Για να τιμωρήσει τον Πούτιν, τιμωρεί τον Αμπράμοβιτς, αλλά με τρόπο που... διαλύει την Τσέλσι, η αγγλική κυβέρνηση. Κι όλα αυτά ενώ ο Ρώσος έχει ήδη δηλώσει ότι αποχωρεί από την ομάδα με τα κέρδη από την πώλησή της να δίνονται στους... Ουκρανούς που πλήττονται από τον πόλεμο!

Ο Μπόρις Τζόνσον “σκοτώνει” δι’ εξοστρακισμού την Τσέλσι! Ο Βρετανός πρωθυπουργός, αν και έχει… ρώσικο όνομα, σέρνει πρώτος το χορό στις κυρώσεις εναντίον κάθε τι και καθενός με προέλευση τη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου. Πολλοί -πιο ψύχραιμοι από τον Μπόρις…- Ευρωπαίοι αναλυτές έχουν τονίσει ότι κάποιες απ’ αυτές τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι “σα να πυροβολεί η Ευρώπη τα πόδια της”. Οι κυρώσεις κατά του Αμπράμοβιτς, όμως, πυροβολούν κατευθείαν την Τσέλσι!

Κι αυτό επειδή δεν χτυπούν το Ρώσο δισεκατομμυριούχο με τρόπο που να επιτρέψει την απεμπλοκή του από την ομάδα, αλλά “στα τυφλά”. Η “ειδική άδεια” που έδωσε το κράτος για να λειτουργεί το ποδοσφαιρικό τμήμα δε σημαίνει, βλέπετε, πολλά. Το “πλαφόν” στα ταξίδια της είναι πια 20.000 λίρες και το αντίστοιχο για κάθε αγώνα της (φύλακες, κέτερινγκ κ.λπ.) 500.000.

Συγχρόνως, οι αποφάσεις κόβουν από το γήπεδο πάνω από 21.000 θέσεις -άρα και εισιτήρια (!). Κι αυτό επειδή η ομάδα δε μπορεί να διαθέσει νέα. Στο γήπεδο θα είναι μόνο οι κάτοχοι των 20.000 διαρκείας, που τα έχουν, φυσικά, αγοράσει στην αρχή της σεζόν. Τέλος, αφού ο Αμπράμοβιτς δε μπορεί πλέον ούτε να αγοράσει κάτι με πιστωτική κάρτα, φυσικά και δε μπορεί επίσης να κάνει διαπραγματεύσεις, άμεσα ή έμμεσα, για συμβόλαια, ανανεώσεις κ.λπ.

Φυσικά, ο Τζόνσον δεν τα έβαλε (και) με τα κανάλια…

Το μόνο (έμμεσα) παρήγορο είναι ότι -φυσικά- τα τηλεοπτικά συμβόλαιά της ισχύουν κανονικά. Άλλωστε Ρωσία-Λονδίνο είναι μεγάλη απόσταση. Αλλά τα… κανάλια είναι πολύ κοντά στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Και ο Μπόρις ασφαλώς και θέλει να τα έχει καλά μαζί τους, οπότε δεν τα “τιμωρεί” με στέρηση εσόδων. Για την ομάδα, ωστόσο, στην πράξη ούτε αυτό μετράει. Διότι όποια κι αν είναι τα έσοδά της από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, συναλλαγές μ’ αυτά δεν μπορεί να κάνει.

Με άλλα λόγια, ακόμη κι αν μπουν στα ταμεία χρήματα για να ανανεώσει, π.χ. ο Ρούντιγκερ ή ο Αθπιλικουέτα, η Τσέλσι δε μπορεί να τους τα δώσει. Η “σφαίρα” που πέταξε χωρίς πρώτα να σκεφτεί τις συνέπεις ο Τζόνσον, χτυπάει στον τοίχο, εξοστρακίζεται και τη σκοτώνει. Ακόμη και οι χορηγίες της τίθενται πλέον, εν αμφιβόλω. Κι όλα αυτά ενώ ο Αμπράμοβιτς είναι ήδη στο μέσο συζητήσεων για την απεμπλοκή του, έτσι κι αλλιώς, από την ομάδα.

Και μάλιστα, μετά από διαγραφή των χρεών της απέναντί του και χωρίς να διεκδικεί ούτε λίρα από την πώλησή της. Είχε ήδη δώσει εντολή, άλλωστε, τα όποια έσοδα από τη μεταβίβαση να δοθούν για τη δημιουργία από την ομάδα ενός Ιδρύματος. Το οποίο θα… βοηθήσει όσους πλήττονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία! Με άλλα λόγια, ο Τζόνσον “τιμωρεί” τώρα τη Ρωσία δια του να στερεί από τους πληγέντες Ουκρανούς τουλάχιστον ενάμισι δισεκατομμύριο λίρες. Θέατρο του παραλόγου…

Θα λυθεί το θέμα. Αλλά ποιος θα γίνει “μάγκας”;

Το οποίο όμως μάλλον δε θα έχει μεγάλη συνέχεια. Το πολιτικό κόστος από την έμμεση καταστροφή μιας τόσο δημοφιλούς ομάδας του Λονδίνου θα είναι πολύ μεγάλο για την κυβέρνηση. Το πιθανότερο είναι ότι, κατά τα συνήθη, αφού τη διαλύει, θα το παίξει σωτήρας της στο καπάκι. Και θα ανακοινώσει σύντομα διευκρινιστικές αποφάσεις. Μ’ αυτές θα είναι πια ΟΚ να προχωρήσουν όσα αφορούν τη λειτουργία της μέχρι και την πώλησή της. Σε… καλό δισεκατομμυριούχο αυτή τη φορά. Δυτικό…

Ή μπορεί να συμβεί και το άλλο -και ο Αμπράμοβιτς να γίνει πρώτος μάγκας: Αφού έτσι κι αλλιώς χωρίς αντάλλαγμα ουσιαστικό την πουλάει, να… δωρίσει την ομάδα στο αγγλικό κράτος, ελεύθερη από χρέη. Και τότε θα δούμε. Θα πει “όχι” ο Τζόνσον και θα την αφήσει να διαλυθεί, επειδή “δεν κάνει συναλλαγές με όσους βοηθούν τον Πούτιν στην Ουκρανία”; Εσείς τι λέτε;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ