Μία ακόμα  χρονιά της Formula 1 μας τελείωσε και μάλιστα με πολύ συναρπαστικό φινάλε. Αλλαγή στον θρόνο με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει τα σκήπτρα από τον μεγάλο Λούις Χάμιλτον. Η νίκη του Ολλανδού οδηγού ήταν πολύ σημαντική για την Ολλανδία, αφού πανηγύρισε για πρώτη φόρα τίτλο της Φόρμουλα 1. Αλλά αν κοιτάξουμε την ιστορία θα […]

Μία ακόμα  χρονιά της Formula 1 μας τελείωσε και μάλιστα με πολύ συναρπαστικό φινάλε. Αλλαγή στον θρόνο με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει τα σκήπτρα από τον μεγάλο Λούις Χάμιλτον.

Η νίκη του Ολλανδού οδηγού ήταν πολύ σημαντική για την Ολλανδία, αφού πανηγύρισε για πρώτη φόρα τίτλο της Φόρμουλα 1. Αλλά αν κοιτάξουμε την ιστορία θα δούμε ότι υπάρχουν χώρες που έχουν αρκετές κατακτήσεις.

Νέος και σχετικά μικρός ο νέος πρωταθλητής που το πέτυχε σε ηλικία 24 ετών δύο μηνών, αλλά δεν ήταν ο μικρότερος. Μπροστά του υπάρχουν ο πρώτος Sebastian Vettel που το κατέκτησε ηλικία 23 ετών, 4 μηνών και δεύτερο τον Hamilton 23 ετών και10 μηνών.

Αλλά ποιες χώρες είναι οι παραδοσιακές δυνάμεις και ποιες απλά βλέπουν την κορυφή. Υπάρχουν και οι περισσότερες που δεν βλέπουν καν.

Οι χώρες που έχουν κατακτήσει τίτλο στην Formula 1.

8. Ολλανδία  –  1 νίκη

7. Αυστρία  –  4 νίκες

6. Γαλλία  –  4 νίκες

5. Φινλανδία  –  4 νίκες

4. Αργεντινή  –  5 νίκες

3. Βραζιλία  –  8 νίκες

2. Γερμανία  –  12 νίκες 

1. Ηνωμένο Βασίλειο  –  22 νίκες

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ