Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ. Συναντήθηκε την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο θέρετρο της Μαρμαρίδας. Και οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο επιστροφής στη χώρα τόσο της Formula 1. Οσο και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

«Οικοδεσπότες» της συνάντησης ήταν ο πρώην πρωταθλητής Τουρκίας σε αγώνες ράλι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, Σερκάν Γιαζιτσί. Και ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (TOSFED), Ερέν Ουτσλερτοπραγκί.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις, ο Μπεν Σουλαγέμ τόνισε:

«Με χαρά συνάντησα τον Πρόεδρο Ερντογάν. Οι συνομιλίες μας επικεντρώθηκαν σε μια σειρά θεμάτων. Συζητήσαμε το ενδεχόμενο επιστροφής της Φόρμουλα Ένα και του WRC στην Τουρκία. Η πίστα “Istanbul Park” είναι ένα σύγχρονο σιρκουί, το οποίο είναι δημοφιλές στους οδηγούς, ενώ η πόλη της Κωνσταντινούπολης είναι μια ακμάζουσα μητρόπολη που θα καλωσόριζε την επιστροφή της F1 με ανοιχτές αγκάλες.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν αναγνωρίζει επίσης τη σημασία του οικονομικού και πολιτιστικού αντίκτυπου. Τον οποίο ο παγκόσμιας κλάσης μηχανοκίνητος αθλητισμός -F1 και WRC- φέρνει στη χώρα. Η TOSFED, η λέσχη-μέλος μας στην Τουρκία, διαθέτει πλούσια εμπειρία στη διοργάνωση και διαχείριση μεγάλων γεγονότων μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εάν ευθυγραμμιστούν τα αστέρια, θα μπορούσαμε να δούμε την επιστροφή και των δύο παγκοσμίου επιπέδου διοργανώσεων στην Τουρκία».

Η Τουρκία φιλοξένησε γκραν πρι της F1 το διάστημα 2005-11. Ενώ ο αγώνας επέστρεψε στο καλαντάρι την διετία 2020-21, λόγω της πανδημίας. Επίσης, στη χώρα έχει διεξαχθεί εννέα φορές αγώνας Ράλι στο πλαίσιο του WRC. Και συγκεκριμένα το διάστημα 2003-06, το 2008, το 2010 και εκ νέου το διάστημα 2018-20.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ