Ο Σερ Λιούις Χάμιλτον συνέχισε με τη Mercedes,  με αποτέλεσμα, ο πρωταθλητής να διεκδικήσει άλλο έναν τίτλο σπάζοντας το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ που τώρα έχει ισοφαρίσει με 7 τίτλους ο καθένας.  Ο Βρετανός ήθελε 4ετές συμβόλαιο με ρήτρα να αποφασίζει εκείνος για τους team mates του. Αλλά τελικά το συμβόλαιο που υπογράφτηκε ήταν διάρκειας […]

Ο Σερ Λιούις Χάμιλτον συνέχισε με τη Mercedes,  με αποτέλεσμα, ο πρωταθλητής να διεκδικήσει άλλο έναν τίτλο σπάζοντας το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ που τώρα έχει ισοφαρίσει με 7 τίτλους ο καθένας.  Ο Βρετανός ήθελε 4ετές συμβόλαιο με ρήτρα να αποφασίζει εκείνος για τους team mates του. Αλλά τελικά το συμβόλαιο που υπογράφτηκε ήταν διάρκειας ενός χρόνου.

Ο Λούις Χάμιλτον συνεχίζει να σπάει ρεκόρ με τις πολλες νίκες που γράφει, κέρδισε και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή για 7η φορά στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας το ιστορικό ρεκόρ του Σούμαχερ. Το 2008 η Βασίλισσα Ελισάβετ στο πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα του απένειμε το παράσημο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Μετά πήρε άλλα έξι, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Αλλά τελικά η Βασίλισσα τον έχρισε ιππότη. Και πλέον η Φόρμουλα έχει τον δικό της ΣΕΡ.

Ο Βρετανός οδηγός έχει γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία του αθλήματος και για πολλούς έχει ήδη ξεπεράσει και τον Μίκαελ Σουμάχερ με τις επιτυχίες του. Έχει ισοφαρίσει τον Γερμανό με 7 παγκόσμιους τίτλους, ενώ τον ξεπέρασε με 95 νίκες σε Γκραν Πρι, περισσότερες από κάθε άλλον οδηγό στα εβδομήντα χρόνια της Formula 1.

Ο Χάμιλτον έχει συνδέσει το όνομά του με τη Mercedes, καθώς βρίσκεται στην ομάδα εδώ και 14 χρόνια, 

Χάμιλτον – Ο Μπότας είναι ο καλύτερος teammate μου.

«Όταν ακόμα ήμουν παιδί συνάντησα τον Αλόνσο. Ήμουν ενθουσιασμένος και είχα ταλέντο αλλά δεν γνώριζα πώς να διαχειριστώ όλες τις καταστάσεις. Μετά βρέθηκα δίπλα στον Κοβαλάινεν, στον Τζένσον και στον Νίκο. Έμαθα διαφορετικά πράγματα από τον καθένα.

Ο κάθε teammate ήταν και μια πρόκληση. Δεν πρέπει ποτέ να αγνοείς τον teammate σου διότι μπορείς να μάθεις από αυτόν και vice versa. Μπορείς να κάνεις λάθη. Αλλά δεν θα άλλαζα τίποτα από το ταξίδι μου ως τώρα. Πρόσφατα μίλησα για τον Βάλτερι και είπα πως είναι ο καλύτερος teammate που είχα, όμως πρέπει να ξεκαθαρίσω τι σημαίνει αυτό.

Είμαστε σε ένα σπορ που προσπαθούμε να κερδίσουμε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα. Αμφότεροι προσπαθούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα οδηγών, αλλά έχουμε ως στόχο και των Κατασκευαστών. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί σε αυτό. Για πρώτη φορά είχα έναν teammate που μπορούσα να έχω τέλεια επικοινωνία μαζί του. Για παράδειγμα λέγαμε για το μονοθέσιο “ένιωσα αυτό”, “είχα αυτή την αίσθηση εκεί” και δεν κρύβαμε τίποτα ο ένας από τον άλλο.

Βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο να γίνει καλύτερος. Δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά, είναι κάτι το μοναδικό. Ως άνθρωπος, είναι φανταστικό αυτό και μόλις φύγουμε από την πίστα μιλάμε σαν κύριοι. Δεν υπάρχουν κόλπα».

Ο Βάλτερι Μπότας θα αποχωρήσει από τη Mercedes στο τέλος της σεζόν και θα το βλέπουμε στην Alfa Romeo από την επόμενη σεζόν!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ