Το Γκραν Πρι Κίνας της Formula 1 είναι προγραμματισμένο για τις 11 Απριλίου, αλλά μετά από αίτημα των διοργανωτών που ζήτησαν αναβολή, δεν πρόκειται να γίνει. Έτσι μετά την Μελβούρνη τώρα και η Κίνα αναβάλλεται. Τι σκέφτονται στην φόρμουλα 1 για την αρνητική κατάσταση; Η διεξαγωγή του Αυστραλιανού Grand Prix της Formula 1 στην Μελβούρνη […]

Το Γκραν Πρι Κίνας της Formula 1 είναι προγραμματισμένο για τις 11 Απριλίου, αλλά μετά από αίτημα των διοργανωτών που ζήτησαν αναβολή, δεν πρόκειται να γίνει. Έτσι μετά την Μελβούρνη τώρα και η Κίνα αναβάλλεται. Τι σκέφτονται στην φόρμουλα 1 για την αρνητική κατάσταση;

Η διεξαγωγή του Αυστραλιανού Grand Prix της Formula 1 στην Μελβούρνη είναι αβέβαιη, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον αγώνα της Κίνας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πανδημία του κορονοϊού, συνεχίζει να απασχολεί έντονα τους ανθρώπους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και δη της Formula 1. 

H νέα σεζόν στη Formula 1 είναι προγραμματισμένη να ανοίξει στις 21 Μαρτίου στη Μελβούρνη, όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο και τo Grand Prix ενδέχεται να μετατεθεί γι’ αργότερα μέσα στο 2021.

Επίσης, οι διοργανωτές του κινεζικού Grand Prix, εξετάζουν το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα που είναι να διεξαχθεί στις 11 Απριλίου.

«Είμαστε σε επαφή με τους ηγέτες της F1, μέσω τηλεδιασκέψεων, σχεδόν κάθε εβδομάδα. Είναι απίθανο ο αγώνας της F1 να πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ελπίζουμε να τον προγραμματίσουμε για το δεύτερο εξάμηνο του έτους και έχουμε στείλει επίσημο σχετικό αίτημα», δήλωσε ο Γιμπίν Γιανγκ, γενικός διευθυντής και υπεύθυνος του Grand Prix.

Στην Κίνα δεν έχει πραγματοποιηθεί από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού καμία σημαντική αθλητική εκδήλωση, καθώς ακυρώθηκαν πέρυσι μεταξύ άλλων το Γκραν Πρι της Formula 1 στη Σαγκάη, ο αγώνας της Formula E στην πόλη Σάνια και οι αγώνες προετοιμασίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022.

Ακόμη πάντως και αν βρισκόταν μία νέα ημερομηνία για το Γκραν Πρι Κίνας της Formula 1, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο οι δημοτικές Αρχές της Σαγκάης. Θεωρείται βέβαιο, ότι θα ζητήσουν και άλλοι διοργανωτές τη χρονική μετάθεση των δικών τους εκδηλώσεων με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αντεπεξέλθει η πόλη σε ένα τόσο συμπιεσμένο πρόγραμμα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα και με το μάρκετινγκ των διάφορων αγώνων.

Το Γκραν Πρι Κίνας γίνεται έτσι ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για τη Formula 1 που οδεύει προς αναβολή είτε και προς ακύρωση μετά το Γκραν Πρι Αυστραλίας, όμως δεν έχει ληφθεί προς το παρόν για κανέναν από τους δύο κάποια οριστική απόφαση. Ως πιθανοί αντικαταστάτες του αγώνα στη Σαγκάη φέρονται η ιταλική Ίμολα ή το πορτογαλικό Πορτιμάο. Και οι δύο πίστες εντάχθηκαν εμβόλιμα στο πρόγραμμα του 2020 και θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και το 2021. 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ