Μια ακόμη χορηγία -καθαρή και ξάστερη- εξασφάλισε η Παρί για τη φανέλα της. Μόνο από τις τρεις βασικές της, εισπράττει 127.000.000 το χρόνο. Μοιάζουν πολλά. Αλλά μόλις και καλύπτουν όσα παίρνει ο Μέσι και ο Νεϊμάρ...

Παρί: Η “GOAT”… “χαρτζιλικώνει” τους GOAT! Η έκφραση GOAT, μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, πρακτικώς μετά την απόσυρση του Μάικλ Τζόρνταν από το μπάσκετ. Τότε ξεκίνησε η κουβέντα για τον “καλύτερο όλων των εποχών”, τον Greatest Of All Time. Και για λόγους ευκολίας, το… μακρυνάρι έγινε συντομογραφία. Αρχικά G.O.A.T. και μετά σκέτο GOAT.

Στην Παρί παίζουν αυτή τη στιγμή ο, για πολλούς, ποδοσφαιρικός GOAT Λιονέλ Μέσι. Παίζει και ο παίκτης με τη GOAT… μεταγραφή, ο Νεϊμάρ. Παίζει (προς το παρόν) και ο πιθανόν στο μέλλον υποψήφιος για ποδοσφαιρικός GOAT, Κιλιάν Εμπαπέ. Λογικό ήταν, λοιπόν, ότι μια high-end εταιρεία ένδυσης με το όνομα GOAT ήλθε πλέον σε συμφωνία με την ομάδα, για να κοσμήσει το αριστερό μανίκι της φανέλας της για τα προσεχή τρία χρόνια.

Τρεις χορηγίες που ίσα-ίσα πληρώνουν Μέσι και Νεϊμάρ…

Η συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία θα φέρει στα ταμεία της ομάδας περίπου 16.500.000 ευρώ το χρόνο. Και έρχεται να προστεθεί σε αυτή που έχει -διαχρονικά- με τη NIKE (60.000.000 ευρώ το χρόνο), αλλά και με τον όμιλο ξενοδοχείων ACCOR (50.000.000 ευρώ το χρόνο). Πολλά λεφτά, ε; Μπα. Αυτά τα 127.000.000 το χρόνο από τις τρεις χορηγίες της ομάδας ίσα που ξεπληρώνουν τις ετήσιες αμοιβές Μέσι και Νεϊμάρ (64.000.000 και 56.000.000 ευρώ αντίστοιχα.

Συνολικά, η Παρί ξοδεύει μόνο για μισθούς παικτών πάνω από… 370.000.000 ευρώ το χρόνο! Την προ Covid-19 χρονιά, η ομάδα ανακοίνωσε έσοδα-ρεκόρ, πάνω από 600.000.000 ευρώ, με αυτά από τα εισιτήρια να είναι περίπου 100.000.000. Αν και το ποσό των περίπου 350.000.000 ευρώ από χορηγίες ήταν λίγο… “κάπως” για να το φάνε αμάσητο οι γαλλικές αρχές, τελικώς, είπαν το ΟΚ. Παρά ταύτα, το μυαλό όλων πήγε στο κόλπο και της, επίσης “αραβικής” Σίτι, που οι Άγγλοι αποκαλούν “οικονομικό ντόπινγκ”.



Όσο πιο τίμια δείχνει η γυναίκα του Καίσαρα…

Δηλαδή, έμμεση χρηματοδότηση της ομάδας από τους ιδιοκτήτες της δια δεκάδων χορηγιών που, όμως δεν είναι και τόσο ξεκάθαρες -ή λογικές. Δε μιλάμε, φυσικά, για όσες αναφέραμε πιο πάνω, αλλά για κάτι (μερικές δεκάδες…) περίεργες και λίγο “υπόγειες”. Κι αυτό ενώ η Σίτι δίνει “μόλις” 170.000.000 το χρόνο σε μισθούς, η υπερ-σπάταλη Γιουνάιτεντ 256.000.000 και η Ρεάλ 326.000.000. Τέλος πάντων, όπως και να ‘χει το πράγμα, τα έχουμε ξαναπεί. Τρόπους για να ξεφύγουν από το Financial Fair Play πάντοτε θα βρίσκουν οι “Παρί” του ποδοσφαίρου. Όσο πιο καθαροί είναι, τόσο το καλύτερο. Οπότε… καλώς ήλθες GOAT στο μανίκι των GOAT.

Διότι, μεταξύ μας τώρα, δεν είναι εύκολο κάποιος να αποδεχθεί ότι τα έσοδα από χορηγίες, μπουτίκ, τηλεοπτικά δικαιώματα κ.λπ. είναι αρκετά για να έλθει το “ίσα βάρκα-ίσα πανιά” σε μια ομάδα που μόνο για μισθούς δίνει 370.000.000 το χρόνο. Ωστόσο, το να δείχνει τίμια η γυναίκα του Καίσαρα, έχει κι αυτό τη σημασία του. Ο χορός των εκατομμυρίων γύρω από το ποδόσφαιρο, ζαλίζει τον κοινό θνητό. Και ό,τι προσφέρει, έστω και λίγο, στο… ξεζάλισμα, είναι καλοδεχούμενο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ