Θες κάτι διαφορετικό; Ετοίμασε μοσχαράκι Bourguignon! Είσαι από αυτούς που το παλεύεις, αλλά δεν βλέπεις προκοπή; Ή μήπως σκέφτεσαι να δεις το κεφάλαιο μαγειρική λίγο πιο ζεστά στην ζωή σου; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις καλό θα είναι να δεις την παρακάτω συνταγή για σίγουρα αποτελέσματα. Ο Πέτρος Συρίγος μοιράστηκε με τους φίλους του […]

Θες κάτι διαφορετικό; Ετοίμασε μοσχαράκι Bourguignon! Είσαι από αυτούς που το παλεύεις, αλλά δεν βλέπεις προκοπή; Ή μήπως σκέφτεσαι να δεις το κεφάλαιο μαγειρική λίγο πιο ζεστά στην ζωή σου; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις καλό θα είναι να δεις την παρακάτω συνταγή για σίγουρα αποτελέσματα.

Ο Πέτρος Συρίγος μοιράστηκε με τους φίλους του την συνταγή του για μοσχαράκι Bourguignon στο Πρωινό του ΑΝΤ1.

Μοσχαράκι Μπουργκινιόν

Υλικά

1500γρ. κρέας Μόσχου ( 750γρ. ελιά και 750γρ. σπάλα χωρίς το κόκκαλο)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ πράσο, το λευκό μέρος μόνος ψιλοκομμένο
½ κεφάλι σκόρδο
1 κομμάτι άκοπο μπέικον 200 γρ.
125 ml κόκκινο γλυκό κρασί
2 κλωνάρια σέλερι
4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
μερικά κλωνάρια μαϊντανού με τα φύλλα τους
2 φύλλα δάφνης
½ μπουκάλι κόκκινο κρασί μπρούσκο
600 ml σκούρο βοδινό ζωμό
1 κ.σ. πελτέ

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα, βάζετε το μοσχαράκι να ροδίσει με το λάδι για 8 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, τα καρότα, το φύλλο δάφνης και ανακατεύετε για 5 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτετε το ανάλογο νερό, ώστε να καλύψει τα υλικά της κατσαρόλας και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ½ ώρα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Συνταγές

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ