Δισεκατομμυριούχος ήταν κι ο Άσλεϊ, αλλά το χρήμα των νέων ιδιοκτητών της Νιουκάστλ είναι ατελείωτο. Και φάνηκε ήδη απ' αυτόν το Γενάρη που ζήσαμε...

Με “τούβλα” από πετροδολάρια το… New-Castle! Νιουκάστλ, σημαίνει “Νέο Κάστρο”. Ο Αυτοκράτορας Αδριανός, ιδρυτής της πόλης το 2ο μ.Χ. αιώνα, ξεκίνησε από κει την κατασκευή του περίφημου Τείχους με το όνομά του, το οποίο διασχίζει κάθετα όλη την Αγγλία. Σήμερα, το Νέο Τείχος της Νιουκάστλ έχει ως οικοδομικά υλικά… στίβες από πετροδολάρια. Και είναι πιθανόν να κόψει και πάλι τη χώρα στα δύο…

Η εξαγορά του συλλόγου από το -κρατικό- επενδυτικό σχήμα της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε ως εγχείρημα τον Απρίλιο του 2020, αλλά πήρε “σφραγίδα” τον Οκτώβριο του 2021. Οι οπαδοί της πανηγύρισαν με την καρδιά τους την απαλλαγή από τον επίσης δισεκατομμυριούχο, αλλά “λίγο”, αλλοπρόσαλλο και “τσιγκούνη” στην πράξη, Μάικ Άσλεϊ.

Πολλοί είδαν με “στραβό” μάτι την εξαγορά…

Μετά τη Σίτι, όμως, πολλοί στην Αγγλία είδαν με πολύ στραβό μάτι μια ακόμη ιστορική αγγλικής ομάδα να ανήκει σε μια αραβική κρατική οντότητα. Αλλά το ατέλειωτο χρήμα (το συγκεκριμένο fund “παίζει” με περίπου μισό τρισ. δολάρια), είπαμε ότι έχει τρόπους να βρίσκει λύσεις.

Τις βρήκε -αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο και η εξαγορά πήρε έγκριση μετά τη μεταγραφική περίοδο πέρυσι. Για να μην αλλοιωθεί ο ανταγωνισμός από τα πετροδολάρια. Κοντός ψαλμός, αλληλούια, όμως.

110.000.000 ευρώ… στο πολύ χαλαρό!

Ο Γενάρης ήταν κοντά. Και τι έγινε, το είδαμε. Το αγωνιστικό ερείπιο που παρουσιάζει εφέτος ήταν τρύπιο πίσω, αλλά και αδύναμο μπροστά. Η Νιουκάστλ έχει κάνει μόλις 2 νίκες σε 21 ματς στην Πρέμιερ! Έχει 10 ήττες, 9 ισοπαλίες, τη 2η χειρότερη επίθεση, όπως και τη 2η χειρότερη άμυνα! Η ώρα για τα… πετροδολάρια που λέγαμε είχε φτάσει.


Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τελείως χαλαρά κιόλας, ο σύλλογος ξόδεψε τον Ιανουάριο περίπου… 110.000.000 ευρώ για να ενισχυθεί. (Θυμίζουμε ότι η εξαγορά του συλλόγου κόστισε περίπου 360.000.000). Η Νιουκάστλ αγόρασε Κίεραν Τρίπιερ από την Ατλέτικο, Νταν Μπερν από τη Μπράιτον, Κρις Γουντ από την Μπέρνλι και Μπρούνο Γκιμαράες από τη Λιόν.

Ενίσχυση σε όλες τις γραμμές…

Ο Τρίπιερ κόστισε 15.000.000 ευρώ. Τόσα περίπου και ο Μπερν. Ο Γουντ 30. Και ο Βραζιλιάνος 50.000.000 ευρώ. Οι δύο  Άγγλοι ήλθαν για να ενισχύσουν την άμυνα. Ο Νεοζηλανδός Γουντ, πάλι, είναι παλιά καραβάνα των αγγλικών γηπέδων. Στα 31 του έχει “παστελώσει” 154 φορές αντίπαλα δίχτυα, σε 464 ματς.

Ο Βραζιλιάνος Γκιμαράες, δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Ήταν από τα πιο hot ονόματα της μεταγραφικής περιόδου. Ποιοτικότατος, διεθνής και στα 24 του. Επένδυση για το μέλλον, συνδυάζει θέαμα και ουσία.

Η γυναίκα του… χαλίφη κ.λπ, κ.λπ.

Και, κάπως έτσι, μια ομάδα που είναι τρίτη… στη μεταβολή στη βαθμολογία μπορεί να σώσει τη χρονιά. Άλλωστε, πήρε ως δανεικό και Ματ Τάργκετ (από την Άστον Βίλα), για “Τρίπιερ” από την αριστερή πλευρά. Θα πείτε: υπάρχει κάτι επιλήψιμο σε όλα αυτά;

Εδώ, δε μπορεί κάποιος να δώσει απάντηση ακόμη. Θα φανεί. Όπως λέγαμε και για τη Σίτι, η υπόθεση της αδιάκοπης έμμεσης υπερ-χρηματοδότησης μιας ομάδας από τους ιδιοκτήτες της, μπορεί να βρει τρόπους όχι να μοιάζει απλώς, αλλά να “φωνάζει” κιόλας νομότυπη. Όμως, για να το θέσουμε αλλιώς, η γυναίκα του… χαλίφη δεν πρέπει μόνο να φαίνεται, αλλά και να είναι τίμια. Αλλιώς…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ