Η Νότιγχαμ πάει για ρεκόρ όλων των εποχών για νεοφώτιστη ομάδα την Αγγλία και την Ευρώπη. Και τα 148.000.000 που έχει ως τώρα ξοδέψει τη φέρνουν 3η πίσω μόνον από Τσέλσι και -με πολύ μικρή διαφορά- Μπαρτσελόνα!

Νότιγχαμ: Νο3 σε μεταγραφές στην Ευρώπη, ως τώρα! Ότι, ως πρωτάθλημα, η Premier είναι ως τώρα το Νο1 πρωτάθλημα σε ποσά για απόκτηση παικτών, δεν κάνει έκπληξη σε κανέναν ποδοσφαιρόφιλο. Η πρώτη και η δεύτερη της περασμένης σεζόν, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, έκαναν -λογικά κιόλας- λίγες και μετρημένες κινήσεις. Τα ρόστερ τους, άλλωστε, ήταν ήδη σε υψηλότατο επίπεδο. Η Μάντσεστερ Σίτι πήρ Έρλινγκ Χάαλαντ (Ντόρτμουντ) και Κάλβιν Φίλιπς (Λιντς) . Και οι “Ρεντς”, βασικά, τον Ντάργουϊν Νούνιες.


Με νέα ιδιοκτησία -και ανάγκη να γίνει ξανά σούπερ-ανταγωνιστική, η Τσέλσι είναι η ως τώρα βασίλισσα των μεταγραφών συην Πρέμιερ -και στα Big 5 πρωταθλήματα. Πήρε τον Ραχίμ Στέργλνγκ και Μαρκ Κουκουρέγια (με 65.300.000, μια απο τις ακριβότερες μεταγραφές αμυντικού στα της Premier League), Κουλιντού Κουλιμπαλί, Κάρνεϊ Τσουκουεμέκα και Τσέζαρε Κασαντέι. Με 201.000.000 ευρώ στο “κόκκινο” είναι η πλέον “γαλαντόμα” ομάδα σε Πρέμιερ και Ευρώπη μέχρι στιγμής. Το… “θαύμα” της Μπάρτσα, τη φέρνει στη 2η θέση. Οι Καταλανοί έχουν “καταφέρει” ως τώρα να ξοδέψουν σχεδόν 153.000.000 ευρώ, για τις υπογραφές Ραφίνια, Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι και Ζιλ Κουντέ. Και η όρεξή τους… παραμένει, όπως φαίνεται, ανοιχτή.

Τα απίθανα ποσά της Νότιγχαμ και τα ρεκόρ που πιθανόν θα σπάσει!

Η έκπληξη, ωστόσο μέχρι στιγμή, δεν είναι άλλη από τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Με την πρόσφατη απόκτηση του Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ από τη Γουλβς, η Νότιγχαμ φιγουράρει πανευρωπαϊκά στην 3η θεση στον σχετικό πίνακα. Έχει ως τώρα ξοδέψει 148.000.000 ευρώ, για τον Γκιμπς-Γουάιτ, αλλά και τους Τάιβο Αβονίγι, Νίκο Γουίλιαμς, Εμάνουελ Ντένις, Ορέλ Μαγκαλά, Μούσα Νιακατέ, Τζουλιάν Μπιανκονέ, Ρέμο Φρόιλερ, Ομάρ Ρίτσαρντς, Λιούις Ο’ Μπράιεν, Χάρι Τόφολο και Μπράντον Αγκιλέρα. Έχει, επίσης, δώσει συμβόλαιο 10.000.000 ευρώ το χρόνο στον Τζέσε Λίνγκαρντ. Και πιθανόν δε θα σταματήσει εδώ! Και θα κάνει ρεκόρ μεταγραφών για νεοφώτιστη στην Premier League (το έχει η Άστον Βίλα, με 160.000.000 το 2019), αλλά και για νεοφώτιστη στην Ευρώπη γενικά (το έχει η Μονακό, με 160.700.000, το 2013)!

Η Μπάγερν, με 137.500.000 ευρώ είναι 4η πανευρωπαϊκά και όλες οι άλλες θέσεις του Top10 ανήκουν σε ομάδες της Premier, που, συνολικά, έχουν ρίξει στο παζάρι πιο πολλά χρήματα απ’ όλες τις υπόλοιπες ομάδες των Big5 συνολικά. Η 5η Άρσεναλ έχει δώσει ως τώρα 132.000.000 ευρώ. Αλλά στον πίνακα φιγουράρουν και ομάδες όπως η Γουέστ Χαμ (123.000.000), που έχει δώσει περισσότερα χρήματα από την Παρί Σεν Ζερμέν (106.000.000). Big spenders ως τώρα είναι και η Λιντς, η Γουλβς και η Τότεναμ, με πάνω 100.000.000 ευρώ για μεταγραφές ως τώρα.

Το χρήμα… φέρνει το Τσάμπιονς Λιγκ;

Ρεκόρ ξοδέματος, λοιπόν, στην Πρέμιερ. Αλλά αυτό είναι περίπου αναμενόμενο. Είναι η φύση του πρωταθλήματος. Και ότι το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία (ναι, καλά, αλλά λέμε τώρα), είναι γνωστό. Φέρνει, ωστόσο, το Τσάμπιονς Λιγκ; Με τη μεταγραφική περίοδο να μην έχει τελειώσει και τη Σίτι να είναι, φυσικά, στον πιο πάνω πίνακα λίγο πάνω από την Παρί, με 121.000.000 ευρώ, οι στοιχηματικές δίνουν την ομάδα του Γκουαρδιόλα ως φαβορί για εφέτος. Με την παρέα -τρόπος του λέγειν…- του Κιλιάν Εμπαπέ 2η και τη Μπάγερν, 3η.


Και, καλά όλα αυτά, αλλά δική μας γνώμη είναι να… ρωτήσει κάποιος και τον Κάρλο Αντσελότι. Λεφτά -πολλά, 80.000.000- η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δώσει ως τώρα μόνο για τον Ορελιέν Τσουαμενί. Αλλά αν εσείς δεν τη συγκαταλέγετε στα φαβορί… κακό του κεφαλιού σας. Και το ίδιο ισχύει και για τα “μόλις” 85.000.000 που έχει ως τώρα ξοδέψει για μεταγραφές η Λίβερπουλ. Διότι τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα, Αλλά οι φανέλες, πολλές φορές, παίζουν και παραπαίζουν…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Νότιγχαμ Φόρεστ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ