Η χρονιά ξεκίνησε στραβά για τη Μάντσεστερ και η άφιξη του χερ Ραλφ δεν έχει ως τώρα αλλάξει και πολλά. Η μάχη θα είναι σκληρή ως το τέλος για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά, τουλάχιστον, ένας ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής έχει αλλάξει πρόσωπο προς το καλύτερο επί ημερών Γερμανού...

Γιουνάϊτεντ: Παρηγοριά στην… άρρωστη, ο Σάντσο! Η λύση του “κάτι-σαν-προπονητή” δεν έχει αποδώσει για την ομάδα του Μάντσεστερ. Κάποια σημάδια ανάκαμψης, κάνουν, που και που την εμφάνισή τους. Αλλά όπως λέγαμε και για την πιθανή περίπτωση Τεν Χαχ στον πάγκο, συνολικά η ομάδα δεν έχει βρει ούτε ρυθμό, ούτε αγωνιστική ταυτότητα, ούτε, πολύ περισσότερο, σταθερότητα στην απόδοσή της.

Φυσικά, το να γινόταν κατευθείαν ένα τελείως άλλο σύνολο η Γιουνάιτεντ λόγω Ράνγκνικ θα ήταν ουτοπικό. Αλλά ακόμη και με τον πήχη χαμηλά, ο Γερμανός δεν έχει δώσει όσα έχει ανάγκη ο σύλλογος. Μετά και το νέο σοκ του 1-1 στο Όλντ Τράφορντ με τη Λέστερ, η ομάδα βρίσκεται στους 51 βαθμούς σε 30 ματς στην Πρέμιερ και θα πρέπει να δώσει μάχη μέχρι τέλους για να βρεθεί στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Χωρίς αμφιβολία, οι οπαδοί της ομάδας καταπίνουν εφέτος το ένα πικρό ποτήρι μετά το άλλο. Και μοναδική “παρηγοριά” σε όλο αυτό το γκρίζο σκηνικό είναι ο Τζέιντον Σάντσο. Παιδί – θαύμα του αγγλικού ποδοσφαίρου από τα 17 του ήδη, ο Σάντσο κόστισε στη Γιουνάιτεντ 85.000.000 ευρώ, πέρυσι τον Ιούλιο.

“Άφαντος” με τον Σόλσκιερ, “ξυπνάει” επί Ράνγκνικ

Πολλά χρήματα για ένα παίκτη 21,5 τότε χρονών (στις 25 Μαρτίου έκλεισε τα 22 του). Αλλά τα στατιστικά του στη Ντόρτμουντ δικαιολογούσαν, εν μέρει, την “υπερβολή”. Με τους Γερμανούς, ο Σάντσο έπαιξε βασικός από τα 17,5 του χρόνια. Και σε 137 παιχνίδια μαζί τους είχε συμμετοχή σε 114 γκολ! Ο ίδιος πέτυχε 50 και είχε και 64 ασίστ!

Ωστόσο, με τον Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ στον πάγκο, η απόδοσή του ήταν μάλλον απογοητευτική. Αν έφταιγε ο Νορβηγός ή η γενικότερη κατάσταση στην ομάδα, κανείς δεν το ξέρει πραγματικά. Η αλήθεια των αριθμών, ωστόσο, λέει ότι επί Ράνγκνικ έχει αλλάξει πρόσωπο και αρχίζει και δικαιώνει τις -μεγάλες- προσδοκίες από την απόκτησή του.

Επί Ράνγκνικ ο Σάντσο έχει πετύχει και τα 5 ως τώρα γκολ του, ενώ έχει και 3 ασίστ. Δεν είναι ένας εντυπωσιακός απολογισμός, όχι για 85.000.000 ευρώ τουλάχιστον. Αλλά είναι μια καλή αρχή, τουλάχιστον. Και, συγχρόνως, ακόμη πιο θετικό είναι ότι είναι ένας απολογισμός μετά από καλές και ουσιαστικές εμφανίσεις.

Αν είναι πρόγευση για τη νέα σεζόν… όλα καλά!

Με εξαίρεση τον Μπρούνο Φερνάντες, που είναι κυριολεκτικά ο “εγκέφαλος” της ομάδας και ο δημιουργός πρακτικώς κάθε φάσης για τη Γιουνάιτεντ, ο Σάντσο είναι ο δεύτερος σε επιτυχημένες προσωπικές μονομαχίες (take-ons) και σε δημιουργία ευκαιριών.

Και πάλι όχι μεγάλη παρηγοριά για την… ασθενή Μάντσεστερ, αλλά μια χρονιά στην οποία όλα πάνε στραβά, λογικό είναι να συμπαρασύρει και ατομικά κάποιους παίκτες -ειδικά στην ηλικία του Σάντσο. Αν, πάντως, τα πιο πάνω στατιστικά είναι μια… πρόγευση για την επόμενη σεζόν, τα τόσα εκατομμύρια για την απόκτησή του θ’ αρχίσουν να μη δείχνουν και τόσο μεγάλη υπερβολή…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ