Ο Μοχάμεντ Σαλάχ γράφει ιστορία με την Λίβερπουλ, αφού έχει καταφέρει αρκετές φορές να μπει στο ιστορικό της βιβλίο, αλλά και στο βιβλίο της ΟΥΕΦΑ ορισμένες περιπτώσεις. Λογικό ήταν όλα αυτά να μην περάσουν ετσι στην Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), που τον ανακήρυξε τον κορυφαίο παίκτη της δεκαετίας (2011-20), στην Αφρική (CAF).  O Σαλάχ έχει βγει […]

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ γράφει ιστορία με την Λίβερπουλ, αφού έχει καταφέρει αρκετές φορές να μπει στο ιστορικό της βιβλίο, αλλά και στο βιβλίο της ΟΥΕΦΑ ορισμένες περιπτώσεις. Λογικό ήταν όλα αυτά να μην περάσουν ετσι στην Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), που τον ανακήρυξε τον κορυφαίο παίκτη της δεκαετίας (2011-20), στην Αφρική (CAF). 

O Σαλάχ έχει βγει και Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς από το BBC δύο φορές το 2017 και το 2018.

Η επιτυχία του Σαλάχ αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι κέρδισε τον τίτλο αφήνοντας πίσω του δύο παίκτες πολύ μεγάλης κλάσης και αδιαμφισβήτητης ποιότητας: τον Σενεγαλέζο επιθετικό και συμπαίκτη του στην Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ, καθώς και τον Αλγερινό φορ της Μάντσεστερ Σίτι, Ριγιάντ Μαχρέζ.

Όσον αφορά στο βραβείο για την κορυφαία ποδοσφαιρίστρια στην Αφρική, αυτή σύμφωνα με την IFFHS είναι η Νιγηριανή Ασισάτ Οσοάλα της Μπαρτσελόνα, με το πόντιουμ να συμπληρώνεται από την Καμερουνέζα Γκαμπριέλε Ονγκουένε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Νιγηριανή Ενγκόζι Οκόμπι της Εσκιλστούνα Γιουνάιτεντ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Records & Statistics

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ