Την πάτησε η FIA

Η Διεθνής Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή, μετά την ολοκλήρωση του περσινού πρωταθλήματος, ανακοίνωσε  ότι ξεκινά ενδελεχή έρευνα για τα γεγονότα με το όχημα ασφαλείας του GP του Άμπου Ντάμπι, που εκτιμά ότι έπληξαν την εικόνα της Formula 1.

Έπειτα, παρόλο που τον αντικατέστησε, έβγαλε λάδι τελικά τον Μάσι, τονίζοντας πως τα λάθη του ήταν ανθρώπινα και δρούσε υπερ του αθλήματος:

«οι επικοινωνίες του αγωνιστικού διευθυντή με τους διευθυντές της Red Bull Racing και της Mercedes κατά τους τελευταίους γύρους του GP Άμπου Ντάμπι 2021 είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην ομαλή διεξαγωγή των τελευταίων γύρων, διότι αποσπούσαν την προσοχή του αγωνιστικού διευθυντή όταν εκείνος έπρεπε να αφοσιωθεί στη λήψη δύσκολων και χρονικά πιεστικών αποφάσεων.

Βρέθηκε ότι οι επικοινωνίες αυτές δεν ήταν ούτε απαραίτητε, ούτε βοήθησαν στην ομαλή εξέλιξη του αγώνα. Το συμπέρασμα, αντίθετα, είναι ότι αύξησαν την πίεση στον αγωνιστικό διευθυντή σε μια κρίσιμη στιγμή και ενδεχομένως επεδίωκαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις που θα λάμβανε ο αγωνιστικός διευθυντής».

 Φαίνεται όμως πως η “κατάρα” του Μάσι για τους διαδόχους του έπιασε τόπο. Καθώς τόσο ο Νιλς Βίτιχ όσο και ο Εντουάρντο Φρέιτας, είναι… εκτός μάχης.
Το πιθανότερο, είναι να έχουμε τον πολύπειρο Χέρμπι Μπλας ενόψει του επόμενου Grand Prix. Που ξέρετε όμως, ίσως φωνάξουν πίσω τον παλιόφιλο!

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ