Στο πλαίσιο του GP Αυστρίας, η ομοσπονδία του MotoGP αποφάσισε μια μεγάλη αλλαγή στη δομή των αγώνων

Στο πλαίσιο του GP Αυστρίας, η ομοσπονδία του MotoGP αποφάσισε μια μεγάλη αλλαγή στη δομή των αγώνων, καθώς σε κάθε grand prix, αρχής γενομένης από το 2023, θα διεξάγεται και ένας Αγώνας Σπριντ. Η ενημέρωση έγινε σε μια ειδική Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Red Bull Ring.

Οι Αγώνες Σπριντ θα διεξάγονται το Σάββατο και θα έχουν περίπου τη μισή χρονική έκταση σε γύρους από τον  main event. Οι αναβάτες που θα βγαίνουν στις 9 πρώτες θέσεις θα λαμβάνουν βαθμούς:

– 1η Θέση: 12 β.
– 2η Θέση: 9 β.
– 3η Θέση: 7 β.
– 4η Θέση: 6 β.
– 5η Θέση: 5 β.
– 6η Θέση: 4 β.
– 7η Θέση: 3 β.
– 8η Θέση: 2 β.
– 9η Θέση: 1 β.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Επιτροπή του MotoGP: «Η εισαγωγή των Αγώνων Σπριντ επιτρέπει σε κάθε μέρα ενός αγωνιστικού Σαββατοκύριακου να προσφέρει στους οπαδούς και τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς την καλύτερη δυνατή εμπειρία εντός και εκτός πίστας, με τη δράση την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή εστιασμένη στο μέγιστο θέαμα για να αναδείξουν τα καλύτερα του MotoGP.

Επιπλέον, η νέα μορφή θα προσφέρει αυξημένες ευκαιρίες παρακολούθησης στους θαυμαστές, στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και στα μέσα ενημέρωσης σε όλο το 3ήμερο και θα ανεβάσει το προφίλ της κατηγορίας MotoGP χωρίς να μειώσει αυτό των Moto2 και Moto3».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για MotoGP

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ