Αντί να φύγει, έμεινε και… “κεντάει” ο Μαρτινέλι! Ούτε δυο μήνες πριν ο Βραζιλιάνος με το ιταλικό διαβατήριο φαινόταν να χωριζει τους δρόμους του με την Άρσεναλ. Ο πατέρας -και μάνατζέρ του- μιλούσε για προτάσεις στους “κανονιέρηδες” για την απόκτησή του. Και ο ίδιος έμοιαζε απογοητευμένος επειδή δεν έπαιρνε συμμετοχές. Στα 20 και μισό του, […]

Αντί να φύγει, έμεινε και… “κεντάει” ο Μαρτινέλι! Ούτε δυο μήνες πριν ο Βραζιλιάνος με το ιταλικό διαβατήριο φαινόταν να χωριζει τους δρόμους του με την Άρσεναλ. Ο πατέρας -και μάνατζέρ του- μιλούσε για προτάσεις στους “κανονιέρηδες” για την απόκτησή του. Και ο ίδιος έμοιαζε απογοητευμένος επειδή δεν έπαιρνε συμμετοχές.

Στα 20 και μισό του, γεννημένος στις 18 Ιουνίου του 2001, ο Μαρτινέλι αποκτήθηκε από την Άρσεναλ μόλις είχε κλείσει τα 18 του. Τον Ιούνιο του 2019. Το ταλέντο του είναι αναμφισβήτητο, αλλά σ’ αυτή την ηλικία ήταν λογικό ότι δε θα πάρει πολλές συμμετοχές ως βασικός.  Από τότε όμως πέρασαν δυόμιση χρόνια.

Ηλικιακά είναι πλέον έτοιμος για να παίξει πιο πολύ. Αλλά ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς. Και… από τον Ομπαμεγιάνγκ επίσης. Έμμεσα, φυσικά. Διότι όσο ο Γάλλος ήταν αμετακίνητος στην 11αδα, στη θέση ποιου να παίξει ο πιτσιρικάς; Του Λακαζέτ; Τον Εμιλ Σμιθ Ρόου ή του Έντεγκααρντ; Αναπόφευκτα ο ρόλος του ήταν να ξεκουράζει όσους φαίνονταν “καμένοι”. Κι ας είχε γράψει ιστορία μ’ εκείνο το γκολ του απέναντι στην Τσέλσι, στα πρώτα του ματς με την ομάδα…

Βρήκε χώρο λόγω Ομπαμεγιάνγκ και… “γράπωσε” την ευκαιρία!

Με τον Ομπαμεγιάνγκ, όμως, έχουν συμβεί όσα έχουν συμβεί. Τα εξηγήσαμε τις προάλλες. Ο Πέπε δεν υπολογίζεται από τον Αρτέτα. Κι έτσι… ιδού η Ρόδος για τον μικρό! Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και… πάει τρένο! Εδώ και τέσσερα ματς είναι βασικός και… βρίσκει και δίχτυα!

Στο ματς με τη Λιντς έβαλε δύο και διευκόλυνε πολύ το έργο της Άρσεναλ, ενώ σκόραρε και απέναντι στην Γουέστ Χαμ. Σιγά σιγά βρίσκει ρόλο στην ομάδα που επίσης εκμεταλλεύεται άριστα την ταχύτητα του μικρού, αλλά και την τεχνική του κατάσταση. Ο Μαρτινέλι, όπως είναι φυσικό, πετάει πλέον στα σύννεφα και κάθε σκέψη για αποχώρησή του έχει… αποχωρήσει τελείως.

Το κέρδος είναι διπλό για την Άρσεναλ. Η καθιέρωση του παίκτη προκαλεί έναν ακόμη πονοκέφαλο για τις αντίπαλες άμυνες, πέρα απ’ αυτές των… σεσημασμένων σκόρερ της. Και, φυσικά, αφήνει και ελπίδες για το μέλλον και σε… οικονομικό επίπεδο. Ο Μαρτινέλι αγοράστηκε μόλις για 7.000.000 ευρώ από την Ιτουάνο.

Συνολικά ως τώρα έχει όσα γκολ έχει και ο Σάκα, ο Λακαζέτ και ο Έντεγκααρντ (4). Υπολείπεται μόνο του Σμιθ-Ρόου (8) και του Ομπαμεγιάνγκ (7), που όμως είναι εκτός πλάνων. Μάλιστα, ο μικρός τα έχει πετύχει σε λιγότερες συμμετοχές απ’ όλους τους πιο πάνω, μόλις 14! Κι έχει και δύο ασίστ. Αν πάει έτσι μέχρι το τέλος, πόσο άραγε θα αξίζει το καλοκαίρι; Ακούγεται πεζό, αλλά είναι κι αυτό πολύ σημαντικό. Όχι απλώς να αποκτάς ταλέντα, αλλά και να τα αξιοποιείς. Αυτό είναι το μεγάλο και… κερδοφόρο μυστικό!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ