Πάντοτε "κάτω απ' το ραντάρ" ο δαιμόνιος Σέρβος σκόρερ δεν είχε -ούτε ακόμη έχει- την αναγνώριση που του αξίζει. Είναι, πλέον, ένας θρύλος για τη Φούλαμ, αλλά και την Εθνική Σερβίας -κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών της, με ρεκόρ πολύ καλύτερο από του Μέσι και του Ρονάλντο...

Μίτροβιτς: Ένας… γνωστός-άγνωστος “τρομοκράτης”! Αυτό που συμβαίνει με τον Σέρβο σέντερ φορ είναι, τουλάχιστον, παράδοξο. Διότι, ΟΚ. Είναι, μαζί με τον Ζοάο Παλίνια οι πιο ακριβοί παίκτες της Φούλαμ, με τον αριθμό 25.000.000 ευρώ δίπλα στο όνομά τους. Αλλά δίπλα στο όνομά του υπάρχει κι ένας άλλος αριθμός. Ίδιος μ’ αυτόν που έχει ο Χάρι Κέιν. Έξι γκολ σε 7 ματς στην Πρέμιερ, ήδη. Με τη Φούλαμ! Με τον Άγγλο διεθνή, ωστόσο, όπως βέβαια και με τον Έρλινγκ Χάαλαντ των 11 γκολ σε 7 ματς, ασχολούνται όλοι. Ο Μίτροβιτς, ως συνήθως, είναι “κάτω απ’ το ραντάρ”. Είναι έως και προκλητικό. Και, πάντως, όχι αντάξιό του.

Ένα απίστευτο ρεκόρ και με την Εθνική Σερβίας…

Ο άνθρωπος μόλις έκλεισε τα 28 (στις 16 Σεπτεμβρίου) και, με το γκολ του κατά της Νορβηγίας, στο Nations League έφτασε τα 50 για την Εθνική Σερβίας, σε 76 ματς. Ο Λιονέλ Μέσι (με τους συμπαίκτες που έχει) έφτασε αυτό τον αριθμό σε 107 παιχνίδια. Και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (επίσης με τους συμπαίκτες που έχει) σε 114. Είναι μια πραγματική μηχανή των γκολ, που αν στο πλάι και πίσω της είχε το υλικό που βοηθά τον Χάαλαντ, μπορεί αυτή τη στιγμή να είχε και τα ίδια γκολ μαζί του.

Συμβόλαιο με τη Φούλαμ ως το 2026, αλλά…

Ο Μίτροβιτς είναι σίγουρα για πολύ μεγαλύτερη ομάδα από τη Φούλαμ, που, όμως, φρόντισε πέρυσι τον Αύγουστο να ανανεώσει το συμβόλαιό του ως το 2026. Και πέρα απ’ αυτό, όμως, νιώθει καλά μαζί της. Είναι η ομάδα που τον βοήθησε να σβήσει από το βιογραφικό του τη μοναδική κακή περίοδο στην καριέρα του. Τα 2,5 χρόνια στη Νιουκάστλ, από τον Ιούλιο του 2015, ως το Γενάρη του 2018. Σε 72 ματς με τις “Καρακάξες”, ο Σέρβος πέτυχε μόλις 17 γκολ (συν 10 ασίστ). Πήγε εκεί στα 21 του με “προίκα” 44 γκολ και 11 ασίστ σε 90 ματς με την Άντερλεχτ. Αλλά δε βρήκε ποτέ τα πατήματά του.

Σαρώνει στην Πρέμιερ, έτοιμος και για το Μουντιάλ…

Στο Κρέιβεν Κότατζ, όμως, νοιώθει σπίτι του. Έχει κερδίσει 3 ανόδους στην Premier League με τη Φούλαμ. Πέρυσι έσπασε όλα τα κοντέρ! Είχε συμμετοχή σε 50 γκολ για την ομάδα: 43 (!) γκολ, αλλά και 7 ασίστ σε 44 παιχνίδια. Το πώς και το γιατί δεν έδειξαν ενδιαφέρον για τον παίκτη τα… μισά κλαμπ της Ευρώπης -και κυρίως της Premier- είναι ένα μυστήριο.

Το… κοντέρ του, εφέτος, άρχισε να γράφει απέναντι στη Λίβερπουλ (και τα 2 γκολ στο 2-2 της πρεμιέρας) και συνέχισε με γκολ σε Μπρέντφορντ, Άρσεναλ, Μπράιτον και Τότεναμ. Θρύλος ήδη για τη Φούλαμ (102 γκολ, 19 ασίστ σε 184 ματς), όπως επίσης θρύλος και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Εθνική του, ο Μίτροβιτς είναι έτοιμος να βγάλει μάτια και στο Μουντιάλ. Η εφετινή Σερβία δείχνει, επιτέλους, μια σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα, με πολύ ταλέντο, αλλά και αγωνιστική συνέπεια. Με τον Αλεκσάνταρ σε τέτοια φόρμα, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να πετύχει, παρότι ο Όμιλός της, με Βραζιλία, Ελβετία και Καμερούν είναι από τους πιο δύσκολους στο Κατάρ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ