Ο Ισπανός προπονητής, στη δεύτερη σεζόν του με τη Χάντερσφιλντ οδηγεί την ομάδα στα πλέι-οφ της ανόδου στην Πρέμιερ. Κι αυτό ενώ, τυπικά, εμπειρία ως πρώτος προπονητής είχε για μόλις 23 ματς μικρών κατηγοριών στην Κύπρο!

Κορμπεράν: Με “συστατικές” Πεπ και Μπιέλσα… στην Πρέμιερ; Από την αρχή -ειδικά στην αρχή, μάλιστα- έως και μετά τα μέσα της σεζόν, η επανάληψη του άθλου της σεζόν 2016-17 και η άνοδος στην Πρέμιερ, έμοιαζε άπιαστο όνειρο για τη Χάντερσφιλντ. Το ξεκινημά της στην Τσάμπιονσιπ ήταν πολύ κακό. Και η απόδοσή της στη συνέχεια, όλο σκαμπανεβάσματα. Ο σύλλογος δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ για μεταγραφές πέρυσι το καλοκαίρι. Ούτε το Γενάρη. Πήρε μόνο ελεύθερους παίκτες και με συνολική αξία του ρόστερ ούτε 38.000.000 ευρώ οι προσδοκίες ήταν χαμηλές.

Όχι όμως και για τον Κάρλος Κορμπεράν. Ο Ισπανός προπονητής πίστευε πολύ στο υλικό του. Και, σιγά σιγά, “μπόλιασε” μ’ αυτή την πίστη και τα αποδυτήριά του. Στις 27 Νοεμβρίου πέρυσι, η ομάδα έχανε με 1-2 από τη Μίντλσεμπρο στο “Τζον Σμιθς”. Κανείς δεν ξέρει αν μετά το ματς, ο Κορμπεράν έβαλε τις φωνές στους παίκτες του, γι’ αυτήν την 8η ήττα τους σε 20 αγωνιστικές ή, για παράδειγμα, τους είπε ότι αδικούν τον εαυτό τους και τη δουλειά που κάνουν στις προπονήσεις με τέτοιες εμφανίσεις.

Αυτό που όλοι  ξέρουν όμως είναι ότι στη συνέχεια, η Χάντερσφιλντ έκανε ένα εκπληκτικό σερί 17 αγωνιστικών χωρίς ήττα (9 νίκες, 8 ισοπαλίες) και, μετά από 2 ήττες, άλλο ένα σερί με 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Αποτέλεσμα; Η ομάδα του Κορμπεράν έχει πλέον εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα πλέι οφ και είναι έτοιμη να παλέψει και πάλι για το όνειρο της μεγάλης κατηγορίας.

Από τη… Δόξα Κατοκοπιάς βοηθός του Μπιέλσα!

Κι όλα αυτά με έναν προπονητή που μόλις (7 Απριλίου) έκλεισε τα 39 του και, ως πρώτος, έχει δουλέψει μόνο στη… Δόξα Κατοκοπιάς και τον Ερμή Αραδίπου, στην Κύπρο και, συνολικά, μόλις για 23 ματς! Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει εμπειρία από πάγκους. Ο Κορμπεράν, γκολκίπερ ως ποδοσφαιριστής, εγκατέλειψε τα γήπεδα για την προπονητική μόλις 23 χρονών. Ξεκίνησε ως γυμναστής στις “μικρές” Βιγιαρεάλ και στη συνέχεια πήρε προαγωγή για τη μεγάλη ομάδα.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν αυτός που τον σύστησε στην Αλ Ιτιχάντ ως γυμναστή στο επιτελείο του Ραούλ Κανέδα. Το 2017 επέστρεψε στην Αγγλία για να αναλάβει προπονητής της Κ23 της Λιντς. Όταν το 2018 ο Μαρσέλο Μπιέλσα ανέλαβε την ομάδα, ο Κορμπεράν είδε την καριέρα του να παίρνει την ανιούσια. Είχε μια εξαιρετική συνεργασία με τον “πιο ωραίο τρελό” του ποδοσφαίρου, που είπε μάλιστα κάποτε γι’ αυτόν: “Εκτιμώ την άποψή του περισσότερο κι απ’ τη δική μου”!

Με τέτοιες συστάσεις, πήγε λοιπόν, ως πρώτος προπονητής στη Χάντερσφιλντ τον Ιούλιο του 2020. Μ’ εκείνον στον πάγκο της, η ομάδα κινδύνευσε πέρυσι να χάσει την κατηγορία. Εφέτος όμως, η δουλειά του πιάνει τόπο και οι επιδόσεις της ομάδας έχουν κάνει εξαιρετική εντύπωση στην κατηγορία. Με τα πλέι οφ να είναι κοντά ο Κορμπεράν κάνει, βέβαια κι εκείνος όνειρα για τα “μεγάλα σαλόνια. Σίγουρη θέση στα πλέι-οφ έχουν επίσης η Νότιγχαμ και ελπίδες για εκεί η Σέφιλντ, η Λούτον, η Μίντλεσμπρο και η Μίλγουολ

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ