Η απόφαση της Formula 1 για τον έκτο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το γκραν πρι της Εμίλια Ρομάνα στην πίστα της Ίμολα δεν θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (20-21/05), όπως αποφασίστηκε από τη Formula 1.

Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά το κύμα κακοκαιρίας που την έπληξε.

Οι φονικές πλημμύρες έχουν βυθίσει στο πένθος τη γείτονα χώρα, ενώ η πίστα έχει πλημμυρίσει από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το γκραν πρι, έκτο στη σειρά στο φετινό καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος, να μην διεξαχθεί καθόλου.

Δεν αποκλείεται να μετατεθεί για αργότερα μες στο 2023, ωστόσο το πρόγραμμα είναι «γεμάτο» κι ίσως να μη βρεθεί διαθέσιμη ημερομηνία.

Η ανακοίνωση: «Η κοινότητα της Formula 1 έχει την σκέψη της στους ανθρώπους που επηρεάστηκαν από τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια.

Θέλουμε, επίσης, να αποτίνουμε φόρο τιμής στο έργο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, που κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη.

Έπειτα από συζητήσεις ανάμεσα στην Formula 1, τον πρόεδρο της FIA και τις τοπικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένων του αρμόδιου υπουργού, του πρόεδρου της ομοσπονδίας της Ιταλίας, του προέδρου της Εμίλια Ρομάνια, του δημάρχου της πόλης και των διοργανωτών, πάρθηκε απόφαση να μην προχωρήσει το γκραν πρι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η απόφαση ελήφθη γιατί δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους φιλάθλους, τις ομάδες και το προσωπικό.

Είναι η υπεύθυνη στάση, δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι Αρχές της πόλης και της περιοχής.

Δεν θα ήταν σωστό να βάλουμε περισσότερη πίεση στις τοπικές Αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик