Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, ο μακαρίτης υπήρξε πολύ πιο πιστός στο συμφέρον των παικτών-πελατών του απ' ότι άλλοι ατζέντηδες του βεληνεκούς του. Και με τον Μπερναρντέσκι το ίδιο ίσχυσε. Αλλά ο Φεντερίκο ήταν... άπιστος Θωμάς, εν τέλει. Κακό του κεφαλιού του. Και εξηγούμε γιατί...

Ο Μπερναντένσκι μάλλον δεν τα υπολόγισε καλά και τώρα ψάχνεται μετά το διαζύγιο του με την Γιουβέντους. Ο Ραίόλα για να τον σώσει ακόμα μια φορά δεν υπάρχει, και μετά την Λάτσιο που έδειξε ένα ενδιαφέρον, τώρα προέκυψε η Νάπολι.

Ο Λορέντζο Ινσίνιε έφυγε για Αμερική και η ομάδα του Νότου βλέπει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Φεντερίκο Μπερναρντέσκι. Ο 28χρονος Ιταλός εξτρέμ έτσι όπως τα κατάφερε μέχρι τώρα τρέχει να κλείσει και βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους «παρτενοπέι» και όλα δείχνουν θα έχουμε γάμο.

Μπερναρντέσκι: Κι όμως, ο Ραϊόλα ήξερε καλύτερα…

Ο Ιταλός μάνατζερ που έφυγε πρόωρα από τη ζωή ήταν… 100% μάνατζερ. Δηλαδή, για να το πούμε απλά, πράγματι: όχι και υποψήφιος για άγιος της Καθολικής (ή άλλης…) εκκλησίας. Όπως κάθε ατζέντης παικτών, έτσι και ο Μίνο έχει παίξει τα παιχνίδια του εν ζωή. Με τη Γιουβέντους είχε, για παράδειγμα, όντως μια “προνομιακή” σχέση κατά καιρούς. Και ενώ όλοι οι παίκτες του ήταν, θεωρητικά ίσοι στα μάτια του, στην πράξη, όντως κάποιοι ήταν… πιο ίσοι απ’ τους άλλους.

Όμως, αυτά είναι μέσα στα νορμάλ όρια του χώρου. Που δεν είναι αγγελικός -όπως και κανείς άλλος στον οποίο διακινείται χρήμα. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, ο μακαρίτης υπήρξε πολύ πιο πιστός στο συμφέρον των παικτών-πελατών του απ’ ότι άλλοι ατζέντηδες του βεληνεκούς του. Και με τον Μπερναρντέσκι το ίδιο ίσχυσε. Αλλά ο Φεντερίκο ήταν… άπιστος Θωμάς, εν τέλει. Κακό του κεφαλιού του. Και εξηγούμε γιατί…

Ήταν ακριβώς εξαιτίας των εξαιρετικών σχέσεων του Ραϊόλα με την οικογένεια Ανιέλι που ο 28χρονος (γεν. 16 Φεβρουαρίου του 1994) Μπερναρντέσκι έκανε τον Ιούλιο του 2017 τη μεγάλη μεταγραφή του. Η Γιουβέντους έδωσε τότε 40.000.000 ευρώ για να τον πάρει από τη Φιορεντίνα. Κι αυτό παρότι με 23 γκολ και 13 ασίστ απολογισμό σε 92 παιχνίδια με τους “Βιόλα”, καλός και υποσχόμενος ήταν. Αλλά όχι και κάτι εκφοβιστικό.

Ο Μίνο είχε τη συνολική εικόνα. Και ήξερε καλύτερα, εν τέλει…

Ο Ραϊόλα, όμως, έπεισε τη Γηραιά Κυρία ότι ο, τότε, 23χρονος ήταν αυτό που ήθελε για τα άκρα της επίθεσης. Και την έπεισε, επίσης, να τον αμείβει και με 4.200.000 ευρώ το χρόνο! Αλλά μετά από 5 χρόνια και 182 ματς με τη φανέλα της, ο Μπερναρντέσκι δεν είναι πια σε ηλικία “υπό εξέλιξη” παίκτη. Και όλα κι όλα όσα έχει δώσει στη Γιουβέντους είναι 12 γκολ και 24 ασίστ. Έως και απογοητευτική σούμα. Και, πάντως, σίγουρα όχι για 4.200.000 το χρόνο -δηλαδή, 21.000.000 ευρώ στην 5ετία.

Τι συνέβη λοιπόν; Ο Ραϊόλα είχε ενημερώσει προ καιρού τον Μπερναρντέσκι ότι μπορεί να πετύχει ανανέωση του συμβολαίου του με τη Γιουβέντους, αλλά με μείωση των αποδοχών του κατά 30%. Δηλαδή, από 4.200.000, με 2.800.000 το χρόνο. Άσχημα δεν τα λες. Αλλά ο Φεντερίκο μάλλον δεν τα πηγαίνει καλά με τα μαθηματικά. Αντί να κάνει το λογαριασμό και να δει ότι η καθε συμμετοχή του σε γκολ έχει κοστίσει στη Γιούβε σχεδόν… 600.000 ευρώ (χωρίς τα 40.000.000 της μεταγραφής!) και να πει ΟΚ, γνώμη του ήταν ότι μπορεί να βρει και ομάδα που θα του δώσει περισσότερα.

Τα “τσούγκρισε” με τον Ραϊόλα. Αλλά δεν το βγήκε σε καλό…

Τα τσούγκρισε, λοιπόν με το Ραϊόλα, επειδή νόμιζε ότι δούλευε για το συμφέρον της ομάδας και όχι το δικό του. Και πήγε σε άλλο γραφείο. Και… η καλύτερη πρόταση που έχει στα χέρια του πλέον πολύ χαμηλότερα χρήματα απ’ όσα του είχε εξασφαλίσει ο Μίνο -χωρίς μάλιστα, στην πράξη, να έχει δείξει ότι τα αξίζει κιόλας.

Ελεύθερος πλέον από τη Γιούβε, ο Φεντερίκο καταλαβαίνει πια ότι ο Ραϊόλα, που έβλεπε τη συνολική εικόνα των πραγμάτων και σωστός ήταν στις εκτιμήσεις του και για τον πελάτη του ήταν που δούλευε. Όχι για την ομάδα. Και ότι ο ίδιος ήταν που έκανε λάθος. Αλλά, πλέον, είναι αργά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεταγραφές

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Νάπολι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ