Στο ημερολόγιο του κορυφαίου θεσμού αγώνων Rally επιστρέφει το ιστορικό Rally Acropolis, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μιλάμε για έναν ιστορικό αγώνα, ο οποίος από τα πρώτα κιόλας χρόνια (αρχές δεκαετίας ’50) κέρδισε με το «σπαθί» του μια θέση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μπορεί να απουσιάζει περίπου οκτώ χρόνια, όμως ήρθε η ώρα να επιστρέψει. Τη διετία 2021-2022 […]

Στο ημερολόγιο του κορυφαίου θεσμού αγώνων Rally επιστρέφει το ιστορικό Rally Acropolis, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μιλάμε για έναν ιστορικό αγώνα, ο οποίος από τα πρώτα κιόλας χρόνια (αρχές δεκαετίας ’50) κέρδισε με το «σπαθί» του μια θέση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μπορεί να απουσιάζει περίπου οκτώ χρόνια, όμως ήρθε η ώρα να επιστρέψει.

Τη διετία 2021-2022 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) εντάσσει το Ράλι Ακρόπολις για τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Στις 9-12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκεκριμένα.

Για να συμβεί αυτό, η Κυβέρνηση και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκαναν αρκετές προσπάθειες κι ενέργειες, ώστε να επιτευχθεί η ένταξή του ξανά στο πρωτάθλημα WRC.

Η Ελλάδα άνοιξε διάλογο με τη FIA και εν τέλει θα δούμε και στην χώρα μας ξανά αγώνες Ράλι.

Μεγάλο και κομβικό ρόλο έπαιξε η θερμή υποστήριξη της Κυβέρνησης, η οποία αξιολόγησε την ιστορική σημασία του αγώνα. Όπως επίσης και τη συμβολή του στη θετική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς επιπλέον και το θετικό οικονομικό αντίκτυπο.

Για τη διοργάνωση του επερχόμενου Ράλι Ακρόπολις έχει συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή, την οποία απαρτίζουν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αυτοκινήτου. Εκείνοι, εργάζονται για το σχεδιασμό και την ομαλή υλοποίησή του.

Δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες, για την πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα ακόμη, όμως θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Το Ράλι Ακρόπολις πήρε τη θέση του Ράλι της Χιλής και θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του WRC.

Δείτε τα όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε ξένα Μέσα:

«Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλι των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλι που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της.
Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να δηλώσουμε πως εκπληρώσαμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ελληνικό λαό και στους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα φώτα του παγκόσμιου motorsport και του αθλητισμού γενικότερα στρέφονται ξανά στην Ελλάδα. Στην αναγεννημένη και φωτεινή Ελλάδα, που ακτινοβολεί σε όλον τον κόσμο!

Η επάνοδος του Ράλι Ακρόπολις στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι είναι γεγονός. Από σήμερα κιόλας, ξεκινάμε την οργάνωση του κορυφαίου αγώνα του θεσμού! Του Ράλι Ακρόπολις, που είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία του motorsport. Η Ελλάδα είναι εδώ για να σας καλωσορίσει! Είναι παρούσα, εξωστρεφής και πρωταγωνιστεί σε όλους τους τομείς».

Επιπλέον, δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ:

«Το Ράλι Ακρόπολις δε χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό γεγονός, όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η τεχνολογία συναντούν την ιστορία, στη “γη των Θεών”. Ο αγώνας είναι γνωστός για ορισμένες από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές στον κόσμο και προσωπικά έχω κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις, έχοντας αγωνιστεί ως συνοδηγός σε πέντε Ράλι Ακρόπολις, μεταξύ 1970 και 1981. Χαίρομαι για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική Κυβέρνηση για την πολύτιμη υποστήριξη, όπως και τους διοργανωτές για την ισχυρή τους δέσμευση».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ