Ο ακούραστος, αθόρυβος, ρομαντικός… “φονιάς” Τζέιμι! Μην αναρωτηθείτε “ποιος Τζέιμι”; Φυσικά και είναι ο Βάρντι. Ο στράικερ-σύμβολο της Λέστερ. Ένας παίκτης που περνάει “κάτω απ’ το ραντάρ”, αλλά στα 35 του και… κάτι ημερών, γράφει ιστορία στην Πρέμιερ. Κι άλλη, εκτός απ’ αυτήν που ήδη πιστώνεται. Αν μιλάμε για late bloomers, ο Τζέιμι Βάρντι είναι […]

Ο ακούραστος, αθόρυβος, ρομαντικός… “φονιάς” Τζέιμι! Μην αναρωτηθείτε “ποιος Τζέιμι”; Φυσικά και είναι ο Βάρντι. Ο στράικερ-σύμβολο της Λέστερ. Ένας παίκτης που περνάει “κάτω απ’ το ραντάρ”, αλλά στα 35 του και… κάτι ημερών, γράφει ιστορία στην Πρέμιερ. Κι άλλη, εκτός απ’ αυτήν που ήδη πιστώνεται.

Αν μιλάμε για late bloomers, ο Τζέιμι Βάρντι είναι περίπου ο ορισμός του όρου. Λίγοι επιθετικοί έχουν τα τελειώματά του, την ταχύτητά του, τις εξαιρετικές τοποθετήσεις του. Έχει απόλυτη αντίληψη του χώρου, είναι μανούλα στις αντεπιθέσεις, άρτιος εκτελεστής πέναλτι και, παρά το νορμάλ μπόι του, καλός και στο ψηλό παιχνίδι.

Ο ορισμός του… late bloomer!

Κι όμως, κατάφερε και στην Πρέμιερ έπαιξε μόλις στα 27,5 του χρόνια! Αλλά… πώς τα κατάφερε! Στη Λέστερ πήγε το 2012. Στην Τσάμπιονσιπ. Η μεταγραφή του κόστισε 1.200.000 ευρώ -ρεκόρ για την κατηγορία. Την προηγούμενη σεζόν, με τη Φλίτγουντ είχε σκοράρει 31 γκολ σε 36 ματς και ανέβηκε μαζί της για  πρώτη φορά στην ιστορία της στη Φούτμπολ Λιγκ.

Στην πρώτη του σεζόν με τη Λέστερ έβαλε μόνο 4 γκολ σε 26 ματς. Αλλά τη σεζόν 2013-14, 26,5 χρονών πιά… πήρε μπρος! Και έκτοτε, δε σταμάτησε ποτέ. Ο Βάρντι ήταν ο πρωταγωνιστής της ανόδου της ομάδας στην Πρέμιερ. Έβαλε 16 γκολ σε 37 παιχνίδια. Και, επιτέλους, πάτησε πόδι στα γήπεδα της τοπ κατηγορίας.

Κανείς δεν ξέρει τι ρεκόρ θα είχε σήμερα, 8 χρόνια μετά ο Τζέιμι αν βρισκόταν στα “μεγάλα σαλόνια” από πιο νεαρή ηλικία. Διότι σ’ αυτές τις 7,5 σεζόν του στην Πρέμιερ, πάντοτε με τη Λέστερ, ο άνθρωπος έχει βάλει 127 γκολ. Σε 261 ματς.

Το κλαμπ των 100+ και τα ονόματα που ξεπερνά εκεί

Περισσότερα από 100 γκολ στην Πρέμιερ έχουν 32 παίκτες. Κι απ’ αυτούς, τόσο αργά όσο το 2014 έχουν ξεκινήσει να παίζουν μόνο ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Σαντιέ Μανό (113 και 103 αντίστοιχα). Είναι πιθανόν αυτοί, αλλά και ο Λουκάκου, π.χ (118), ίσως και ο Ραχίμ Στέρλινγκ (103) να τον ξεπεράσουν.

Αλλά κι ο ίδιος έχει ήδη ξεπεράσει -για πάντα- πολλούς 100ρηδες+! Είναι πιο πάνω από ονόματα όπως των Ρόμπι Κιν, Νικολά Ανελκά, Στίβεν Τζέραρντ, Ίαν Ράιτ, Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς, Ντιντιέ Ντρογκμπά… Κι απέχει 17 γκολ από τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, 19 από τον Τέντι Σέριγχαμ, 22 από τον Λες Φέρντιναντ και 23 από τον Μάικλ Όουεν.

24 γκολ σε 36 ματς στο “πρωτάθλημα του αιώνα”!

Κανείς δεν ξέρει αν θα τους προλάβει. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για ένα “θεριό” που με τη Λέστερ έχει συμβόλαιο ως το 2023 και δεν έχει παίξει ποτέ σε λιγότερα από 34 ματς σε καμία σεζόν στην Πρέμιερ! Και στο “πρωτάθλημα του αιώνα”, αυτό που κατέκτησε η Λέστερ το 2015-16, ο Τζέιμι έπαιξε σε 36 ματς και έβαλε 24 γκολ! Όσα και ο Σέρχιο Αχουέρο και ένα λιγότερο από τον Χάρι Κέιν.

Στο τέλος εκείνης της σεζόν, η Άρσεναλ προσφέρθηκε να τον κάνει δικό της πληρώνοντας τη ρήτρα του, των 25.000.000 ευρώ. Ο ρομαντικός Βάρντι έμεινε στο κλαμπ με μια μικρή αύξηση των αποδοχών του. Σ’ αυτό θα τελειώσει και την καριέρα του. Μια σπουδαία καριέρα για έναν παίκτη που, γενικώς, είναι μορφή. Όχι πάντοτε αγγελική.

Το 2007, όταν ήταν στη Στόκμπριτζ πλακώθηκε έξω από  μια παμπ και για έξι μήνες έπαιζε με “βραχιολάκι” στο πόδι! Κι όταν πρωτοπήγε στη σημερινή του ομάδα έπινε κάθε βράδι και πήγαινε στην προπονήσεις μεθυσμένος. Ο  ερχομός της πρώτης  κόρης του, Έλα, τον ηρέμησε. Παρά ταύτα, έχει δηλώσει ότι μασάει ταμπάκο και δεν εξασκείται ποτέ στο γυμναστήριο. Sui generis. Αλλά και “φονιάς” απ’ τους λίγους. Αθόρυβος. Όπως είναι οι καλοί…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ