Στα 25 του, ο Ζεσούς θέλει πια να είναι, αγωνιστικά, σημείο αναφοράς στη νέα του ομάδα. Και έχει όλα τα φόντα να το πετύχει. Ήδη, με τον ερχομό του, άλλωστε... έχει πετύχει -στατιστικά- διάφορα ενδιαφέροντα...

Άρσεναλ: Βρήκε το Βραζιλιάνο της μετά από 12 χρόνια! Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς είναι πια και επίσημα “Κανονιέρης”. Μετά από 4,5 χρόνια,  στη Μάντσεστερ Σίτι ο διεθνής επιθετικός αποχαιρετά τους “Πολίτες” με 233 ματς στα πόδια του με τη φανέλα της. Και απολογισμό σ’ αυτά, 95 γκολ και 46 ασίστ.

Στα 25 του, πλέον, (τα έκλεισε στις 3 Απριλίου), ο Ζεσούς θέλει πια να είναι “πρώτο βιολί” στην ομάδα που θα αγωνίζεται. Το… μανιώδες ροτέισον του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Σίτι, ωστόσο, δεν εγγυάται κάτι τέτοιο σε κανέναν. Και μετά τον ερχομό και του Χάαλαντ, ο Βραζιλιάνος θα έπαιρνε ακόμη λιγότερες ευκαιρίες. Στο Λονδίνο, ωστόσο, θα είναι ο εκλεκτός του Μικέλ Αρτέτα κι αυτό ήταν αρκετό για να πει το “ναι”.

17ος Βραζιλιάνος, για 2η φορά με 4 από τη χώρα της σάμπας η Άρσεναλ

Μ’ αυτό το ναι, πάλι, χωρίς φυσικά να έχει παίξει ρόλο στην απόφασή του (όπως άλλωστε και της ομάδας), ο Γκαμπριέλ γράφει μια ξεχωριστή ιστορία στην Άρσεναλ. Κατ’ αρχάς, είναι ο μόλις ο 17ος Βραζιλιάνος παίκτης στην ιστορία των “Κανονιέρηδων” στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Ένας μικρός αριθμός σε σχέση με το αστείρευτο ταλέντο που παράγει η χώρα της σάμπας.

Συχρόνως, η 3η μεταγραφή της Άρσεναλ, μετά τους Ματ Τέρνερ και Φάμπιο Βιέιρα σημαίνει και κάτι επίσης αξιοσημείωτο στατιστικά -σε σχέση και με αυτό που τονίσαμε πιο πάνω: Στον 21ο αιώνα, είναι μόλις η δεύτερη φορά που οι “Κανονιέρηδες” έχουν στις τάξεις τους 4 Βραζιλιάνους. Και οι δύο, μάλιστα, αφορούν τη δεκαετία του 2020!

Τη σεζόν 2020-21, στο ρόστερ της Άρσεναλ ήταν μαζί οι Γκάμπριελ (Μανγκαλάες), Νταβίντ Λουίς, Γουίλιαν και Γκάμπριελ Μαρτινέλι. Γκάμπριελ και Μαρτινέλι παραμένουν στην ομάδα. Αλλά στη θέση των Γουίλιαν και Λουίς, που είναι πια παρελθόν,  ήλθε ο Ζεσούς, αλλά και ο 19χρονος εξτρέμ της Σάο Πάολο, Μαρκίνιος. Και η 4άδα παραμένει.

“Βραζιλιάνικη” η φανέλα με το 9 μετά από 12 χρόνια…

Το τελευταία αξιοσημείωτο; Η φανέλα που επέλεξε, αυτή με το Νο9. Μ’ αυτήν, ο Ζεσούς  περνάει στην ιστορία ως ο μόλις 3ος Βραζιλιάνος της Άρσεναλ μ’ αυτό τον αριθμό στην πλάτη. Πίσω στο 2006-7, ο Ζούλιο Μπαπτίστα, δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε συνολικά 35 ματς με την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 10 γκολ και 4 ασίστ (24, 3 και 3 στην Πρέμιερ)

Και την περίοδο 2007-10, ο πολιτογραφημένος Κροάτης, αλλά Βραζιλιάνος Εντουάρντο ντα Σίλβα, σε 68 ματς με τους “Κανονιέρηδες” πέτυχε 21 γκολ και είχε 17 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Έμεινε έξω, ωστόσο, ένα χρόνο, λόγω δολοφονικού τάκλιν του Μάρτιν Τέιλορ στο ματς με τη Μπέρμιγχαμ, που του έσπασε κνήμη και περόνη λίγο πάνω από τον αστράγαλο… Στην Πρέμιερ είχε 41 εμφανίσεις, με μόλις 7 γκολ και 13 ασίστ, όμως. Συνολικά, δηλαδή, οι δυό τους έχουν μόλις 10 γκολ στη μεγάλη αγγλική κατηγορία, όταν ο Ζεσούς έχει ήδη… 58 -και 32 ασίστ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ