα θα ζαλίζουν! Πόσο καλή “χημεία” να υπάρχει, δηλαδή, με τον Ράνγκνικ ώστε να αγνοηθεί από πλευράς παίκτη, μάνατζερ και πατρός καμιά προσφορά τύπου 20, 30, 40 εκατομμύρια παραπάνω;

Εκτός κι αν ο Γερμανός χρησιμοποιηθεί ως επιρροή σε περίπτωση που η Μάντσεστερ κάνει περίπου παρόμοια προσφορά. Κάτι τέτοιο ωστόσο, μπορεί να συμβεί μόνον εάν βρεθούν χρήματα. Κι αυτό είναι πολύ πιθανό να σημαίνει ότι για να έλθει ο Χάαλαντ θα… φύγουν πολλοί, για να γεμίσουν τα ταμεία. Κι αυτή, μπορεί να είναι η τέταρτη, πραγματικά κρυφή αποστολή του Ράνγκνικ! (Άρπα τη, Τζον Λε Καρέ! Στην τελευταία πρόταση, η ανατροπή στην πλοκή!)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ