Ένας γαλαξίας αστεριών κέρδισε αυτό το καλοκαίρι το δικαίωμα να πάει σε όποια ομάδα θέλει ο καθένας. Τουλάχιστον μια τέτοια (σούπερ) 11άδα - ομάδα έχει ήδη σχηματιστεί. Εμείς φτιάχνουμε άλλη μια απ' όσους -ακόμη- δεν έχουν δεσμευθεί με νέο συμβόλαιο...

Μια σούπερ 11άδα ελεύθερων και (πολύ) ωραίων! Η σεζόν που τελείωσε είχε μια ιδιαιτερότητα. Για πολλλούς και διάφορους λόγους, αρκετοί σημαντικοί ποδοσφαιριστές, άλλοι σε εξαιρετική ηλικία, άλλοι… πιο έμπειροι μεν, αλλά 100% “μάχιμοι”, έμειναν ελεύθεροι. Κάποιοι, ήξεραν πριν από την επίσημη 1η Ιουλίου ποια θα είναι η νέα τους ομάδα. Το δίδυμο των κεντρικών μπακ της Τσέλσι, Αντόνιο Ρούντιγκερ και Αντρέας Κρίστενσεν, π.χ., που είχαν πάρει το δρόμο για Ισπανία και Ρεάλ Μαδρίτης Μπαρτσελόνα, αντίστοιχα.

Ο Νεμάνια Μάτιτς, που ήξερε ότι θα ξανασμίξει με τον Ζοζέ Μουρίνιο στη Ρόμα. Ο Αντρέ Ονανά που είχε συμφωνήσει με την Ίντερ, εδώ και καιρό. Αλλά… μεταξύ μας τώρα και ο Πολ Πογκμπά, που το είχε πάρει απόφαση (και… ήθελε και η νύφη) να κάνει το δρομολόγιο Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΓιουβέντους μια ακόμη φορά… Ο Γάλλος είναι πια και επίσημα μέλος της ομάδας, παρέα με τον Άνχελ ντι Μαρία, που έμεινε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν. Καθόλου άσχημα για τη “Γηραιά Κυρία”, ε;

Ο Κρίστιαν Έρικσεν, πάλι, όλα δείχνουν ότι θα γίνει μέλος της Γιουνάιτεντ, ο Ουσμάν Ντεμπελέ μένει στη Μπαρτσελόνα, ο Ντιβόκ Οριγκί πήγε στη Μίλαν, ο Φρανκ Κεσιέ στη Μπαρτσελόνα, ο Άξελ Βίτσελ στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Αλεξάντερ Λακαζέτ είναι πια πίσω στη Λιόν. Νόστο ένιωσε και ο Φερναντίνιο, που είναι πια στην Ατλέτικο Παραναένσε. Στην Ιταλία, αλλά στην πρωτεύουσα πια και τη Λάτσιο είναι ο Αλέσιο Ρομανιόλι, ο Γκάρεθ Μπέιλ και ο Τζιόρτζιο Κιελίνι πήγαν στο MLS και τη Λος Άντζελες Γκάλαξι

Κι άλλη μία εξαιρετική ομάδα “ελεύθερων” (με αναπληρωματικούς!)

Όλοι οι πιο πάνω φτιάχνουν όχι απλώς 11άδα αλλά μια εξαιρετική ομάδα. Και μάλιστα, με σπουδαίες επιλογές και στον πάγκο για τον τυχερό προπονητή. Στην αγορά, ωστόσο, κυκλοφορεί (ελεύθερη κι ωραία) τουλάχιστον άλλη μια τέτοια. Μέχρι αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον. Διότι στις τάξεις της έχει κελεπούρια που δύσκολα θα μείνουν σε καθεστώς… αναμονής για πολύ. Πάμε να δούμε ποιοι αποτελούν αυτή τη δική μας 11άδα – ομάδα.

Γκολκίπερ: Θωμάς Στρακόσια (και Σαλβατόρε Σιρίγκου)

Ο Στρακόσια, ελεύθερος από τη Λάτσιο, το είπαμε και χθες, οδεύει ολοταχώς προς Πρέμιερ Λιγκ και Μπρέντφορντ. Το όνομά του “έπαιξε” και για Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, όπου όμως δε θα ήταν βασικός, πίσω από Νταβίντ ντε Χέα και Εντουάρ Μεντί. Κάλλιο πρώτος στο “χωριό”… Ο Ιταλός “αναπληρωματικός” του, στα 35 του πια, αλλά πάντοτε ικανός και εξαιρετικά έμπειρος, έμεινε ελεύθερος από τη Νάπολι.

Άλβες – Ζαγκαντού –  Μπεμπά – Μαρσέλο…

Για το δεξί άκρο της άμυνας, ο Ντάνι Άλβες δε χρειάζεται συστάσεις. Τι κι αν σαρανταρίζει; Άν σας… τον δώσουν, μην τον πάρετε γι’ αυτό το λόγο… (Αναπληρωματικός του, ο 30ρης Τζιμπρίλ Σιντιμπέ -ελεύθερος από Μονακό). Δίδυμο στόπερ; Αριστερό, ο Νταν-Άξελ Ζαγκαντού (ελεύθερος από Ντόρτμουντ). Έχει αφήσει πίσω του τραυματισμούς, μόλις έκλεισε τα 23, είναι κοντά 2 μέτρα. Τεφαρίκι! Στο πλάι του, ο Σανσέλ Μπεμπά, που έμεινε ελεύθερος από την Πόρτο. (Στις 8 Αυγούστου κλείνει τα 28 του -είναι πλέον επιβεβαιωμένο με τεστ μυελού οστών, επίσημο, οριστικό και αμετάκλητο).

Αρκετοί μπορούν να είναι αναπληρωματικοί τους. Π.χ. Τζέισον Ντενάγερ, Τζον Μπρουκς κ.α.) Και, δεν πιστεύουμε να θέλετε βιογραφικό του Μαρσέλο, ε; Έκλεισε τα 34 το Μάιο. So what; Τι είναι η ηλικία; Ένας αριθμός… Ο Αλγερινός Φαουζί Γκουλάμ έμεινε ελεύθερος από τη Νάπολι και είναι 31,5. Αλλά… καμία σχέση!

Γκρίλιτς – Ίσκο – Μπερναρντέσκι – Λίνγκαρντ

Ο 26χρονος Φλόριαν Γκρίλιτς έμεινε ελεύθερος από τη Χοφενχάιμ. Είναι ο ελεύθερος “κόφτης” με τη μεγαλύτερη τιμή στο Transfermarkt αυτή τη στιγμή (16.000.000). Ό,τι πρέπει για την 11άδα μας. Καλή περίπτωση και ο Οκάι Γιουκουσλού (ελεύθερος από Θέλτα). Ο Ίσκο... είναι ο Ίσκο. Δεν ήταν πλέον βασικός στη Ρεάλ. Αλλά αυτό δε μειώνει την αξία του. Και είναι 30 χρονών ακόμη. Τι να λέμε τώρα; (Κλεισμένα 35 είναι και ο Σεσκ Φάμπρεγας -ελεύθερος από Μονακό. Μια χαρά για back-up…)

Για τον Φεντερίκο, πάλι, τα είπαμε και τις προάλλες. Ψάχνει κάπου να βρει την αναγέννηση. Πού; Θα φανεί. Ο Αντρέι Γιαρμολένκο (ελεύθερος από Γουέστ Χαμ) είναι πιο συνεπής αγωνιστικά, αλλά πρρος τα 33 και, σίγουρα όχι και το ίδιο ταλαντούχος… Τέλος, ο Τζέσι Λίνγκαρντ είναι σίγουρα πολύ καλός. Αλλά θέλει και πάρα πολλά. Μόνο στο Αμέρικα θα τα βρεί. Δεν είναι ούτε 30 όμως, ακόμη. Να γίνει κι αυτός “πρώην” από τώρα; Πάντως, στην 11άδα μας, μπαίνει σίγουρα. Back-up του; Ο Κρίστιαν Τέγιο (ελεύθερος από Ρεάλ Μπέτις, στα 31 του -ακούστηκε και για τον Ολυμπιακό…)

Πάουλο Ντιμπάλα – Λουίς Σουάρες

Η Ίντερ δεν περίμενε, τελικά, πώς και πώς τον Αργεντινό. Είναι όμως ίσως το πιο “hot” όνομα από τους ως τώρα ελεύθερους και κλείνει τα 29 του το Νοέμβριο. Αν δείξει λίγη αυτοσυγκράτηση στα λεφτά που θέλει, χαμένος δε θα πάει. Κι όσο για τον Ουρουγουανό, είναι ακριβώς 35,5 χρονών. Αλλά για τέτοιους παιχταράδες, η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός… Έχει σίγουρα θέση στην 11άδα μας.

Αναπληρωματικοί τους; Ως δεύτερος επιθετικός, ο Ντρις Μέρτενς έκλεισε κι αυτός τα 35. Αλλά έχει γράψει ιστορία (148 γκολ, 90 ασίστ!) στη Νάπολι. Πρώτος σκόρερ της όλων των εποχών. Κι όσο για αντί-Σουάρες, σχεδόν ακριβώς ίδια ηλικία έχει και ο συμπατριώτης του Έντισον Καβάνι. Στα 28,5 και μετά από 113 γκολ σε 251 ματς με την Τορίνο, εξαιρετική περίπτωση είναι και ο Αντρέα Μπελότι

TAGS:

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик